Глобальні оголошення!

Оцінки

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Оцінки

Повідомлення taranjka » 02 лютого 2015, 01:20

з іншого боку, я розумію, що в нашій (будь-якій з тернопільських) школі це не реально - до цього не готові ні вчителі ні батьки. мені в цьому плані подобається підхід фінських шкіл. В Україні - то хіба на рівні домашніх шкіл - БеркоШко - як на мене дуже кльові в цьому плані.
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Natalinda » 02 лютого 2015, 01:33

taranjka написав:не жаліється - значит все добре

Зараз не дуже і пожалієшся))))) всі батьки мудрі)))) кажуть що вчителі з/п отримують) ніхто їх в школі не заставляє сидіти і т.п. а кожна дитина особлива і так далі)))) я наприклад за три роки вчителювання жодного разу не жалілася батькам. Бо ті батьки які б відреагували на жіління - не потребували цього, а ті на чиїх дітей можна було жалітися.... - їм було чисто до лампочки) "така дитина", "а що я зроблю", "я теж не вчився" і ще половина фраз з цієї теми :wink: так що таке :yes:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення гра з вогнем » 02 лютого 2015, 01:37

ну не знаю, я якось на днях читала якусь статтю про фінську систему освіти
там якийсь дивний акцент. типу як не хоче дитя вчитися, то двірники теж потрібні.
ну я погоджуюся, що потрібні. але дитина мусить до чогось прагнути, тянутися
неможна отак "не йде-то не йде". а раптом як підштовхнути то і космонавт міг бути? аж ні, двірники потрібні.
не вважаю це правильним.

правильним вважаю те, що їх вчать заповнювати всякі довідки, декларації, працювати з банківськими рахунками. оце правильно. те, чого не вистачає нашій школі.

а у всьому іншому хай би ті фіни у нас повчилися. в тому числі і зворотньому зв’язку з батьками. бо без нього дуже важко!
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Natalinda » 02 лютого 2015, 01:38

гра з вогнем написав:у нас повчилися

у нас чи у вас? :nea: :hi:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення гра з вогнем » 02 лютого 2015, 01:40

а щодо мотивації. вона повинна бути для успішного навчання. і те, що спершу ця мотивація іде зовні у вигляді оцінки - теж правильно.
молодша школа ще не той вік. коли можна від дитини вимагати усвідомлення доцільності навчання.
а згодом ота зовнішня мотивація переростає у внутрішню. тому все правильо роблять, коли ліплять сонечка.
ще було б правильно мати критерії цих оцінок.
у нас є і діти їх знають. на свому дитячому рівні.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 02 лютого 2015, 01:40

Natalindaтому я розумію, що нашим школам і батькам далеко до тої золотої середини. наразі замкнутий круг: вчителям важко, бо - мала зарплата (а є ж сімя), бо батьки дітей повністю на школу скидають, бо в багатьох школах ініціатива ініціативних вчителів не дуже вітається, бо старі не ступаються, а молоді не сильно рвуться йти, сама система освіти в постійній реформі - при чому її кидає з одного краю в інший, при зміні влади; батьки, які вважають що їх дитина супер пупер, і не можуть виховати елементарної поваги до вчителя, чи зацікавити чимось... ну і в цьому всьому варяться діти

Гра, а в тебе хто історію України вів?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення гра з вогнем » 02 лютого 2015, 01:44

у нас, в українських школах) то лиш наші школи мають хороший зворотній зв’язок)

Я не памятаю, його потім вигнали чи сам пішов. Одружився на студентці заочниці і пішов з кафедри. Так казали. Чесно не пам’ятаю.
Там такі пристрасті були :crazy: Ходив до студенток в гутожитки... Одним словом у мене шансів не було)))))
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 02 лютого 2015, 01:46

гра з вогнем написав:молодша школа ще не той вік. коли можна від дитини вимагати усвідомлення доцільності навчання.

а хто доцільність вимагає? тре задоволення - дитина грається, дитина вчиться.
не знаю, як інші діти, але мої люблять щось нове дізнаватися, особливо по Даринці це видно. вона б про все говорила, розмірковувала, слухала, дивилася і пробувала. ми багато чого робимо, і я за це оцінок не ставлю, але вона інформацію отримує і захоплено починає щось нове
Зображення
taranjka Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 02 лютого 2015, 01:52

якщо найду завтра то сфоткаю наші робочі листочки (але мені здається я сьогодні викинула)
а ні, то наступного тижня, коли будуть нові.
Отам буде і охайність і оцінки - все на купу! :crazy:

а хто доцільність вимагає? тре задоволення - дитина грається, дитина вчиться.

не все можна в грі на достатньому (належному) рівні взяти. деколи тре і подумати, зусилля прикласти.
особливо, коли дитина хоче гратися. а школа по стандартах працює.
не буде стандрартів - буде орієнтація на двірників. є стандарти - більше шансів, що дітей, які люлять лінуватися витягнуть.

у нас в школі наукові всякі штуки і досі йдуть в ігровій форі. дітям цікаво.
а от математика і письмо - тут вже потрібні зусилля.
одними іграми вже не обходиться.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 02 лютого 2015, 01:55

я не писала, що все тільки ігри. щоб читати чи писати, потрібно прикладати зусилля - я згідна. і дітям це навіть цікаво. якщо їх не заставляти переписувати одне і теж по 5 разів :) чи читати речення типу - по-чис-ти-ла зу-би, спек-ла хліб...
Зображення
taranjka Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість