nadusha » 22 вересня 2015, 10:50
Я за християнську етику в школі обома руками. В нас була дуже гарна вчителька-катехит в 28 школі - Надія Іванівна, вона готувала учнів до причастя, по своїй дитині бачила, що ці уроки дають плоди. Я не навчена ходити до церкви щонеділі, але з минулого року ми пропустили лише декілька недільних служб для дітей (в церкві Петра, на Алясці) - і це заслуга вчительки християнської етики. Цього року в 4 класі нема християнської етики, зате є зарубіжна література - як на мене, то краще б була християнська.
Звичайно особистість вчителя грає колосальну роль - в школі є ще одна вчителька, що викладає цей предмет, то там були розборки з батьками, бо вчителька змушувала їх молитися на колінах і ще були якісь нюанси...
Вдома не завжди батьки приділяють достатньо часу релігійному вихованню. Щодо учнів, що не хочуть відвідувати такі заняття - хай йдуть в бібліотеку, почитають, малюнки переглянуть (і під наглядом бібліотекаря, і корисно час використають)
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.