Глобальні оголошення!

Християнська етика

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Християнська етика

Повідомлення Sms » 21 вересня 2015, 23:07

Я категорична в цьому питанні! Цьому предмету не місце в школі!

olgakr написав:але якщо хтось би не хотів, то дитина може цей урок не відвідувати.

Як Ви собі це уявляєте? Якщо та Християнська етика в средині занять, може бути 2-3 уроком з 4-5. Куди ту дитину подіти на час проведення?

В кожній сім'ї свої правила і звичаї, погляди на релігію. Таким малюкам закладати в голову погляди чужої тьотки - категорично не правильно! Так і психіку скалічит можна. Якщо я хочу , щоб моя дитина вивчила молтву і підготувалась до причастя - я заведу її в недільну школу, при храмі, який відвідую. :yes:
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Sms » 21 вересня 2015, 23:10

olgakr написав:Свічечку під час молитви дозволяють потримати лише тим, хто вчора був чемним,

А оце питання чемності ким визначається???
Якщо вчителькою, в якої болить голова і "чемна" дитина та, що по годині возить машинки в куточку , а не чемна, що ганяє чи стримає, то вибаШте :pardon: це дискримінація здорової активної дитини, а не чемність.
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 21 вересня 2015, 23:44

SMS, найчастіше батькам пропонують,щоб дитина тихенько сиділа на уроці і нікого чіпала. ТАК З ШКОЛИ Їх вчать не цінувати свій час. А оці постійні повторювання, що дитина має бути чемною... уявляєте, приходить дорослий з роботи і його питають чи був чемний :) хоча так, в християнстві послух Дуже ціниться
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення nadusha » 22 вересня 2015, 10:50

Я за християнську етику в школі обома руками. В нас була дуже гарна вчителька-катехит в 28 школі - Надія Іванівна, вона готувала учнів до причастя, по своїй дитині бачила, що ці уроки дають плоди. Я не навчена ходити до церкви щонеділі, але з минулого року ми пропустили лише декілька недільних служб для дітей (в церкві Петра, на Алясці) - і це заслуга вчительки християнської етики. Цього року в 4 класі нема християнської етики, зате є зарубіжна література - як на мене, то краще б була християнська.
Звичайно особистість вчителя грає колосальну роль - в школі є ще одна вчителька, що викладає цей предмет, то там були розборки з батьками, бо вчителька змушувала їх молитися на колінах і ще були якісь нюанси...
Вдома не завжди батьки приділяють достатньо часу релігійному вихованню. Щодо учнів, що не хочуть відвідувати такі заняття - хай йдуть в бібліотеку, почитають, малюнки переглянуть (і під наглядом бібліотекаря, і корисно час використають)
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Sms » 22 вересня 2015, 10:58

taranjka написав:SMS, найчастіше батькам пропонують,щоб дитина тихенько сиділа на уроці і нікого чіпала. ТАК З ШКОЛИ Їх вчать не цінувати свій час. А оці постійні повторювання, що дитина має бути чемною... уявляєте, приходить дорослий з роботи і його питають чи був чемний :) хоча так, в християнстві послух Дуже ціниться

Таки сидіти на тому уроці і слухала, що говорить вчителька? А якщо я і моя дитина іншої релігії? Нащо їй це слухати ? Так ч інакше вона то чує і запамятовує. Плюс є поняття "Білої ворони". Якщо одна дитина відрізняється від інших по будь-якій ознаці - це призводить до цкування тієї дитини! Я проти , щоб дитині закладали комплекси з малечку!

Такий суперечливий урок у школі провокує релегійну ненависть зі школи і розмежування людей на "своїх-чужих"! Вважаю, що це не те, що мало б бути першочерговим у школі :yes:
Зображення

Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Sms » 22 вересня 2015, 10:59

nadusha написав:зате є зарубіжна література - як на мене, то краще б була християнська.

Оце так новина:) Нехай дитину навчать хреститися, аніж вивчати класику літератури?
Зображення

Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 22 вересня 2015, 11:52

Нехай навчать християнської етики, а твори зарубіжних письменників вони і так вивчали на Літературному читанні + вдома є різні твори для читання.
Ми говоримо про різні речі або на різних мовах...
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення olgakr » 22 вересня 2015, 13:35

Вчитель запитує, хто не ображав вдома братиків та сестричок? Хто ні з ким не сварився? Хто слухав маму з татом? Діти самі визначають чи були вони чемні :wink:
А цей урок завжди стоїть вкінці розкладу, тому дитину легко можна забрати скоріше.Самі уроки мені подобаються, а от те, що дитину приходив освячувати священник в клас - ні -адже це школа, а не церква і кожен ходить до своєї конфесії.
olgakr Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Повідомлення svetla » 23 вересня 2015, 07:11

Не завжди цей урок останій. У моєі дитини сьогодні буде першетзанняття з "Християнськоі етики" першим уроком.
Вчора на тему викладання цього предмету розмовляла з вчителькою катехизаціі з церкви. Розказувала,що зустрічала на курсах вчителів,які були інших конфесій(чи то протестанти чи якісь інші). Вчителям видають "корочку" від освіти і церкви про право викладати такий предмет. Але іхні погляди і думки все ж ніхто міняє і не контролює. Ця ж вчителька розказала як вона просила замінити іі у викладанні,коли у неі був важкий душевний стан і вона відчувала,що не може нормально донести до дітей християнські ціності. А в школі у вчителя така робота: душевний стан ні до чого. Вважаю,що християнську етику краще при церкві вивчати.
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Повідомлення taranjka » 23 вересня 2015, 09:34

nadusha а як би ти поставилася до того, що твоїй дитині порадять посидіти в бібліотеці? бачу толерантність і розуміння аж пруть з твого допису :)
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей