чому всім хочеться такого колективізму і одностайності? не може такого бути, щоб всім підходило чи подобалося одне

вишиванка - одяг селян (не в поганому значенні цього слова), а було міське населення. а ще давніше була руська (не російська) шляхта, яка теж мала свій стиль і одяг.
про моду на вишиванки - вона є. і це не є ні добре ні погано. особисто для мене, одяг і патріотизм не є щось взаємозалежне. можете в мене кинути тапками, але мені вишиванка не подобається. але я не кажу нікому, що їх не потрібно взагалі носити. моїм малим подобаються вишиванки, і коли їм хочеться їх вдягнути - вдягають. хоча в мене вишиванка асоціюється з наближенням виборів - на всіх агітках в всіх вишиванки.
перший дзвоник в українському варіанті - це взагалі жесть для дітей і їхніх батьків. відвідав один раз і більше не хочеться. хоча в нас і не змушували вдягати вишиванку - приходили хто в чому хотів і наголошували на цьому. (Радимила, малі моєї сестри в 19 школі і вони не чули про вишиванку в обовязковому порядку

)
про патріотичне виховання. в школі воно суто зовнішнє - знати гімн, вдягти коли скажуть вишиванку. розказують, що Україна завжди була бідна, бо на неї нападали всі її злі сусіди - тут співчувати хочеться, чи любити зі співчуття. пояснення, чому так нема, просто ми такі бідні і багатостраждальні. але от мова в нас найкраща, 2 місце в світі за красою - черговий міф, в якому діти сумніваються. і купа іншого такого патетичного
п.с. ще про вишиванки і джинси

то вишиванку треба не тільки на свята носити, то вже весь стрій - но-но жінкам в штанах, тільки спідниця

може не варто такий культ з одягу робити?