Глобальні оголошення!

Чи потрібен дитині репетитор? (пор ангм. мову)

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Підручники

Повідомлення Русік » 21 вересня 2015, 14:16

TYulia, згідна, що природнє використання мови (під час гри, у піснях і т.п.) сприяє швидшому її запам"ятовуванню, але справа в тому, що в школі по нашій програмі (другий клас, Family&Fr, 1 частина) діти мають вже самі складати речення (не тільки усно, але й письмово), а у другому півріччі - навіть писати диктанти англійською. А як скласти речення, якщо правил не знати?
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення pan_kotskyy » 21 вересня 2015, 14:19

Natalinda написав:Ясно.
От якісь ті підручники по 200 грн, здається щось там френдс енд фемелі звучало, виправдовують свою ціну? (звісно якщо ти знаєш що то за підручники, бо я в очі їх не бачила)

приходь - побачиш )))
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Русік » 21 вересня 2015, 14:37

pan_kotskyy Лариса, ти ж знаєш, що я ще той жук) і за повну вартість минулого року не купляла разом зі всіма. На той момент перексерити повноколірно було не значно дешевше, тому я знайшла на кідстаффі дешевший варіант, плюс мені дали значну знижку через те, що обкладинка книги була трохи прим"ята. Та дівчина і цього року їх продає, кому треба - пишіть, дам посилання, і наразі в неї набагато дешевше получається, ніж цьогорічні нові ціни, оголошені батькам першокласників.

Але є одне "але": щороку ці книги друкують з мінімальними змінами, тому якщо купляєте минулорічний тираж, то є ймовірність не повного співпадіння. У нас, наприклад, все відстає на одну сторінку і в кожній темі кілька нових слів не вистачає (добре, що син вже зорієнтуваався, і для нього то вже не проблема: вчителька пише домашню роботу - "стор. така-то", а мій перекладає - "значить, для мене така-то")
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення Касівочка » 21 вересня 2015, 15:11

В нас англійська Tracks видавництва Pearson Longman. Перекуповували в учнів 2 класів за 70-80грн., вважаю, цю ціну вона виправдовує, не більше.
pan_kotskyy написав: уявила такий підручник з французької... мдяя... я б сиділа і плакала... дитина сама навіть не може прочитати, що потрібно виконати

Не потрібно нічого уявляти - відкриваєте наш, український буквар Захарійчука, і прозріваєте - з першої сторінки тексти на 5-8 і більше абзаців, скрізь незрозумілі для дітей схеми звукових аналізів слів, а вивчення літери А розпочинається не мало-не багато, а на 38 сторінці!
В нашому класі більш-менш читає 6-ро дітей, і добре, що моя дитина в їх числі, але я не заздрю тим батькам, чиї діти ще толком не знають всіх літер, а їм якось треба (сама не знаю як), прочитати текст на тих 7 абзаців. То про яку англійську мова, якщо для дітей український буквар, це як для дорослого, який вчив англійську французька, ще й бери зразу читай тексти :crazy:
Касівочка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 174 раз.
Подякували: 224 раз.
Діти: Дві доцьки

Повідомлення erinaceus » 21 вересня 2015, 15:29

В племінниці в класі заборонили перексерювати книжки, бо типу порушення авторського права, і т.д., і т.п. :crazy: То хіба дійсно купляти б/к.
Natalinda, перекладу там нема, бо писані вони не для України, а взагалі для всіх, хто вивчає англійську як іноземну мову. Ну такий зараз підхід, і в підручниках, і в класах. Чи ефективно не берусь судити... Але на початку важко однозначно. Та мені подобається, що такі видання цікавіші для маленьких, багато малюнків, ігрових форм. Принаймні, легше втримати дитячу увагу і викликати інтерес.
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення Natalinda » 21 вересня 2015, 15:39

Я от з англійською далеко не на "ти", маю шанс вивчити))))) але ж блін, кого не питаю всі хто щось трошки вчаться, все як мінімум до репетитора ходть раз в тиждень :crazy: нам тре і мені і дитині репетитор :cry: а що буде як німецька почнеться :dash: :ha:
Наші на разі мультики дивляться, питаю ти щось зрозумів? Каже що ні :crazy: Хотілося б щоб англійську знав, а як там буде....

В нас в школі ксерять, бо типу виходу іншого нема. Я от собі думаю, ну добре я б купила таку книжку якби треба було, але ж реально є море людей, для кого це непідйомна цифра, і таким людям на авторське право глибоко.....((((
Ігрові форми я так розумію то від вчителя більше залежать, а не від підручника, і в тої ж Карпюк досить малюнків, мені що кинулося в очі, то це те що нема транскрипції, памятаю ми по транскрипції читали...
Побачимо як там буде, я вже настроїлася вчити))))) значи ть і дитина нікуди не дінеться)))
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення taranjka » 21 вересня 2015, 17:18

Ну англійська на початку не дуже складна, можна використовувати багато онлайн програм, сайтів. На секунді можна надибати дитячі книжки англійською - з простими реченнями і гарними малюнками. А мультики звичайно він ще не розуміє, але він підсвідомо звикає до мови, вимови слів і будови речень. Мої з року дивляться пеппу піг - там прості речення і досить чітка вимова, ну і можна здогадуватися про що говорять. Крім того англійські пісні - вже десяток знають :) і Нестор з ними підспівує
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення гра з вогнем » 21 вересня 2015, 17:38

щастить вам, дівчата, англійська з першого класу.
а у нас другої іноземної немає ні в першому, ні в другому. взагалі поки не знаю з якого класу буде та іспанська.

а за оці підручники англійської, якщо я правильно зрозуміла які то, то мабуть такі як у нас. можливо колись показувала дівчатам наші книжечки з англ і як нас вчать, а те що розказувала як пишуть - то 100%.
відразу вчать читати слова та речення. ніяких окремих вивчень букв чи складів, як прочитає так і буде. відразу пишуть цілими реченнями, як напише - так і буде. головне щоб читав і писав.
щоправда тут вчителі таки роблять свою роботу і вчать тих дітей, не покладаючись на батьків. єдине що треба було батькам - в 5 років читати дитині щодня 15 хв, а в 6 років щоб він обовязково читав щодня 15 хв.
зараз йому 7 років він щодня читає 25 сторінок дрібного тексту без малюнків. я до цього руку не прикладала (окрім отих читань попередні роки). тому таки підхід читати відразу - в чомусь таки себе виправдовує. особливо з англ мовою.
якщо вчитель добрий.
як бачите від мене як від мами залежало мало що. коряво прочитати трохи тексту.

з писанням письмом не так добре вдалося, мабуть наш не особливо до письма. я трошки стараюся, зараз вчителька краща, сподіваюся цього року викарабкаємося. речення будує правильно вже, а от слова не всі ще правильно пише. багато помилок.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Dribchuk » 21 вересня 2015, 19:27

Я не знаю як інші предмети, але на мою думку дитині в першому класі підручник з англійської мови не потрібен взагалі. Ну от уявіть що ви своє немовлятко починаєте вчити говорити по книжці, це ж дивно :crazy: так само і друга мова, вивчення має бути природним, тобто спочатку базуватися лише на відтворенні слів, звуків і речень які говорить учитель, далі повинно бути знайомство з літерами, читанням і так далі. А в нас як люблять казати ті ж англійці пхають підводу попереду коня. Врешті діти 8-9 класів ( з якими мені інколи доводиться працювати) прекрасно обізнані в теорії граматики, знають складні правила, але не можуть дати відповідь на елементарні запитання типу "Що більше село чи місто?" англійською мовою. Навіщо вчити мову, правила і не могти нею спілкуватися? Але вчителю так простіше- замість того щоб весь урок говорити, спілкуватися, пояснювати , вони дають підручник і "хай мама вдома розбереться, а ні то наймайте репетитора" це взагалі чудасія з тими репетиторами, люди, який репетитор в 1 класі? Для чого? :dash: Я вчилась в 3й школі, в першому класі в нас був підручник Плахотника, і якщо чесно, то ми його відкривали певно раз на місяць. Іто він мені зараз подобається більше ніж Карпюк. Дуже шкода що вчителів в нашій країні вчать всьому, тільки не тому як організувати роботу в класі. Повірте, в нас проблем дуже багато від переповненості класів до неадекватних підручників. Від себе можу дати пораду всім мамам учнів початкової школи. Якщо хочете щоб ваші діти гарно володіли іноземною мовою не надійтеся на шкільних вчителів. На сьогоднішній день пояснення "нового матеріалу" займає десь 7% уроку в реальності. Тому сподіватися що ваша дитина все сама зрозуміє це всерівно що вірити в Діда мороза. Приділіть дитині і мові 15 хв. щодня, хай це буде прочитання слів, тексту, повторення віршика, перегляд простого мультика (є чудова серія діснеївських мультиків для вивчення мови на початковому рівні), головне щоб дитина вживала і чула мову хоч 15 хв. На день. Повірте, за місяць ви побачите реальний результат, ну і вам бонус, якщо не вчили англійську чи французьку чи німецьку маєте шанс освоїти мову. :wink:
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення Mama3 » 21 вересня 2015, 20:11

Не дуже в тему, але в нас є факультатив з англійської мови: двічі на тиждень, плата - 50 грн за місяць. То я свого школяра записала. Проводить мама однокласниці, з якою ми ще із садочку знайомі. Вона вже кілька років проситься на місце вчителя, коли є вакансі, а вакансія, наскільки я чула, то щороку, бо вчителі змінюються, але не беруть, напевно, надіються на додаткову оплату з її боку, а вона сама мені казала, що "таких грошей не має". То от дозволили факультатив.
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей