Я не знаю як інші предмети, але на мою думку дитині в першому класі підручник з англійської мови не потрібен взагалі. Ну от уявіть що ви своє немовлятко починаєте вчити говорити по книжці, це ж дивно

так само і друга мова, вивчення має бути природним, тобто спочатку базуватися лише на відтворенні слів, звуків і речень які говорить учитель, далі повинно бути знайомство з літерами, читанням і так далі. А в нас як люблять казати ті ж англійці пхають підводу попереду коня. Врешті діти 8-9 класів ( з якими мені інколи доводиться працювати) прекрасно обізнані в теорії граматики, знають складні правила, але не можуть дати відповідь на елементарні запитання типу "Що більше село чи місто?" англійською мовою. Навіщо вчити мову, правила і не могти нею спілкуватися? Але вчителю так простіше- замість того щоб весь урок говорити, спілкуватися, пояснювати , вони дають підручник і "хай мама вдома розбереться, а ні то наймайте репетитора" це взагалі чудасія з тими репетиторами, люди, який репетитор в 1 класі? Для чого?

Я вчилась в 3й школі, в першому класі в нас був підручник Плахотника, і якщо чесно, то ми його відкривали певно раз на місяць. Іто він мені зараз подобається більше ніж Карпюк. Дуже шкода що вчителів в нашій країні вчать всьому, тільки не тому як організувати роботу в класі. Повірте, в нас проблем дуже багато від переповненості класів до неадекватних підручників. Від себе можу дати пораду всім мамам учнів початкової школи. Якщо хочете щоб ваші діти гарно володіли іноземною мовою не надійтеся на шкільних вчителів. На сьогоднішній день пояснення "нового матеріалу" займає десь 7% уроку в реальності. Тому сподіватися що ваша дитина все сама зрозуміє це всерівно що вірити в Діда мороза. Приділіть дитині і мові 15 хв. щодня, хай це буде прочитання слів, тексту, повторення віршика, перегляд простого мультика (є чудова серія діснеївських мультиків для вивчення мови на початковому рівні), головне щоб дитина вживала і чула мову хоч 15 хв. На день. Повірте, за місяць ви побачите реальний результат, ну і вам бонус, якщо не вчили англійську чи французьку чи німецьку маєте шанс освоїти мову.