Глобальні оголошення!

Християнська етика

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Християнська етика

Повідомлення erinaceus » 20 вересня 2015, 13:36

Natalinda написав:Я не сильно за такий урок в школі, то батьки мають вчити, але вже як він є, то нехай би вчила його монахиня, а не вчитель, якому нема що дати до ставки

Мда, цікавий підхід :crazy:
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення Катруся » 20 вересня 2015, 15:04

В нас колись в школі вчили монахині і зразу готували до першого причастя.
Катруся Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 230 раз.
Діти: синочок Назарчик
донечка Настуня

Повідомлення taranjka » 20 вересня 2015, 15:54

erinaceus чим саме цікавий?

в нас десь була гаряча дискусія про цей предмет :) я і далі категорично проти і якщо доведеться, то таки не дам, щоб він був серед предметів які вчить моя дитина :)
а про чортиків і ангеликів )))) то взагалі жесть. недавно Даринці якась бабця (яка вирішила що Дарця поводицця нечемно і тре помогти мені) казала, що в неї (Даринки) сидить на плечі чортик і ангелик, і от в цей момент їй каже чортик робити бешкети. Дарця підійшла до мене і тихенько сказала шо в тої бабці галюцинації :crazy: :hi:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення erinaceus » 20 вересня 2015, 16:12

taranjka Ну бо такий предмет не мала б викладати звичайна вчителька, якій його дали в нагрузку і яка в тому не дуже знається. Мала б дійсно бути або монашка (в нас так було), або принаймні релігієзнавець.
Я теж вважаю, що цей предмет не мав би бути обов'язковим. Бо зараз багато людей сповідують інші релігії, та й іноземці інтегруються в наше суспільство зі своїми віросповіданнями. Тому якщо батьки не хочуть, мали б мати змогу відмовитись. А так, в самому предметі нічого поганого не бачу. При правильному підході знайомить дитину з основами християнства і прививає правильні цінності. На фоні страшно дурної шкільної програми це явно не найгірший предмет :yes:
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення olgakr » 20 вересня 2015, 18:03

В нас цей предмет йде як індивідуальний. Батьки писали заяву , що згідні.В нас згідні усі, але якщо хтось би не хотів, то дитина може цей урок не відвідувати.
olgakr Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Повідомлення Natalinda » 21 вересня 2015, 00:33

erinaceus предмет справді не найгірший, але
я вже двічі перечитала дитині дитячу Біблію і не зустріла там історії про чортика і ангелика
в церкві теж такого не чула ніколи, мені це взагалі бабая нагадує трохи
Вже кілька днів в нас все просто "то не я, то чортик" :sad:
Говорити дитині що вчителька собі гонить?
А вчителька на курсах була, зараз без курсів ніяк. Буду цікавитися як то зробити щоб монахиня вчила, бо чула що інші класи вчить.
Якось довелося чути як верещала в класі на уроці вчителька :scare: ну нічого доброго і християнського учні не те що з уроку, а з предмету загалом не винесли після цього :sad:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Dribchuk » 21 вересня 2015, 01:32

Natalinda тоді швидше за все проблема не у предметі, а в учительці. Я памятаю що в мене були такі уроки, вела монахиня, одного разу принесла на урок кошенят, розказувала що потрібно цінувати кожне життя, так мені той урок до сьогодні запамятався, хоч вже 20 років минуло.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення TaniaPicaSSo » 21 вересня 2015, 08:34

Може трохи не в тему. Але це я до того, що вчителі християнської етики деколи аж дуже собі гонять. Моя мама працювала вчителькою англійської і провела з дітьми своїх класів позакласне свято Хеллоуін - з гарбузами, перевдяганнями - все традиуійно. То та вчителька, мало того, що маму мою почала привселюдно називати відьмою, то ще й дітям потім на своєму уроці розказувала, що вони тепер всі попадуть в пекло, за те, що брали участь в тому святі. А дітки були 5-6 клас, дехто з них перелякався не на жарт.
А в сестри моєї (це вже зовсім інша школа і інша вчителька) цей предмет вела по сумісництву їхня вчителька математики та класний керівник. В результаті, молилися вони вже і на уроках математики, а кабінет був весь завішаний образами. То навіть на перервах вже не можна було дітям кричати чи сміятися в тому кабінеті, бо 'ви ж майже в церкві'.
Я можу всі ці ситуації охарактеризувати тільки одним словом - маразм. А вчителям порадити полікуватися. Мені здається, що читаючи той предмет, їм потроху всім зносить дах, бо вони починають відчувати за собою якусь святість і вищість над іншими, наче їх уже причислили до святих :():
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Dribchuk » 21 вересня 2015, 19:04

TaniaPicaSSo то буває не лише з викладачами християнської етики :pardon: ::Р: ( я про святість)
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення olgakr » 21 вересня 2015, 22:46

В нас цей предмет веде вчителька початкових класів .Покищо враження позитивні. Діти на початку уроку моляться.Свічечку під час молитви дозволяють потримати лише тим, хто вчора був чемним, не забував молитися вдома і нікого не ображав :yes: То моя дитина перед тим уроком намагається бути особливо чемною :():
olgakr Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей