Глобальні оголошення!

Перший раз у перший клас: у 6 чи в 7 років?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Перший раз у перший клас: у 6 чи в 7 років?

Повідомлення Mama3 » 19 серпня 2014, 00:20

У мене старший з січня, то наступного року піде, а донька серпнева, в садок пішла у два роки, то виходить, що в 6 треба до школи. але буду бачити. Хіба в садку ще на рік, але теж тоді треба з іншою групою, стрес для дитини. Чоловікові дві сестри - вчительки початкових класів, то в один голос говорять, що в 6 зарано. Одна свою малу дала в 7 (вона з липня), а друга таки в 6 і 2 міс., бо з червня, то ніби трохи шкодує, але вже перший клас позаду, основні муки теж, просто дівчинка висока така.
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Повідомлення Nymydora » 19 серпня 2014, 01:27

О, Наталінда, яка актуальна тема! Денис теж вересневий, ще й з кінця. То я собі і голову не морочила, планувала через два роки, в 2016. Але тут чоловік вирішив, що нема чого і сів на вуха, щоб давати з його однолітками. Я не сильно за, бо мені здається, що йому буде фізично важко. Хоча, з другого боку, він вже читає по складах, рахує більше, ніж до сто, говорить прекрасно - чого в садку зайвий рік сидіти. Я сама вереснева, пішла зі старшими. Моя племінниця пішла фактично в 5, бо теж вереснева. СПочатку було важко, потім втягнулася. Коротше, я ще вагаюся, вирішила, як Таранька - недільна школа покаже.

Пеес. Знаєте, є такий народний тест на готовність дитини до школи: якщо може рукою через голову дотягнутися до протилежного вуха, значить готова ))))
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення nadusha » 19 серпня 2014, 07:54

Мій Артем з квітня, то пішов в 6 років і 4 місяці. Перед школою читав, рахував по порядку, додавав-віднімав слабо. Ходив в недільну школу, питала в вчительки чи готовий, сказала "Готовий". Закінчив другий клас, 9 з укр.мови (пише дуже неакуратно :dash: ) і англійської, решта 10-11. За оцінки не дуже переживаю, головне - знання і вміння їх застосовувати.
Молодший Денис (буде 4 роки) з жовтня, дуже збитошний і непосидючий, то однозначно піде майже в сім, і то вже боюся...
Нам в недільній школі робили такий тест на готовність до школи, може кому згодиться
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення azura » 24 серпня 2014, 14:52

Дозвольте приєднатися до вашого обговорення! Думаю,що чи у 6 чи у 7, все залежить від самої дитини. Майже через тиждень підуть у 1 клас мої двійнята (синочок і донечка). Їм 6 було у квітні. Читаємо склади і маленькі слова. За літо трошки тренували руку до письма. Писали палички, кружечки, потім і цифри. Звичайно, що каліграфії ще не можна у них вимагати. Але дітки стараються, і кожен раз хвалю їх. За кожну вивчену букву я у букварик наклеювала гарну наклейку, яку дитина сама вибрала. 1 клас і для діток і для батьків (особливо для матусь) є великим хвилюванням. Тож ми, батьки, повинні підтримати наших маленьких у цей момент, зібрати всі наші сили (а нерви в коробочку :scare: ). УСПІХУ У НАВЧАННІ ВСІМ ПЕРШОКЛАСНИКАМ!!! :aplo:
azura Офлайн

Привіт, а ось і я!

багата мамуся (1)
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 5 раз.
Діти: дві донечки і синочок

Повідомлення nadusha » 25 серпня 2014, 00:19

Для мене одним з факторів було ще те, що я ще рік мала сидіти в декреті з молодшим (це плюс), то могла забирати зі школи, приділити час на якусь допомогу, пояснення.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Кокетка » 25 серпня 2014, 12:54

:dash: а нам не повезло зі вчителькою( я ще не знаю точно, але...), мали попасти до тої що хотіли і писали заяву , а сформували ще один четвертий перший клас, і по списку бачу ми там :cray: я дуууже розстроїлася, для вчительки то перший клас, до цього вона вела групу до цього була секретарем, я її не знаю, буде у неї 20 дітей, більшість хлопчики :crazy: щось то мене все розстроює, а 20 дітей діляться на підгрупи на англ і укр мови?
всьо пропало шеф :scare: моя дитина мала в садіку симпатію і вони домовилися разом сидіти, а тут ... нас розформували :cray:
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка

Повідомлення nadusha » 25 серпня 2014, 17:50

А може попитайте чи можливо перевести в той клас, що ви хотіли. По писку точно не дадуть, будете знати, що використали всі можливості. Успіху! А не вдастся, то значить це на краще... :wink: Я думаю, що на підгрупи будуть все-таки ділити.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення олеся » 26 серпня 2014, 23:35

Мій Андрійко з вересня то пішов у 6...
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення nadusha » 27 серпня 2014, 07:02

Олеся, а як пройшло навчання? Важко не було, справився?
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення олеся » 27 серпня 2014, 15:17

Мій ходив на підготовку рік перед школою... Під кінець року читав 40 слів рахувати трошки важче далося... Диктанти писав багато на відмінно, але і бувало що гірше виходило... Важко буде чи в 6 чи в 7... Бо така програма... Мені більше підходила вчителька яка нас вчить... Є хлопець з лютого то він не знав ще під кінець року всіх букв.... А є дівчинка яка з жовтня і пішла в школу швидше читає 65 слів...
я б не сказала що щось змінилося б за рік... Лінивий трохи він в мене... Але вчителька каже що нормально... Бо є діти які читають більше але все по складах і може в кількості більше слів вийти а мій читає словами... Взагалі поняття техніка читання мені не подобається... бо можна прочитати швидко і нічого не зрозуміти, який тоді сенс в такому читанні???...
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість