Так всі на мене, ну да ладно. По порядку. Мене не дратують малі діти. Мене дратують ситуації, коли це обмежує права моїх дітей, і коли мами малих дітей ведуть себе неадекватно. і звичайно, коли моїй дитині, щось розвалили в піску, то вона не кричить чи не штовхає менших. Але коли, це раз, другий, третій, то їм теж стає обідно, бо це їх праця, їх гра, а це все руйнується. Я розумію, що малим це прикольно, в них такий інстинкт все валяти, але тоді старшим не має як гратись. І чекаю все ж
адекватної реакції мами з іншої сторони, а не, та воно ж маленьке ви розумієте.
Розумію, маленьке, в мене теж такі були. А ще розумію, що маленьку дитину можна чимось відволікти, і чим воно менше, тим легше, бо в маленьких нестійка увага. А трохи старшу навчити гратись з іншими. Запропонувати, щось добудувати, доробити, допомогти старшим, і це класно. Бо це теж соціальна адаптація. Коли діти різного віку знаходять спільну мову. І я таких мам зустрічала. І всі задоволені. Але є й такі, що все списують, та ми ж ще маленькі. Типу можна і на голову пісок сипати, і все що завгодно, бо от такі ми ще маленькі. Але насправді, з моїх спостережень, якщо мама грається з дитиною, то таких проблем не буває. Як правило, такі ситуації ,це тоді коли мама дуже захоплена розмовою з іншою чи телефоном, і вона просто прикрикує, та не роби так, і т. д. І власне її така ситуація задовільняє, що дитя чимось себе заняло, а вона має змогу чимось себе заняти. А що при цьому воно комусь псує щось, це не її клопіт.
Власне це питання
взаємоповаги.
Я не казала, що малі діти мають сидіти вдома. Я казала, що дитячий майданчик не їх власність. І якщо мала дитина на майданчику, то це не означає, що всі повині ходити під стінкою. Бо малюк на майданчику. Майданчики для, гри, бігу, і т.д. Якщо 5, 7 чи скільки там школярів, грають в доганялки, а під ногами плутається маля, то логічніше було б забрати маля, а не розганяти всю юрбу.
І за стадіон і ровер я більше не хвилююсь. Моя дитина всіх обминає, і тормозить. А часом навіть дуже завчасно тормозить, як бачить малих дітей. Бо я їй це мабуть по разів сто повторювала, що мала дитина бігає непербачено.Отож якщо з якоюсь дитиною не розминеться, то це не мій клопіт. Хай за малих дітей переживають їх батьки. Якщо вони пускають їх на стадіоні гонити, то мають зважати на наслідки, бо це те саме, що випустити дитину гратись на дорогу, і чекати що всі машини будуть її минати. Переживати за всіх, мені не вистачить здоров'я.
А щодо гойдалки. Так стоять, бо відійдуть гратись, і звільниться гойдалка, а туди і іншу дитину посадать. А гойдатись хочуть всі. Добре, що стоять в черзі. Вже навчились. Вони не кричать, не вимагаю, просто чекають, що звільниться качеля. Якщо Вас це дратує, то мабуть на це є якась причина. Але ці діти тут ні до чого.
А щодо дітей в колясок. Я теж своїх дітей притишую, як бачу, що коляска їде. Хоча з іншої сторони вулиця - це місце публічне і сподіватись, що всі позамовкають при вигляді коляски

.Так само як і наївно сподіватись тиші на дитячому майданчику чи стадіоні. В мене були такі знайомі , що приходили спати на спортивний майданчик, і весь час мамаша кричала на всіх інших дітей, щоб вони були тихо.