Глобальні оголошення!

А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Повідомлення Shalimar » 03 вересня 2013, 19:33

Радмила написав:Шалімар, я уважно читала. І там ніде не писало, що ви перші там були з дітьми. І мабуть таки школярі цілий день у школі. То можна їм трохи і уступити тих півгодини, що вони вирвались. Направду вирвались на волю. Ваші діти підростуть такі самі будуть.
Хоч на рахунок першості я згідна, хто перший, того і гірка.

Какая разница, кто первый пришел. Мы пришли раньше. Дело не в этом.
ребятня какой-то хаос навела на той горке, мелкие просто затерялись в том клубке азарта.. Толкотня наверху, при том, что с одной стороны ограды нет, потом на самом спуске - групповой съезд ногами детям в спину.. Крч, бешенство-таки заразно

Не умеют себя вести в обществе - будут удалены
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення flash-ka » 03 вересня 2013, 19:34

taranjka написав:ага, і на стадіон з маленькими теж ніззя - бо там великі на великах гасають :crazy:

а ще у футбол грають....
мою доню вже пісок не дуже приваблює, і качелі теж не довго...а от лазити туди-сюди по споруді з гіркою, то хоч цілий день.
якось у нашому дворі старші дітки дуже люблять малишню і казяться акуратно. ну і я звичайно не щолкаю, коли поруч старші....мало лі шо...
Зображення
flash-ka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Повідомлення Радмила » 03 вересня 2013, 20:22

Так всі на мене, ну да ладно. По порядку. Мене не дратують малі діти. Мене дратують ситуації, коли це обмежує права моїх дітей, і коли мами малих дітей ведуть себе неадекватно. і звичайно, коли моїй дитині, щось розвалили в піску, то вона не кричить чи не штовхає менших. Але коли, це раз, другий, третій, то їм теж стає обідно, бо це їх праця, їх гра, а це все руйнується. Я розумію, що малим це прикольно, в них такий інстинкт все валяти, але тоді старшим не має як гратись. І чекаю все ж адекватної реакції мами з іншої сторони, а не, та воно ж маленьке ви розумієте. Розумію, маленьке, в мене теж такі були. А ще розумію, що маленьку дитину можна чимось відволікти, і чим воно менше, тим легше, бо в маленьких нестійка увага. А трохи старшу навчити гратись з іншими. Запропонувати, щось добудувати, доробити, допомогти старшим, і це класно. Бо це теж соціальна адаптація. Коли діти різного віку знаходять спільну мову. І я таких мам зустрічала. І всі задоволені. Але є й такі, що все списують, та ми ж ще маленькі. Типу можна і на голову пісок сипати, і все що завгодно, бо от такі ми ще маленькі. Але насправді, з моїх спостережень, якщо мама грається з дитиною, то таких проблем не буває. Як правило, такі ситуації ,це тоді коли мама дуже захоплена розмовою з іншою чи телефоном, і вона просто прикрикує, та не роби так, і т. д. І власне її така ситуація задовільняє, що дитя чимось себе заняло, а вона має змогу чимось себе заняти. А що при цьому воно комусь псує щось, це не її клопіт.
Власне це питання взаємоповаги.
Я не казала, що малі діти мають сидіти вдома. Я казала, що дитячий майданчик не їх власність. І якщо мала дитина на майданчику, то це не означає, що всі повині ходити під стінкою. Бо малюк на майданчику. Майданчики для, гри, бігу, і т.д. Якщо 5, 7 чи скільки там школярів, грають в доганялки, а під ногами плутається маля, то логічніше було б забрати маля, а не розганяти всю юрбу.
І за стадіон і ровер я більше не хвилююсь. Моя дитина всіх обминає, і тормозить. А часом навіть дуже завчасно тормозить, як бачить малих дітей. Бо я їй це мабуть по разів сто повторювала, що мала дитина бігає непербачено.Отож якщо з якоюсь дитиною не розминеться, то це не мій клопіт. Хай за малих дітей переживають їх батьки. Якщо вони пускають їх на стадіоні гонити, то мають зважати на наслідки, бо це те саме, що випустити дитину гратись на дорогу, і чекати що всі машини будуть її минати. Переживати за всіх, мені не вистачить здоров'я.
А щодо гойдалки. Так стоять, бо відійдуть гратись, і звільниться гойдалка, а туди і іншу дитину посадать. А гойдатись хочуть всі. Добре, що стоять в черзі. Вже навчились. Вони не кричать, не вимагаю, просто чекають, що звільниться качеля. Якщо Вас це дратує, то мабуть на це є якась причина. Але ці діти тут ні до чого.
А щодо дітей в колясок. Я теж своїх дітей притишую, як бачу, що коляска їде. Хоча з іншої сторони вулиця - це місце публічне і сподіватись, що всі позамовкають при вигляді коляски :confused: .Так само як і наївно сподіватись тиші на дитячому майданчику чи стадіоні. В мене були такі знайомі , що приходили спати на спортивний майданчик, і весь час мамаша кричала на всіх інших дітей, щоб вони були тихо. :crazy:
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення taranjka » 03 вересня 2013, 20:53

Радимила, з того, що ти пишеш я розумію, що як прийшли твої діти в пісочницю - всі мами малишні мають її забирати, бо можуть валити замки, чи якось ше заважати. коли гойдають - то дивитись чи не стоїть хтось і не чекає, а як є, то тре пошвидше звільнити - бо ж школярі в школі сиділи, натомилися. як ганяють поміж малечі то теж малечу забирати тре. не егоїстично?
ми в дворах не гуляли вже місяці два - нам нудно.
і так, діти бувають різні - одних відволікти легше, інших важче. і так, інші мами теж хочуть кращого для своїх дітей, і коли ті хочуть гратися в піску, то сприяють їм у цьому
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення TaniaPicaSSo » 03 вересня 2013, 21:46

Радмила написав:А щодо гойдалки. Так стоять, бо відійдуть гратись, і звільниться гойдалка, а туди і іншу дитину посадать. А гойдатись хочуть всі. Добре, що стоять в черзі. Вже навчились. Вони не кричать, не вимагаю, просто чекають, що звільниться качеля. Якщо Вас це дратує, то мабуть на це є якась причина. Але ці діти тут ні до чого.

Ви би змогли сидіти в кафе і спокійно пити каву, в той час як хтось стояв би поруч з вашим столиком, заглядав вам в рот і чекав, поки ви звільните столик? Для мене це аналогічно, як і з гойдалкою. Неможливо спокійно катати дитину, коли на тебе вже дихають. Це просто питання вихованості. Коли ж я чатую на гойдалку, яка ще зайнята, то ходжу туди-сюди на відстані 10-20 метрів і краєм ока поглядаю, щоб в разі, коли звільниться, бути першою, але не ставити в незручне становище того, хто катається. А ні, то йду шукати іншу. Слава богу, з гойдалками вже не такий дефіцит, щоб так довго чатувати на якусь одну.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Alisa » 03 вересня 2013, 22:08

Деякі мами,а особливо бабусі, 1,6-2 річних діток й на трирічок дивляться як на дорослих, що мають їхній малечі поступатися. :crazy:
Те, про що пише Радмила, дуже поширене явище.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Радмила » 03 вересня 2013, 23:43

З того що я писала, як раз випливає, що я з моїми дітьми хожу в інший двір, щоб не мати проблем з поваленими палацами. В тому дворі 2 дві аварійні гірки і 2 качелі без спинки. Тому там мами з малими дітьми не гуляють. Бережуть свої нерви, щоб не відтягувати дітей з аварійних гірок. А ми там чудову маємо компанію одноліток, з якими і граємось у піску.
А на качелях все ж варто і обертатись, бо то не ваша власність, а кататись всі хочуть. А як до качелі підходить мала дитина, Ви теж робите вигляд, що її непомічаєте?
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення TaniaPicaSSo » 03 вересня 2013, 23:47

Радмила написав:А на качелях все ж варто і обертатись, бо то не ваша власність, а кататись всі хочуть. А як до качелі підходить мала дитина, Ви теж робите вигляд, що її непомічаєте?

Ви не звернули увагу, що я раніше написала, що хоч мене і дратує, коли нас "підсиджують" на гойдалці, я все ж тоді встаю і йду геть.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення TaniaPicaSSo » 03 вересня 2013, 23:59

Але я повністю згідна з тим, що мами повинні самі слідкувати за безпекою своїх малюків, і не чекати від всіх, що всі будуть дивитись за їхньою малечею. І терпіти не можу таких мамочок, які тішаться з того, що їхня дитина кричить чи шкодить іншим, і думають, що всі теж з цього тішаться.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 25 березня 2014, 09:36

Мною вчора аж теліпало... Вийшла з двома гуляти в двір. Артем і ще три хлопці копали м"яча, я з Денисом крутилися коло них. Йде дядько, мабуть з гаража чи з будівництва навпростець через той п"ятачок між будинками, де хлопці граються. М"яч якраз летить, він намагався відкопнути, але промазав. З такою злістю сказав "Промазав!" , що я аж сторопіла. Далі м"яч відбив хлопчик і той пролітає коло дядька, він зі всієї дурі лупить по м"ячу і м"яч вдаряє в обличчя 5-річному хлопчику(дуже сильно). Я підбігаю до хлопчика, по дорозі роблю зауваження: "Обережно, дивіться як ви сильно його вдарили!". Дядько повертається до мене (він собі йшов далі) і з такою злістю викрикує: "Гади, бл**ь, с****лись звідси на **й!", розвертається і проходить в прохід між двома будинками. Я в ступорі, в шоці... Діти були захоплені грою і не звернули уваги на той викрик. В хлопчика лице дуже почервоніло, просила, щоб пішов додому - не хотів. Отакі-то справи.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Поперед.Далі

Повернутись до Дошколярики-бешкетники (від 3 до 6)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей