Глобальні оголошення!

А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Балачки: ні про що і про все 7

Повідомлення TaniaPicaSSo » 18 травня 2013, 23:51

Зізнаюся, мене теж дуже дратує, коли хтось копає ззаду крісло, на якому я сиджу. І чи це дорослий, чи дитина, чи навмисно, чи випадково - я однаково злюся, бо це дуже неприємно. Єдине, що я не скандалю, а просто пересідаю, якщо вже дуже дістануть.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Nin4ik » 19 травня 2013, 01:52

Tajga, я не звертала уваги, бо він тоді досить спокійно сидів, в стільця не бив, швидше впирався... і ще, якби та жінка ще сидячи в транспорті і оглядаючись сказала, що їй це завдає дискомфорту, я звісна річ вибачилась і перевела б увагу малого на щось інше! А так до кінця навіть не впевнена що її більше роздратувало: те що він впирався в стілець, чи його мугикання-співання. Це називається: "висловилась під завісу", що я й рота не встигла розкрити. Я людина не конфліктна і достатньо толерантна, але варто було висловити своє невдоволення тим що є, а не чекати поки я здогадаюсь що саме її так бентежить, я ж не екстрасенс, думки читати не вмію. А так вона на мене шквал своїх негативних емоцій виплеснула і все... їй стало легше, бо вона мене повиховувала.

Я за справедливість! і на площадці можу дати дитині зауваження (але на рівні ввічливих слів), якщо вона сипле піском на мого, або кричить що в неї відбирають іграшку (яку вона позичила в мого малого, а в нього вже більше нічого не лишилось!)
Зображення

Зображення
Nin4ik Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 686 раз.
Подякували: 385 раз.
Діти: Валерій та Матвій

Повідомлення Tajga » 19 травня 2013, 02:55

Nin4ik написав:от вона встає виходити (нутром відчуваю, зараз щось скаже) і справді, каже:

ну от, а кажеш, що не екстрасенс! :hi:

А щодо вибачень.. елементарна ввічливість ще нікому не зашкодила. Я помітила, що простою ввічливістю (звісно, не принижуючись при цьому) можна багато чого досягнути там, де інші терплять поразку. В нас в одному магазині є відділ, де працюють позмінно дві продачині. До однієї з них йдуть як на каторгу, якщо немає вибору. Дуже неприємна і важка в спілкування людина. Особисто для мене, це не проблема, я завжди вітаюся, перепрошую, якщо мені треба щось з верхніх полиць чи десь щось спеціально шукати, дякую і т.п. Для мене це нічого не коштує, а людині страшенно приємно, вона почуває себе мегаважливою. Завжди мене обслуговує, не фиркає, не закочує очі і не кривить губи, як в неї зазвичай. Навіть в місті пізнає мене і вітається. :wink:
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Shalimar » 19 травня 2013, 06:22

Tajga написав:Ulkanet, жінці було біля 50, на думку авторки, почитай уважно. Не думаю, що свою маму ти називаєш "бубулею на старості літ".

да то она спутала, видимо, бабушку из церкви из предыдущего сообщения с тетей из маршрутки )
я тоже на это обратила внимание )))
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Shalimar » 19 травня 2013, 06:39

Liza написав:пфффф.... я така неправильна мама, що капєц.

Лиза, так а в чем проблема, собственно? Ты только обеспокоена высказываниями той бабули?
считаешь, достаточно было всего лишь окликнуть сына, когда он ударялся об девочек и толкал их?
Я, конечно, не видела той ситуации (сколько лет девочкам, с какой скоростью бегал, как сильно толкал), но мне, на месте родственника ребенка, которого толкают и об которого ударяются, явно не понравилось бы такое поведение бегающего веселящегося мальчика. И, вероятно, я бы посчитала недостаточными просто оклики мамы, потому что, судя по всему, замечания Ты делала неоднократно, но должной реакции не последовало.
Что испортило Твое настроение? Справедливое, но некорректно выраженное возмущение бабушки, или поведение Твоего сына как результат неэффективного воспитания?
А то я, честно говоря, не поняла "морали басни"
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Shalimar » 19 травня 2013, 06:50

Кстати, по поводу обгонов на лестнице горки.
Галина написав:Колись мою Діану назвали нечемною дуже, бо вона активна, з"їжджала з гірки і бігом знов на гірку, а дівчинка менша була і не встигала за нею, то Діанка на сходинках її обганяла (не штовхаючись і не заважаючи) і за той час по 2 рази з"їжджала, поки та дівчинка 1
Галина, на той горке на столько широкая лестница?
Я, например, не даю более старшим шустрым детям обгонять моего на лестнице, пусть они хоть пять раз успеют съехать.
Те лестницы, которые Нам попадались, рассчитаны, по хорошему, на одного ребенка. И потенциальные активно обгоняющие щимят того, кто не спешит, со всеми вытекающими последствиями в виде возможной потери равновесия, вынужденных остановок, потом обувь над головой... Я очень жестко веду себя в таких ситуациях.
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Shalimar » 19 травня 2013, 07:03

Какие-то дни, у меня все попадают под раздачу: Еврошоп, который не принимает назад вещи; Сильпо с разными ценами на ценнике и в чеке
и вот недавно была ситуация на детской площадке, со школьниками, которые уже вроде как и выросли из маленьких горок, и 2-3-4-летними малышами. Та ребятня какой-то хаос навела на той горке, мелкие просто затерялись в том клубке азарта.. Толкотня наверху, при том, что с одной стороны ограды нет, потом на самом спуске - групповой съезд ногами детям в спину.. Крч, бешенство-таки заразно, потому что я от самой себя не ожидала подобной реакции: громко, резко угомонила мальчишек. Потом подошла бабушка, которая, тоже, ограничивалась окриками с лавочки, и они ретировались всей гурьбой. Нам стало тесно на одной игровой площадке.
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Галина » 19 травня 2013, 08:05

Shalimar написав:Галина, на той горке на столько широкая лестница?

Там досить широка драбинка, можна і 3-м розминутися не штовхаючись. А на вузеньких вона в мене не обганяє, я теж так не дозволяю.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Shalimar » 19 травня 2013, 10:19

Галина написав:Там досить широка драбинка, можна і 3-м розминутися не штовхаючись.

о, я вспомнила лестницу старую в парке Шевченка.. Такая высокая и непривычно широкая. Но после зимы лестница прилично пострадала ((
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Liza » 19 травня 2013, 15:43

Shalimar написав:
Liza написав:пфффф.... я така неправильна мама, що капєц.

Лиза, так а в чем проблема, собственно? Ты только обеспокоена высказываниями той бабули?
считаешь, достаточно было всего лишь окликнуть сына, когда он ударялся об девочек и толкал их?
Я, конечно, не видела той ситуации (сколько лет девочкам, с какой скоростью бегал, как сильно толкал), но мне, на месте родственника ребенка, которого толкают и об которого ударяются, явно не понравилось бы такое поведение бегающего веселящегося мальчика. И, вероятно, я бы посчитала недостаточными просто оклики мамы, потому что, судя по всему, замечания Ты делала неоднократно, но должной реакции не последовало.
Что испортило Твое настроение? Справедливое, но некорректно выраженное возмущение бабушки, или поведение Твоего сына как результат неэффективного воспитания?
А то я, честно говоря, не поняла "морали басни"

я справді робила "просто оклики мамы", бо я одночасно з тим водила за руку доцьку, котра сильно полюбила ходити, переважно не в напрямку свого братика. отак і гуляємо: воджу доцьку за руку і оглядуюся на старшенького, контролюючи, де він і що робить. така багатозадачність мене зараз дуже втомлює, по стану самопочуття не дуже можу довго так ходити. за таких обставин важко застосовувати ще щось, окрім "просто оклики мамы" :(. тому стараюся при кожній нагоді більше тримати малу в колясці (якщо вона не дуже верещить), щоб ефективніше контролювати свого синика, голодного на товариство дітей і часто необережного в своїй поведінці.
шкода читати, що ти вважаєш поведінку мого сина результатом неефективного виховання. тут вже краще ти сама підкажи, як його виховувати ефективно. мені дієві поради справді зараз дуже необхідні.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Поперед.Далі

Повернутись до Дошколярики-бешкетники (від 3 до 6)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість