Глобальні оголошення!

Серце болить за Японію

Модератори: Natalinda, ksana

Re: Серце болить за Японію

Повідомлення Vika » 12 березня 2011, 20:47

На АТОМНІЙ СТАНЦІЇ в Японії прогримів ВИБУХ

| +
Японські ЗМІ передають, що біля першого реактора пошкодженої внаслідок землетрусу атомної електростанції Фукусима, прогримів вибух. Точної інформації про характер вибуху немає. Після вибуху над АЕС став підніматися білий дим.
Раніше поступала суперечлива інформація про витік радіації на електростанції.

За деякими даними, через відмову охолоджувальної системи стався витік радіоактивного цезію, проте представники компанії-оператора станції потім спростували цю інформацію.

За їхніми даними стався вибух водневого газу, який використовувався для охолоджування на першому реакторі АЕС. Раніше там сталася неконтрольована реакція ядерного ділення і спікання частини паливних стержнів. Аби запобігти руйнуванню оболонки реактора, був проведений викид в атмосферу частини радіоактивної пари. Потім у контури реактора, що охолоджують, почали закачувати пожежними насосами морську воду.

Раніше повідомлялося, що рівень радіації на станції перевищив норму в тисячу разів, а поблизу станції - у вісім разів.

Прем'єр-міністр Японії Наото Кан розпорядився евакуювати всіх людей, що проживають у межах 10 кілометрів довкола АЕС.

Нагадаємо, у п'ятницю в Японії стався сильний в історії країни землетрус магнітудою 8,8 балів, що змістив вісь обертання Землі майже на 10 сантиметрів. За ним послідувало цунамі. За даними японських ЗМІ, число жертв катастрофічного землетрусу перевищило тисячу чоловік.
Генеральний секретар уряду Японії Юкіо Едано заявив, що на АЕС «Фукусима-1» 12 березня стався витік радіації. Блок станції пошкоджений вибухом, який стався під час коливань грунту, що послідували за землетрусом.

Агентство Kyodo News повідомляло про те, що станція «Фукусима-1» за годину викидає в атмосферу річну дозу радіації. Джерело цієї інформації не уточнювалося.

Юкіо Едано на прес-конференції, присвяченій подіям на АЕС, заявив, що масштаб пошкоджень, викликаних вибухом, поки не встановлений, але підкреслив, що вибух не торкнувся реактора. Він також закликав жителів Японії бути готовими до можливих обмежень енергоспоживання й економити електрику.

З околиць АЕС «Фукусима-1» евакуйовано декілька тисяч чоловік. Евакуація також оголошена в зоні 10 кілометрів від станції «Фукусима-2», реактор якої також був зупинений після землетрусу.

думаю ми ще відчуємо наслідки того зміщення осі :(
Vika Офлайн

Повідомлення Vika » 12 березня 2011, 20:54

Показували тільки що в новинах .Прилетів літак з Японії зтуристами в Турцію . Вилітали звідти ще все було спокійно . Вони виходять з паспортного контролю на вихід .Всі такі веселі , віддихати ж прилетіли .А тут їх журналісти питають , чи чули що в японії землетрус стався .Всі усміхаються , купа камер . Кажуть ні не чули . Мабуть подумали , що маленький , нічого особливого . А коли сказали , скільки балів , про цунамі про вибух вони там такі в шоці всі стояли . Майже 300 чоловік . Оце навіддихалися :(
Vika Офлайн

Повідомлення krapk@ » 12 березня 2011, 21:04

який жах!!!
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення happymami » 15 квітня 2011, 12:57

Тут підбірка фотографій з Японії за 11-12 квітня від різних фтографів світу. Шо мене вразило - на багатьох з них - японці в молитві. Я й не знала, що в них там так розповсюджена релігія.
А оце відео вагітним не дивитисяю. тай впєчатлітєльним мамусям теж :cry:
[youtube_code]http://www.youtube.com/watch?v=8vZR0Rq1Rfw&feature=player_embedded[/youtube_code]
В Інтернеті з’явилося нове шокуюче відео трагедії в Японії. Гігантська хвиля нищить все на своєму шляху…
Майже через місяць після жахливого землетрусу в Японії в мережі з’явилося нове шокуюче відео трагедії, – повідомляє Українська правда.
На відеозапису видно, як хвиля з величезною швидкістю повністю змиває містечко Мінамі-Санріку у префектурі Міягі, яка вважається однією з найбільш постраждалих від стихії. Один із мешканців, що встиг вчасно піднятися на високий пагорб позаду містечка, що розташоване на океанському узбережжі, знімає те, що відбувається внизу. Спочатку навіть не зрозуміло що відбувається і чому кричать люди.
Із наближенням потоку, на відео видно, що до пагорбу біжать люди. Одна жінка, котра тягне із собою сумку, напевне із найбільш необхідними речами, весь час озирається на хвилю. При цьому з іншого боку до неї наближається величезний дах. Дізнатися, чи вціліла жінка – неможливо. На запису цього не видно, адже оператор починає знімати інших людей, які також намагаються врятуватися від хвилі.
Нагадаємо, містечко із населенням 17 тисяч чоловік зникло повністю. Більша половина його мешканців – 9,5 тисяч осіб – до сьогодні вважаються зниклими без вісті.
http://poglyad.te.ua/2011/04/tsunami-v-yaponiji-nove-shokuyuche-video/
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Русік » 15 квітня 2011, 13:06

Боже, який жах....
Фільми жахів відпочивають
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення happymami » 15 квітня 2011, 13:12

і не кажи. Якби я таке пережила, то вже певно ніколи б не змогла нормально жити. То як моя бабуся, котра колись голодомор пережила, то до кінця життя в окремій кімнаті збирала закрутки, сухарі, їжу . На психіку людини такі речі впливають остаточно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення Vika » 17 квітня 2011, 15:12

бачила і інші відео , то не так вражало , бо здавалосяпросто вода з берегів вийшла . а тут прямо аж мурашки по шкірі ,так ті хати змиває як сірникові коробки . Це справді то на власні очі все побачити ,до кінця життя слід залишиться :(
Vika Офлайн

Повідомлення Marta » 18 квітня 2011, 01:00

Просто в шоці, сиджу біля монітора, серце калатає і не можу зрозуміти одного- ну чого ж ти так помало біжиш, жінко?....
Йде собі, оглядається, це просто жах, так лячно за тих людей, але таке враження, що вони не розуміли всього масштабу катастрофи....
Ну ж попереджали, цілу годину ніби вили сирени, бо хвиля йшла і її знімали ще з океану задовго до того, як сталася трагедія, проте і тут і там видно, як повз хвилю проїжджають машини, спокійно йдуть люди....Можоиво, їх вчили ні в якому разі не панікувати, проте в мене б спрацював інстинкт самозбереження, скоріше за все, і я би дерла на той пагорб зі всіх реальних і нереальних сил, щоб спастись.
А взагалі, я їм від щирого серця співчуваю, таке пережити, і не тільки це...((((((((
Marta Офлайн

Повідомлення happymami » 18 квітня 2011, 01:34

Marta ну та якби тобі сказали шо рятуйся, бо потоп, то чи ти б собі уявляла потоп в таких масштабах? Навряд чи. Можливо частково люди безпечні, бо не всі піддаються паніці. Одні безпечні по своїй природі. Інші - бо вони звикли, шо держава їх захистить. Та й жіночка навряд чи знала, яка хвиля за нею женеться. То з пагорба видно маштаби. А там внизу за деревами і домами вони навіть не могли б підозрювати, шо там зозаду. Я так думаю. Але то не важливо, в принципі. Навіть не уявляю, шо робила би я. Від переляку взагалі можна заціпеніти на місці. Інстинкти можуть відрубатися, коли в мозку перезагрузка від шоку :cry:
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marta » 18 квітня 2011, 01:37

happymami написав:Навіть не уявляю, шо робила би я. Від переляку взагалі можна заціпеніти на місці. Інстинкти можуть відрубатися, коли в мозку перезагрузка від шоку

може й так, але дивитися на це спокійно не можу...((( дуже жаль їх.......
Дуже багато негараздів випало на їх долю, і не знати, що там ще чекати попереду..................
Marta Офлайн

Поперед.

Повернутись до Шухлядка з балачками

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей