Глобальні оголошення!

Мегаполіс, містечко та село: переваги

Модератори: Natalinda, ksana

Re: Мегаполіс, містечко та село: переваги

Повідомлення мешканка » 15 жовтня 2010, 17:04

Naya написав:я колись хотіла в Київ.
Вже була роботу знайшла, а чоловік вперся - я туди не переїду, мене від їх москальської мови голова болить і т.д.
І я лишилася коло нього. І тепер дуже рада. Київ подобається, його динаміка, швидкість, рух....але лиш приїхати на день-два. Довше - втомлює.
В нас якось все плавніше, повільніше, ніхто нікуди не спішить, життя не пролітає так швидко...
А скоро і з Тернополя переїдемо у свій будиночок. І місто поряд і хатка своя, подвір"ячко :heart:

100% . Мене той мегаполісовий стрес так добряче намучив свого часу...і ті ріки людей, які снують двома течіями в метро і по вулицях...і той постійний поспіх і життя таке шалене...

а щодо будиночка-тут в мене велика рідна українська жаба :crazy:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Перлинка » 16 жовтня 2010, 20:48

Ну дровами палить той, хто ставить п"єц на дрова, бо не хоче на газ пів зарплати віддавати

мешканка
А що дровами дійсно набагато дешевше,наскільки пам`таю родичі у селі на це також свого часу купу грошей викидали.А у вас вже є такий досвід дровами палити?Бо наскільки знаю селяни хоч економні (бо готівки у них зазвичай мало) тільки дуже всі радіють як в село газ протягують,і ніхто від того добра не відмовляється.То дуже морочно ті дрова колоти,складати,таскати,підкидати постійно,чекати щоб напалилось.Десь на дачі,чи в мисливському будиночку на вихідні,чи камін по приколу розпалити,таки цікаво.А щодня :crazy: ...
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення TanenRom » 17 жовтня 2010, 12:11

happymami написав:
Shalimar написав:Вот в теме какой-то Дашко писала, что переехала с Киева в Тернополь, и этому очень рада :) Хотелось бы узнать, почему так (тут у меня личный интерес). По каким пунктам Тернополь выигрывает, какие пэрэвагы?

Скажу переваги від себе - якшо в маршрутці тобі, вагітній, не дають місця, то пів маршрутки скричиться на того хама, котрий посмів тобі не встати))) Це тут, в Терні. В Києві всім паралельно. там люди більш зайняті, там ніхто ні на кого увагу не звертає. А в нас провінція))) Ну як можна пояснити різницю між мегаполісом і провінцією?))) В нас краще тим, що затишніше. Але то кому як. Хто любить швидкий і активний темп життя зі всіма зручностями - тому в Київ)) От я, приміром, ностальгую за ним. Моє Я - там :cry:

ой незнаю, незнаю, у мене було все навпаки, в Києві ще не встигала в транспорт зайти як місце уступали, а в Тернополі ніхто, так і їхала я в переповненій маршрутці стоячи :scare:
п.с. животик було добре видно!!!

хочу власний будинок, але близько біля міста!!!
просто переважно більшість людей не обирають де жити - де є пристойна робота там і живуть, подобається їм це місто чи ні!!!
суджу по нас з чоловіком, ну не може він повернутись у Тернопіль з Києва, бо немає тут роботи для нього,(хоча Київ йому не подобається)!!!
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення мешканка » 18 жовтня 2010, 10:10

Перлинка написав:
Ну дровами палить той, хто ставить п"єц на дрова, бо не хоче на газ пів зарплати віддавати

мешканка
А що дровами дійсно набагато дешевше,наскільки пам`таю родичі у селі на це також свого часу купу грошей викидали.А у вас вже є такий досвід дровами палити?Бо наскільки знаю селяни хоч економні (бо готівки у них зазвичай мало) тільки дуже всі радіють як в село газ протягують,і ніхто від того добра не відмовляється.То дуже морочно ті дрова колоти,складати,таскати,підкидати постійно,чекати щоб напалилось.Десь на дачі,чи в мисливському будиночку на вихідні,чи камін по приколу розпалити,таки цікаво.А щодня :crazy: ...

Має досвід батько, брат і кум.. Газ, звісно, мають і на газі готують, але мають також камін і п"єци на дрова. То минулого року за 1000 грн. привозили машину дрів і вистарчало ні весь опалювальний сезон, ще й залишалось. А на самому газі, брат, в місяць, більше тисячі грн. викидав. :scare:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Ludmila » 18 жовтня 2010, 10:21

Коли я навчалася у Львові, а це ж досить гамірне місто, особливо Старе місто, іноді на Стометрівці складно розминутися з людиною, особливо коли поспішаєш, а поспішають там практично всі :) , і приїжджала додому на вихідні, мені здавалося, що Тернопіль спить :oops: , так тут спокійно, мало машин (ну вихідні просто були), ніхто нікуди не поспішає.... Зараз іноді промайне думка , як же було класно жити у Львові, напевно тому що це були "золоті" студенські роки у Львові - місті, де постійно влаштовували виставки, форуми, вернісажі! Та Тернопіль я дуже люблю, бо тут "мамина подушка" (образно) :D
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Повідомлення Перлинка » 18 жовтня 2010, 11:33

Мені здається ,що у великому місті прикольніше неодруженим активним людям,студентам і.т.д
А коли сім`я ,затишніше та безпечніше почуваєш себе у провінціїї.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 15 листопада 2010, 14:23

Згадала. шо мене добивало в столиці - ціни на товари місцевого виробника. В нас як? Якшо молоко місцеве - то й ціна дешевша, ніж на львівське приміром. А там навпаки - всьо шо привозне - всьо дешевше. Довго не могла звикнути
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Ludmila » 15 листопада 2010, 15:01

А ще хотілося б жити коло моря... Ми цього літа відпочивали в містечку біля Севастополя і кожного дня бували в самому місті Севастополі, хоч і з маленькою дитинкою (Сашенці тоді було тільки 10 місяців), мали змогу оглянути це прекрасне місто, по музеям походили, навіть на морську прогулянку по бухтам потрапили :) Так, от Севастополь справді чудове місто: стоїть на відкритому морі, гарна архітектура, все таке світле, славне своєю історією оборони, люди там привітні... Ну от я під враженням від класного відпочинку кажу чоловіку " А давай сюди переїдемо" (жартома, звичайно). Він теж зізнався, що закохався в Севастополь (він у мене колиш. військовий, побачив для себе багато цікавого), однак сказав, що не ризикнув би жити в місті, яке щоліта заповнюється різними відпочивальниками, не готовий до такого рівня цін, навіть на звичайну мінеральну воду, і ще.., і ще. Тому ми вирішили залишитися у нашому справді файному місті Тернополі. :heart: :D
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Повідомлення Перлинка » 15 листопада 2010, 22:05

Я також хочу жити біля моря,краще за кордоном,але й Крим підійде,якшо шо.Тільки ми останній раз в Алушті зупинялись,там ціни на продукти в магазинах були звичайні,як всюди.І на базарі нормальні.І навіть ресторани достойні понаходили,які не на лоха розраховані з помірними цінами,до цього доводилось за такі ж гроші в забігайлівках харчуватись.Просто затрати в комплексі щодня більші ніж вдома,бо ж відпочинок ,і ні в чому не хочеш собі відмовляти.А на дрібязку натікувала кругленька сума.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Alisa » 15 листопада 2010, 22:59

Я б жила в Криму. Севастополь - чудове місто :good: .
Чомусь Тернопіль рідний не дуже люблю - відчуваю що за енергетикою, це не моє місто.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Поперед.Далі

Повернутись до Шухлядка з балачками

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість