Глобальні оголошення!

Громадянський шлюб.

Модератори: Natalinda, ksana

Ваше ставленя до ГШ.

Перебувала і вважаю, що це хороша практика.
13
45%
Перебувала і вважаю, що це погана практика.
1
3%
Не перебувала і вважаю, що це погана практика.
11
38%
Не перебувала, але вважаю, що це хороша практика.
2
7%
А мені все рівно :)
2
7%

Всього голосів : 29

Re: Громадянський шлюб.

Повідомлення Natalinda » 15 жовтня 2010, 19:50

гра з вогнем написав:я не злосно :)

Злосно, злосно, ще й як :(
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Перлинка » 15 жовтня 2010, 19:50

Ну це під час побачень якось не сильно в очі впадало.

Але ж ти не готова через це розлучитись?Тому що мабуть,у твого чоловіка багато інших чеснот та переваг,так це дрібниці,які дратують,і можливо навіть сильно дратують у побуті,тільки якщо копнути глибше ,то це все-таки дрібниці,на які можна закрити очі.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 15 жовтня 2010, 19:52

злосно - це отак :evil: , а я отак :morning:

просто інтернет інтонації не передає, і кожен читає по свому :???: сприймає через себе і свій досвід.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 15 жовтня 2010, 19:55

Мене б мабуть більше засмутило,якщо б я дізналась після одруження що мій чоловік,егоїст,лінивий,любить випити чи чогось покурити,зневажає батьків,грає в атомати і т.д. ,тільки я добре дивилася та приглядалася,щоб навіть близько таке не проскакувало ,і не помилилась :yahoo: :dance: :heart:
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mari » 15 жовтня 2010, 20:30

гра з вогнем написав:[b]/b],А те, що відбувається в сучасному світі під прикриттям церкви, тому що інакше масовість других церковних назвати не можу, мене щиро дивує.

[/quote]

А мене також дуже дивує коли люди прикриваються церквою, владою, роботою, шефом і т.і. Головне- щоб було на кого перекласти власну відповідальність. А те, що люди не можуть жити разом- то яка тут вина церкви? Що церква заставляла шлюб брати? Чи вчила розлучатись?

Так, є тоді коли люди мають певні причини- їх шлюб визнається не дійсним з самого початку, і таких причин є декілька.(Наприклад- чоловіка заставляли іти до шлюбу під тиском батьки), то тоді в чому ж церква знов винна?

А масовість - то що хтось бачив церковну статистику?
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Nymydora » 15 жовтня 2010, 20:41

А я думаю, що неможливо під час зустрічання пізнати людину добре (хтось вже писав тут, забула хто, простіть). Це нереально. ТОму що, по-1, далеко не всі ситуації вилазять наверх, а по-2, часто навіть дійсно негативні моменти сприймаються через рожеві окуляри: ах, то таке, то буває, він не такий... У мене під час нашого зустрічання було багато таких нестиковок, які здавалися одномоментними, а тепер, у шлюбі, виявилися стабільною рисою характеру, і з якими тепер доводиться миритися. А спільний побут, що не кажіть, то найкраще випробування для кохання.
Правда, є компромісний варіант - з'їздити удвох десь на відпочинок, така собі "репетиція". ;)
З приводу громадянського шлюбу, моя позиція незмінна: це добре. Не йдеться про співжиття без обов'язків. Якщо люди мають серйозні наміри один до одного, то і поставляться до цього відповідально. А якщо так станеться, що разом жити не виходить, то принаймні не будуть ламати жодних присяг. Хоча, як кажуть, палка має два кінці.
Висновок такий: кожен вибирає те, що йому підходить найкраще. Основне потім не жаліти і нікого винним не робити.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення гра з вогнем » 15 жовтня 2010, 20:54

ая!, а чо в церкві коли священник питав, чи то його рішення і чи нема яких пересторог (чи як воно формулюється) - мовчав?
батьки до шлюбу заставляли. смішно :( особливо враховуючи, що до женячки готовий, а до шлюбу - батьки заставили.
а як така мямля, що заставили, то мав про це священнику сказати. а не коли нова любка з'явилася - до неї стрибати.

так, церква не вчить розлучатися. лиш шлюби уневажнює, не сперечаюся.

щодо статистики. офіційна мені не відома, неофіційно з балачок, церковних розлучень достатньо, щоб говорити про масовість цього явища.

і ще, як люди не можуть жити разом (тобто характерами не зійшлися. чи як це колись формулювалося) - це достатня підстава для церковного уневаженнян шлюбу? так?
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Nymydora » 15 жовтня 2010, 20:58

Гра, це не смішно, коли батьки до шлюбу змушують, а сумно дуже. Може ти настільки самостійна, що батьки на тебе не мають впливу. Але є ситуації, коли через пресинг з боку батьків і оточуючих людина погоджується на те, про що потім жаліє. До речі, часто так буває при зальотах. Хоча тут питання винуватого - це окрема тема.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення mari » 15 жовтня 2010, 21:03

Ні- не достатня! Шлюб у церкві не передбачає додатку у вигляді щастя і всерозуміння. Це треба виховувати у собі і цього вчитись бачити у інших.

Дуже рекомендую усім бажаючим щопонеділка взяти подруга за руку і на науки подружні до Катедри на 19.00. Тривають десь з півгодини!
Так, всі крім вас там будуть ще тільки готуватись до шлюбу, але ви не стидайтесь, ідіть і слухайте. Гарантую, що стільки нового взнаєте. Я сама деколи сижу і слухаю, як чекаю на чоловіка. Кожен раз взнаю щось нове.

Шкода, що Гра не прийде :???:
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Shalimar » 15 жовтня 2010, 21:07

гра з вогнем написав:Я гадаю за час зустрічань іншу людину можна пізнати настільки, шоб потім не було матюків про себе чи в голос, криків і грюкань дверима. Якщо людина закривала очі на щось під час зустрічанб, то повинна усвідомлювати, що в шлюбі з цим доведеться жити, або переступати через себе, або як це тут називається - йти на компроміси.
"Притирка" це що? Я не знаю, але для мене це точно щось інше аніж думки про розлучення і скандали через невимитий посуд чи інші дрібниці.
Притирка - це "о. виявляється мій коханий любить зранку поснідати!" і на тому сталося
Інакше я собі чогось не уявляю, чому через притирки може відбуватися все те, що описано вище.

Коли ти хочеш послати свого чоловіка, а спиняють лиш батьки в одній хаті і штамп в паспорті - це не шлюб.

С последним абсолютно согласна.

Притирка - да, это то, что Вы описали. И почему это, по-Вашему, их быть не должно или не может у "правильной" пары??
А от ссор-споров-скандалов никто не застрахован. За время встречаний их могло и не быть - прецедента нет, никто ни на что глаза не закрывал. А тут - быт, совместная жизнь, да мало ли какая ситуация!? и неизвестно, как человек себя поведет, и не факт, что всегда и во всём будет согласие, и никогда нервы не сдадут и не захочется матернуться или стукнуть дверьми
особенно, если оба или кто-то один эмоционален, т.н. "итальянская семья" :) элементарно темпераменты у людей разные, кто-то спокоен как слон и уравновешен, а кто-то как спичка, вспыльчив
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Поперед.Далі

Повернутись до Сімейне життя

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість