Глобальні оголошення!

Інтим

Модератори: Natalinda, ksana

Re: а чим керуєтесь(керувались) при плануванні наступної дит

Повідомлення Shalimar » 19 січня 2011, 22:17

мешканка написав:Тут якраз і йде мова про те, що статевий акт не буде гріховним тоді, коли ДОВЕРШУЄТЬСЯ В ПРИРОДНІЙ СПОСІБ (тобто, сім"євилиття чоловіка має відбутись у піхву жінки)

Мешканка, а почему Вы вырываете слова из контекста?
Там предложение полное, стоит союз "И", и оба условия "заканчиваться природным способом" и "иметь детопроизводный характер" являются необходимыми для КАЖДОГО полового контакта.
Получается, Вы интерпретируете "под себя".
Про взаимное удовольствие, цель и методы поняла (хотя смахивает на двойные стандарты. Всё-таки в ответах о. Мартина читается однозначность и категоричность, а не свобода интерпретации)
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення мешканка » 19 січня 2011, 22:38

Shalimar написав:
мешканка написав:Тут якраз і йде мова про те, що статевий акт не буде гріховним тоді, коли ДОВЕРШУЄТЬСЯ В ПРИРОДНІЙ СПОСІБ (тобто, сім"євилиття чоловіка має відбутись у піхву жінки)

Мешканка, а почему Вы вырываете слова из контекста?
Там предложение полное, стоит союз "И", и оба условия "заканчиваться природным способом" и "иметь детопроизводный характер" являются необходимыми для КАЖДОГО полового контакта.
Получается, Вы интерпретируете "под себя".
Про взаимное удовольствие, цель и методы поняла (хотя смахивает на двойные стандарты. Всё-таки в ответах о. Мартина читается однозначность и категоричность, а не свобода интерпретации)

Я зовсім не "вириваю слова з контексту", я пишу те, чого вчить католицька церква, якщо вам хочеться почути детальнішу відповідь від о. Мартина -питайте його, я не маю нічого проти. Особисто я взялась відповідати на такі питання не тому, що "свобідно інтерпритую католицьке вчення", а тому, що вже декілька років допомагаю молодим подружжям зрозуміти інтимні стосунки в світлі віри і роз"яснити чого саме хоче від нас Церква. Я думаю, що висловилась зрозуміло і цілком відповіла на ваші питання, а от приймати мої відповіді чи ні-це ваша особиста справа. Зрештою, книжкові полиці завалені літературою на дану тематику і можна, з легкістю, самостійно багато чого дізнатись.

гра з вогнем написав:метод визначення плідності, як "концепція", як "за життя", враховуючи вище сказане, можна вважати таким лише у випадку, якщо він використовується, щоб дати життя, щоб знайти найкращий день для зачаття дитинки. а не для того, щоб цього зачаття уникнути.

уникаючи зачаття у певні дні, ви тим самим забираєте шанс "дати життя", тому це така сама контрацепція, як і та, що названа технічною.

Якщо ви так вважаєте-прошу дуже. Не моє діло вас переконувати (не повертаємось до дублювання теми про надійність ППС) Позиція Церкви є такою і вам вирішувати, чи приймати її чи відкидати.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Shalimar » 19 січня 2011, 22:55

мешканка написав:я пишу те, чого вчить католицька церква

наверно, о.Мартин ходит в другую церковь.. потому как он писал совсем иные вещи..
(о половых актах, КАЖДЫЙ из которых несет детовоспроизводный хар-р)
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Re: Інтим

Повідомлення mari » 20 січня 2011, 00:01

Шалімар- і для чого твої виділені акценти і власні інтерпретації.??? Невже це полегшує власне інтимне життя або дозволяє радіти за інших? Було б чудово якби ти висловила власну думку на первинне питання цієї теми, а не переписувала розділ консультацій.
Мешканка чудово відповіла. Я з нею повністю згідна. Детальніше- читай, книг є багато як і церков і священиків.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Shalimar » 20 січня 2011, 15:57

mari написав:Шалімар- і для чого твої виділені акценти і власні інтерпретації.??? Невже це полегшує власне інтимне життя або дозволяє радіти за інших? Було б чудово якби ти висловила власну думку на первинне питання цієї теми, а не переписувала розділ консультацій.
Мешканка чудово відповіла. Я з нею повністю згідна. Детальніше- читай, книг є багато як і церков і священиків.

Моих собственных интерпретаций там НЕТ.
Я привела цитаты и сравнила.
Выделенные акценты - для того, чтобы сразу была видна СУТЬ предложения.
При чём здесь облегчение или радость?..
Чтение, книги ,церкви и священники?..
Мы на ФОРУМЕ. Христианском, в том числе. И это то место, где можно обсуждать вопросы и искать истину. Вот в этой теме я для этого.
Раздел консультаций я "переписала" на вопрос Мешканки о том, где сказано, что секс не может быть ТОЛЬКО для взаимного удовольствия.

Вопрос остался нераскрытым. Мешканка и о.Мартин написали о разных вещах. Потому что "секс в неплидни дни", который, по словам Мешканки, одобряется католической церкововью, - это совсем не одно и то же, что "детопроизводный характер КАЖДОГО полового акта", как писал о.Мартин.

п.с. И свой вопрос я задавала в другой теме! Его просто сюда перенесли. Отдельную тему создать не проблема, если что.
Востаннє редагувалось Shalimar в 20 січня 2011, 16:01, всього редагувалось 1 раз.
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення мешканка » 20 січня 2011, 16:31

Shalimar, як що вас цікавить якесь конкретне запитання і, насправді, хочете почути відповідь -задавайте його і я постараюсь якомога доступніше на нього відповісти. Щодо того, що писав о. Мартин і я-думаю "відмінність наших позицій" надумана вами і не більше. (можете попросити о. Мартина, щоб він детальніше роз"яснив вам власні цитати в розділі консультацій.)

Щодо вашого запитання, яке, на вашу думку, залишилось нерозкритим (хоча я вважаю що вповні відповіла на нього) то постараюсь дещо конкретніше все сформулювати:
"Статевий акт в християнському подружжі вважається морально правильним за умови, коли сім"я чоловіка виливається в дітородні органи жінки". Це є "природність статевого акту", про яку писав о. Мартин і саме ця умова надає кожному статевому акту "дітородного характеру". З іншого боку, церква в жодному випадку не вказує подружжю яку кількість дітей їм народжувати (це є особиста справа кожного подружжя зокрема) і, для того щоб контролювати власну плідність пропонує методи ППС, які є узгоджені з природою кожної людини і не відкидають плідність, а співпрацюють з- нею.

Церква ні в якому разі не каже, що секс тільки з метою народження дитини. (не знаю чому ви собі так подумали). Це просто абсурд. Навпаки, церква каже "НЕ ЗАНЕДБУВАТИ ПОДРУЖНІЙ ОБОВ"ЯЗОК" адже сексуальні стосунки мають дуже вагомий характер в подружжі і їх брак може бути поштовхом для гріха.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Shalimar » 20 січня 2011, 18:58

Спасибо за терпение, Мешканка)))
Ваши ответы мне понятны!
Что касается надуманности... Выходит, Гра с Вогнем и другие форумчанки, подписавшиеся под моими сообщениями, все Мы надумали и "вольно интерпретировали" :hz:
Наверно, придётся обратиться за разъяснениями к о.Мартину) что ОН имел ввиду

Вопросы, которые у меня остались: (основываясь на инфо, почерпнутой из консультаций со священником в консультативном разделе)
1 какую цель для партнёров имеет половой акт, совершенный в безопасный для зачатия день?
2 какой смысл остальных половых контактов, если подружжя ограничило для себя количество детей?

Извините, получается, я возвращаюсь к первоначальным своим сообщениям и к тому, о чём писала Гра з Вогнем.. :head:

Я никак не могу сопоставить и найти общий знаменатель у Ваших пояснений с утверждениями о.Мартина...
С первым вопросом еще понятно.. А вот вопрос2 и "кожен статевий акт повинен довершуватися в природний спосіб для того щоб дозволити зачаття" :ugeek: Противоречие налицо. (Ограничив количество детей, пара никак не дозволяе зачаття, занимаясь сексом в неплидни дни!!?)
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Shalimar » 20 січня 2011, 19:55

mari написав:Мешканка чудово відповіла. Я з нею повністю згідна. Детальніше- читай, книг є багато як і церков і священиків.

)))
Кстати, те же Евангелисты не воспринимают вопросы вштыки и с возмущением, отвечают дружелюбно, оъясняют с радостью ))
Даа, всё в жизни случается когда-то в первый раз! )) Не встречала еще, чтобы отправляли в другие церкви или к другим священникам ))

Размышления и очередные вопросы Мешканке (или кто тоже разбирается):
Если пара решила ограничиться 1-2-3-... детьми, и вот у них уже есть задуманное количество детей, как согласуется "еднальный и дитородный характер статевых видносын" с отрицанием способов и методов контрацепции?? В чём тогда принципиальная разница между, например, презервативом и сексом в нэплидный дэнь, если их суть одна - избежание беременности?....
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 20 січня 2011, 20:29

Shalimar написав:1 какую цель для партнёров имеет половой акт, совершенный в безопасный для зачатия день?
2 какой смысл остальных половых контактов, если подружжя ограничило для себя количество детей?

я так зрозуміла в ті дні партнери здійснюють ритуальні акти обдаровування, обдаровують один одного інтимними ласками виключно з метою духовного збагачення :lol:

а все інше вам зараз скажуть, про співпрацю зі своїм тілом, о шо то сі є, пояснювати не будуть, бо тут вже не пояснення потрібні, а сліпа віра. вони вірять, що є так як пише мешканка і дядько, котрий знає, що таке секс лише зі сповіді і одкровень. вірять і всьо. логіка відсутня.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Marta » 20 січня 2011, 22:24

Гра, ти не переходь на особистості .
гра з вогнем написав:дядько, котрий знає, що таке секс лише зі сповіді і одкровень.

Це все-таки священник, май повагу.
Тим більше, в тебе нема ніяких підстав таке писати.
Про те, знає він чи не знає, скаже тобі його дружина, а я думаю, вона далеко не обділена ласками, принаймні, виглядає такою) ;-) :kiss girl:
Marta Офлайн

Поперед.Далі

Повернутись до Сімейне життя

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість