Naya » 15 жовтня 2010, 13:56
Відчувала - тема буде гаряченька.
Скажу одразу, що надихнули мене суперечки на іншому форумі, щоправда вже давно то було, а зараз от згадалося.
І пам"ятаю, як одна тамтешня дамочка засуджувала громадський шлюб(співжиття) і обзивала жінок "блудницами", а ГШ - "блудом". І то зовсім нічого, що сама вона розбила чужу сім"ю, вкравши чоловіка й батька та вийшовши за нього заміж - обвінчавшись..
:???:
По темі.
Ми з чоловіком жили разом десь більше півроку. Місяців може 10. І для мене було дві великі різниці - ходити на побачення і жити разом. Побачення - то класно, романтика, квіточки, цукерочки, романтичні вечері в ресторанах, поїздки разом кудись. Голова обертом. Коли почали жити разом все стало інакше. Менше романтики, більше відповідальності, але я бачила свого чоловіка в побуті. Ми разом зробили ремонт на зйомній квартирі. Отуточки я й побачила в ньому всі фееее. І коли він мені запропонував одружитися, то я не кидалася з головою в любов і надіями, що все буде як в казці, а тверезо оцінила чи зможу я миритися з його недоліками. Слава Богу я їх вже побачила. А він побачив мої. Тому, коли зараз я на щось нервую в чоловікові, то нагадую собі, що очі бачили, що брали :D
Хоча...от до весілля такий класний був, квіти носив, а після весілля за три роки може раз чи два рази квіти подарив. Бо, бачте йому шкода живих рослинок. А до весілля було не шкода :???: А ви кажете, що до реєстрації шлюбу все видно. Не все. Квіти - то звісно ж дрібниця, то лиш приклад, я без них живу, але якби було щось ну дуже принципове для мене?
То я про плюси ГШ. Бо до шлюбу я ставлюся серйозно, як і чоловік. І, як на мене, то краще "приміряти" чоловіка, аніж взяти, а потім "не склалося", "не зійшлися". Чи мордуватися?
Але моя думка однозначна - все від людей залежить. Одні можуть жити душа в душу без штампів і бути прикладом зразковолї сім"ї. Інших ні вінчання ні реєстрація не вберігає від зрад та псування життя одне одному.