Сторінка 1 з 2

Неперетравлена їжа

ПовідомленняДодано: 29 червня 2010, 09:02
Nymydora
дівчатка, може хто що мудре скаже.
Я знаю, що в какусях можуть бути РЕШТКИ неперетравленої їжі і бачила у свого то півшовковиці, то кавалочок полунички, кріп регулярно викакуємо. А от вчора я дала малому пюре з сирої морквочки. Він втулив десь грам 80 за милу душу. А сьогодні з тієї моркви сформував гарні оранжеві ковбаски і то все викакав. :dash: :dash: :dash: Таке враження, що йому все пройшло транзитом (вареної в какусях залишається набагато менше - окремі вкраплення). У чому причина? Може не можна сирої давати?
Ох! :crazy:

Re: неперетравлена їжа

ПовідомленняДодано: 29 червня 2010, 09:13
мешканка
в нас те ж саме з чорницями, родзинками, кусочками яблука ну і ще багато з чим.... поки дитина не навчиться жувати-так воно і буде...

Re: неперетравлена їжа

ПовідомленняДодано: 29 червня 2010, 09:18
Nymydora
але таке враження, що він викакав все!!! І чи є сенс давати, наприклад, кріп і петрушку,якщо вони все-одно викакуються?

Re: неперетравлена їжа

ПовідомленняДодано: 29 червня 2010, 09:58
Natalinda
Nymydora вибачте за нескромне запитання, :oops: а ви як зїсте щось інтенсивно окрашене на свої каки ніколи не заглядали?
Я думаю давати їсти варто. Що організму треба від взяв, що не тре - то викакав. От і все.
Я як малому перший раз чорниці дала і чорні каки побачила, то вже думала що в дитини внутрішня кровотеча почалася, поки наша бабуся мене не схаменула.

Re: неперетравлена їжа

ПовідомленняДодано: 29 червня 2010, 10:09
Nymydora
Natalinda написав:Nymydora вибачте за нескромне запитання, :oops: а ви як зїсте щось інтенсивно окрашене на свої каки ніколи не заглядали?
:good: :good: :good:
та якби тільки колір. Просто я була в шоці, коли він (сорі за натуралізм) викакав спочатку класичну зеленувату ковбаску, а потім три - за кольором і консистенцією точно подібні на те пюре ))))) ТІлки що пахло не так :mrgreen:

Re: неперетравлена їжа

ПовідомленняДодано: 29 червня 2010, 16:04
гра з вогнем
мені кажеться сиру морквочку ше трохи ранувато давати :oops:
морквочка у нас завжди "на виліт" проходила, особливо в рік.
зараз в 2 вже краще, пачті не видно шматочків.

як я люблю такі теми!

колись я теж парилася саме морквочкою. підняла всіх на вухи, бо як так, у нас морквочка не перетравлюється, шо за діла!
то сказали заспокоїтися і не брати дурне в голову, а важке в руки.
до 6-7 років може отак на виліт виходити, бо травна система ще добре не сформована.
я подумала, подумала і рішила саму моркву не давати. в супі хай їсть, а саму не даю :)

а ще про банан знаю. то не кров в какашках, а ворсинки банана :lol:

Re: неперетравлена їжа

ПовідомленняДодано: 29 червня 2010, 21:18
Nymydora
фуф, заспокоїли.
а щодо сирого - мене свекруха ґвалтує, щоб я не давала дитині вареної їжі якомога довше, мотивуючи це тим, що сира їжа має природні живі ферменти і більше енергії, тому краще перетравлюється, засвоюється та більше насичує. А варена їжа їх уже не має, тому вона до кінця не перетравлюється і "садить" підшлункову. Ну і ще там якісь аргументи, які я вже не пам"ятаю.
От і я дала сиру моркву... :unknown:
І будь тут мудрим, дай план, як каже моя співробітниця :???: :???:

Re: неперетравлена їжа

ПовідомленняДодано: 29 червня 2010, 21:27
mala-karta
десь читала, що сира клітковина добре починає перетравлюватися десь аж з 8 років. Але це не значить, що до 8 яблук не їсти, просто така особливість.
Але де я то читала, і наскільки то правда - :unknown:

А якщо подумати логічно.
Якщо от людина, доросла, захворіла на пузо - то їй же навпаки кажуть нічого сирого не їсти, бо воно важче на шлунок. Так і малятам легше варене мало би йти. Але немаю ніц проти того, щоб давати дитині яблучко, суничку, чорничку - головне, не ставити за мету накормити дитя кілограмом клубніки.

Re: неперетравлена їжа

ПовідомленняДодано: 29 червня 2010, 21:29
Nymydora
Та от я теж подумала і вирішила, що в кожній справі головне - без фанатизму. І нагодувала малого сьогодні печеним кабачком. Завтра побачимо результат)))

Re: неперетравлена їжа

ПовідомленняДодано: 30 червня 2010, 16:41
гра з вогнем
я до року. а то й довше варила на пару