Natalinda » 07 серпня 2010, 23:19
Сирно-яблучна запіканка
Для основи запіканки:
400 г сиру
1/2 скл. молока
110-130 г цукру
2 яйця
4 ст. ложки манної крупи
2 ст. ложки з гіркою крохмалю
цедра 1/2 лимона
сік з 1/2 лимону
ванільний цукор
щіпка солі
Для верху:
1/2 скл. вишень без кісточок
5-6 невеликих яблук
3-4 ст. ложок сметани
цукор та кориця на смак
Спосіб приготування:
Манку залийте теплою водою (близько 40°С), щоб вода покрила крупу, і залиште набухати на 1 год.
Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни, а потім з набряклою манною крупою і цукром, що залишився.
Сир перетріть або перемоліть, щоб не було грудочок, змішайте його з молоком. Отримана сирна маса повинна бути консистенції дуже густої сметани.
Додайте підготовлений сир в жовтково-манну масу, додайте ванілін, добре вимісіть. Додайте цедру і лимонний сік.
Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну, додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.
Додайте в масу крохмаль, ретельно, але обережно вимішайте.
Масу для запіканки вилийте в змащену маслом і посипану манною крупою роз’ємну форму
Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на тісто, густо посипте корицею.
Полийте поверхню запіканки сметаною, перемішаною з цукром. Вона збереже соковитість яблук і скріпить їх. Поверх сметани не дуже густо розкладіть вишні.
Запікайте в розігрітій духовці близько години. Якщо верх почне пригорати, прикрийте форму папером. Дайте запіканці повністю охолонути, а вже потім вийміть з форми та наріжте на порції.
Смакота така, що пальчики оближеш :good: Навіть Юрчик зацінив :good:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос