Глобальні оголошення!



Запіканки

Для того, щоб підняти цікаву для Вас тему, зверніться в ПП до адміністрації форуму!

Модератори: Natalinda, ksana

Запіканки

Повідомлення Natalinda » 07 серпня 2010, 23:00

Яблучно-рисова запіканка для Milichka ;)

1 ст. рису
3 ст. молока
6 яблук
0,5 ст. цукру
1 ст. л. масла
сіль,
4 ст. л. родзинок
1 г кориці
1 яйце
сухарі

Промитий рис варити 10 хвилин в воді, потім воду злити, влити молоко, добавити масло, сіль і варити, поки рис не розвариться. В добре розварений рис покласти родзинки.

Яблука почистити, дрібно нарізати, добавити цукор, корицю та перемішати.

Форму для запікання змастити маслом і посипати сухарями. Класти в неї шарами почергово рис та яблука. Зверху змастити яйцем, обсипати сухарями та запікати. Подавати з варенням або ягідним соком.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Випічка (рецепти)

Повідомлення Natalinda » 07 серпня 2010, 23:19

Сирно-яблучна запіканка

Для основи запіканки:
400 г сиру
1/2 скл. молока
110-130 г цукру
2 яйця
4 ст. ложки манної крупи
2 ст. ложки з гіркою крохмалю
цедра 1/2 лимона
сік з 1/2 лимону
ванільний цукор
щіпка солі

Для верху:
1/2 скл. вишень без кісточок
5-6 невеликих яблук
3-4 ст. ложок сметани
цукор та кориця на смак

Спосіб приготування:

Манку залийте теплою водою (близько 40°С), щоб вода покрила крупу, і залиште набухати на 1 год.

Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни, а потім з набряклою манною крупою і цукром, що залишився.

Сир перетріть або перемоліть, щоб не було грудочок, змішайте його з молоком. Отримана сирна маса повинна бути консистенції дуже густої сметани.

Додайте підготовлений сир в жовтково-манну масу, додайте ванілін, добре вимісіть. Додайте цедру і лимонний сік.

Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну, додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.

Додайте в масу крохмаль, ретельно, але обережно вимішайте.

Масу для запіканки вилийте в змащену маслом і посипану манною крупою роз’ємну форму

Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на тісто, густо посипте корицею.

Полийте поверхню запіканки сметаною, перемішаною з цукром. Вона збереже соковитість яблук і скріпить їх. Поверх сметани не дуже густо розкладіть вишні.

Запікайте в розігрітій духовці близько години. Якщо верх почне пригорати, прикрийте форму папером. Дайте запіканці повністю охолонути, а вже потім вийміть з форми та наріжте на порції.


Смакота така, що пальчики оближеш :good: Навіть Юрчик зацінив :good:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик


Повернутись до Архів тем і повідомлень



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron