Глобальні оголошення!

Телевізор - "зомбоящик"?

Модератор: taranjka

Re: Телевізор - "зомоящик"?

Повідомлення irinka » 21 січня 2013, 15:36

В нас майже півроку телевізора не було, та й не було потреби в ньому, бо якщо я хотіла щось подивитись то дивилась онлайн. Але чоловік недавно купив) То більше він дивиться якісь автомобільні канали чи фільми. А я дивлюсь не дуже часто, більше за ноутбуком зависаю) зранку Юрчику мультики включаю поки в садок збирається і ввечері ми з чоловіком можем новини переглянути чи якусь передачу.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Телевізор - "зомбоящик"?

Повідомлення Сяна » 21 січня 2013, 16:28

в нас аж три телевізори :crazy:
один "татів" (дивиться фтбол, вчора гандбол дивився...)
один "мамин" на кухні (після роботи любить подивитися новини, на вихідні - новий російський фільм про любоффф під ліплення вареників, любить дивитися передачі типу Ікс-фактор)
і один наш, я його ніколи сама не включаю, не відчуваю зовсім потреби, коли є нет і ноут. чоловік завжди включає ввечері, хоч каналів в нас багато (є тарілка), та дивиться він декілька - типу Нешинал... любить наукові передачі про космос, тварин, історію, науку...
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Повідомлення Dashko » 21 січня 2013, 23:07

Телевізор - "зомбоящик"?
:yes:
Нещодавно почала читати гарну книжку "Застывший взгляд". То телевізор виявляється не тільки зомбує інформацією, а сам тип передачі зображення так впливає на мозок, що людина перетворюється на "зомбі" в прямому смислі слова. Я ще хочу, щоб чоловік прочитав, і мені доступно розповів, бо там деякі моменти для мене не зрозумілі. :pardon: Всім раджу прочитати. І тим , в кого нема телевізора - теж.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення flower » 21 січня 2013, 23:11

наведіть мені приклади "зомбі" від телевізора? тобто що саме з людиною стається?
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення pan_kotskyy » 21 січня 2013, 23:20

Dashko написав:
Телевізор - "зомбоящик"?
:yes:
Нещодавно почала читати гарну книжку "Застывший взгляд". То телевізор виявляється не тільки зомбує інформацією, а сам тип передачі зображення так впливає на мозок, що людина перетворюється на "зомбі" в прямому смислі слова.

тип передачі саме з тв екрану зомбує чи вот наприклад коли фільм чи мульт по компі глядиш теж?
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення mala-karta » 21 січня 2013, 23:24

ага, мені теж цікаво, що ж там такого стається.
І чи коли з компа дивишся, чи теж зомбуєшся.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення TaniaPicaSSo » 21 січня 2013, 23:33

Я точно не знаю, але мені здається, що телевізор перетворює людину на зомбі наступним чином. Неважливо, що саме вона дивиться, але коли вона проводить перед екраном регулярно багато часу, то за якийсь час їй вже неважливо, що саме дивитися, аби просто що-небудь йшло. Таким чином виробляється залежність, і телевізор в таких людей-зомбі має бути весь час включений і вони постійно мають щось дивитися, хоча самі вони вже давно не вникають в те, що самі ж дивляться. А може і вникають. Але як факт, сидять годинами втуплені в ящик і нічого навколо себе не помічають.
Не значить, що всі, хто має вдома телевізор, зомбі, але є й така категорія :crazy:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Natalinda » 21 січня 2013, 23:49

Як на мене то копм такий же зомбоящик))))
Бо ж і там і там екран є)))) І там і там можна і фільми і новини дивитися)))
ДЛя мого тата зомбоящик точно, бо тільки в кухню заходить - відразу включає і сидить клацає каналами і нервується що нема шо дивитися і все одно клацає і щось таки дивиться))))
Я не дивлюся практично нічого, ні по телевізору, ні за компом.
За компом переважно читаю щось
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення taranjka » 22 січня 2013, 00:09

як зомбується? ну по різному. що в основному показують по ТВ? тупі серіали, примітивні передачі, кримінал і все сильно присипано рекламою. при перегляді більшості показуваного по ТВ мозок людини практично не задіюється, а значить не розвивається. через фільми "програмуються" різні типи поведінки, побачене якось впливає і на наше життя. серіали в своїй більшості низькоякісні, зроблені безсмаку... але ж треба що мозок відпочив, для нього сну не достатньо - а от перегляд парочки серіалів якраз те :yes: .
а різні реаліті шоу це взагалі капець. який фурор викликало колись "за склом", але воно вже не цікаве, потрібне щось яскравіше - помінятись сім"ями, завагітніти в 16 і т.д. але ж і це набридне? а що далі? показуватимуть вбивства як шоу? є парочка гарних екранізацій антиутопії про шоу, як згадаю, то напишу
а новини? ви реально вірите, що вам показують правду? я не в курсі, що зараз крутять в новинах, їх взагалі стараюсь уникати. часом можу пару критичних оглядів прочитати, перевірити чи президента не поміняли :hi: а від всого іншого спокійнісінько відмовилась.
уявлення не маю, хто така осадча чи кружель :pardon:
а реклама?? вона ж впливає на підсвідомість, особливо дітей. вже багато написано, що дітям рекламу категорично заборонено дивитися. ролики робляться не просто так - і музика, і кольори і слова і навіть їх довжина підбираються спеціально, щоб запам"ятатись. кожен з нас зможе назвати десяток марок побутової хімії і хто зна чи назве стільки є українських письменників 19 ст.? але ж нащо нам ті письменники, та ще 19 ст, порошок тре купити завтра. і під рекламою часто купуємо товар навіть не перевіряючи що це.
а спілкування? багато людей без тєлєка життя не уявляють. прийшли гості, сіли за стіл, випили... включили тв - ну має ж на задньому фоні шось бути. коли обмін новинами закінчується починають обговорювати програми - а ви то бачили, а як той матюкав її в ефірі... чи це тільки я попадаю на такі гостини?
нє, і по тв є цікаве - Discovery, National Geographic і таке подібне. але їх реально мало людей дивиться. не знаю, чи там є реклама :hi:

не в обіду нікому, це мої власні спостереження за знайомими і близькими, і до "безтвперіод", коли я як і багато моїх однокласників багато марнувала часу на всяку тв-каку
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення mala-karta » 22 січня 2013, 00:11

тобто, я так розумію, під зомбуванням мається на увазі даремне проведення часу і звичка до програм?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Форумчанки теревенять

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей