як зомбується? ну по різному. що в основному показують по ТВ? тупі серіали, примітивні передачі, кримінал і все сильно присипано рекламою. при перегляді більшості показуваного по ТВ мозок людини практично не задіюється, а значить не розвивається. через фільми "програмуються" різні типи поведінки, побачене якось впливає і на наше життя. серіали в своїй більшості низькоякісні, зроблені безсмаку... але ж треба що мозок відпочив, для нього сну не достатньо - а от перегляд парочки серіалів якраз те

.
а різні реаліті шоу це взагалі капець. який фурор викликало колись "за склом", але воно вже не цікаве, потрібне щось яскравіше - помінятись сім"ями, завагітніти в 16 і т.д. але ж і це набридне? а що далі? показуватимуть вбивства як шоу? є парочка гарних екранізацій антиутопії про шоу, як згадаю, то напишу
а новини? ви реально вірите, що вам показують правду? я не в курсі, що зараз крутять в новинах, їх взагалі стараюсь уникати. часом можу пару критичних оглядів прочитати, перевірити чи президента не поміняли

а від всого іншого спокійнісінько відмовилась.
уявлення не маю, хто така осадча чи кружель
а реклама?? вона ж впливає на підсвідомість, особливо дітей. вже багато написано, що дітям рекламу категорично заборонено дивитися. ролики робляться не просто так - і музика, і кольори і слова і навіть їх довжина підбираються спеціально, щоб запам"ятатись. кожен з нас зможе назвати десяток марок побутової хімії і хто зна чи назве стільки є українських письменників 19 ст.? але ж нащо нам ті письменники, та ще 19 ст, порошок тре купити завтра. і під рекламою часто купуємо товар навіть не перевіряючи що це.
а спілкування? багато людей без тєлєка життя не уявляють. прийшли гості, сіли за стіл, випили... включили тв - ну має ж на задньому фоні шось бути. коли обмін новинами закінчується починають обговорювати програми - а ви то бачили, а як той матюкав її в ефірі... чи це тільки я попадаю на такі гостини?
нє, і по тв є цікаве - Discovery, National Geographic і таке подібне. але їх реально мало людей дивиться. не знаю, чи там є реклама
не в обіду нікому, це мої власні спостереження за знайомими і близькими, і до "безтвперіод", коли я як і багато моїх однокласників багато марнувала часу на всяку тв-каку