Глобальні оголошення!

Сповідь при використанні контрацепції і ППС

Модератори: олеся, Tajga

Сповідь при використанні контрацепції і ППС

Повідомлення Лада_Ладочка » 01 квітня 2012, 16:28

Давно читаю ваш форум, і от багато чого дізналася нового з релігійних питань.
П'ять років я вже одружена, і всі ці роки ходила до сповіді, а виявилося що сповідь моя не мала змісту і була неправдивою....Жодного разу мене жоден священник не питав чи корисуємося ми в сімї засобами контрацепції, а я про це якось не думала..... Отже до сповіді ходити мені не можна виходить.....

А ви ходите до сповіді?

[mod]Тема прейменовується. Бажаючих дізнатись більше про ППС, тощо загляньте в Розділ "Архів" . Для того, щоб підняти тему з Архіву зверніться до модератора. Дякую[/mod]
Лада_Ладочка Офлайн

Re: Ви ходите до сповіді?

Повідомлення Dribchuk » 01 квітня 2012, 18:12

От і в мене така сама ситуація. Спочатку пила контрацептиви для коригування гормонального фону. Потім одружилася, народила дитинку, вже рік знову пю контрацептиви бо був КР. Мені особисто страшно вагітніти поки не спливе тих 3 роки (були сильні ускладнення під час і після операції) і тому контрацепція для мене є практично єдиним варіантом. Не знаю що робити цього року. От ще таке питання - а якщо під час 2 чи 3 КР жінка просить щоб їй труби перевязали - то це ж теж гріх. То що потім вже ніколи не можна сповідатися і причащатися?
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення Nymydora » 01 квітня 2012, 18:22

А хіба не можна йти сповідатися в інших гріхах? Наприклад, жінка посварилася з мамою, накричала - гріх? гріх. Потім пожаліла про це, хоче з цього гріха посповідатися. То через контрацепцію, виходить, не можна? ЧИ нема такого, як вибіркова сповідь?
Я ходила, навіть, коли пила таблетки. ПРавда, священик нічого такого не питав, а я якось про це і не думала, як про гріх...
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення krapk@ » 01 квітня 2012, 18:38

гарна тема. Я от теж вже 2 роки не ходжу через те що маю дуже погані почуття до однієї людини, ненависть чи що...не можу простити. І вмовляла себе і просила-ніяк. То думаю що йти, якщо на душі камінь....
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення happymami » 01 квітня 2012, 18:45

krapk@ написав:гарна тема. Я от теж вже 2 роки не ходжу через те що маю дуже погані почуття до однієї людини, ненависть чи що...не можу простити. І вмовляла себе і просила-ніяк. То думаю що йти, якщо на душі камінь....

ну в даному випадку, так собі думаю, що сповідатися всеодно йти треба, щоб звільнятися від каменя. ти ж хочеш простити. Ти ж пробуєш. То навпаки сповідь дає сили боротися з гріхом. Думаю, навпаки вона могл б підтримати бодай спробувати пробачити. Особисо я навпаки йду, коли маю слабкість сама боротися з гріхом
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення krapk@ » 01 квітня 2012, 19:59

гарно сказала - слабкість боротися з гріхом. Оце певно точно в яблучко про мене.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення irinka » 01 квітня 2012, 20:29

Я ходжу до сповіді тільки раз на рік перед Великодніми святами :=): незнаю чого так, але так чомусь завджи було прийнято в нашій сімї. Цього року планую піти, але ще незнаю коли саме получиться, щоб хтось з синочком посидів.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення Перлинка » 01 квітня 2012, 21:12

Nymydora написав:Я ходила, навіть, коли пила таблетки. ПРавда, священик нічого такого не питав, а я якось про це і не думала, як про гріх...

Нимидора ,тобі пощастило ,гріхи на шару простили :hi:
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення taranjka » 01 квітня 2012, 21:17

вже даааавно не ходжу.
так "аби було", бо всі йдуть нехочу. а каяття за все, що вважається гріхом не відчуваю.
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення irinka » 01 квітня 2012, 21:58

Я теж вважаю, що сповідь має бути з власної волі, а не тому що так прийнято "бо всі так роблять і так має бути" головне самому подумати і покаятись в своїх гріхах і навчитись пробачати всім.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість