Глобальні оголошення!

Чи можна християнам їсти кров?

Модератори: олеся, Tajga

Чи можна християнам їсти кров?

Повідомлення Nymydora » 11 квітня 2011, 13:49

перепрошую за втручання в дискусію, в теології я абсолютний профан, але мені здається, що вся ця проблема з кров'янкою, кров'ю чи гематогеном абсолютно надумана. Думається, що Богові все-одно, чи їмо ми кров, чи ні, так само, як все-одно, чи їмо ми м'ясо, чи ні. Це особистий вибір кожної людини з її особистими аргументами. Біблія настільки багатозначна і глибока книга, що завжди існувала спокуса накопати там аргументів та доказів під власні потреби, мабуть, через те і з'являлися різноманітні єресі. Стосовно харчування, особисто для мене найбільш істинною є позиція, що гріх - це не те, що в людину входить, а те, що виходить (прошу вибачення, не знаю цієї цитати докладно, хай отець мене виправить). Можна постити до посиніння, гризти одні корінці та траву і при цьому гадити своїм ближнім. Ну і навпаки...
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Чи можна християнам їсти кров?

Повідомлення Перлинка » 11 квітня 2011, 14:04

Богу не байдуже,інакше Він би не давав таких настанов,я згідна ,що ,маюуть,важливіше те що виходить, і важливіше любити ближніх ніж не їсти кровянки ,але якщо друге мені дається легко,то з пробпершим є проблем,але треба намагатись виконувати як те так і те.

о.Мартин написав:
По-друге, душа не перебуває у крові! Людина - це тіло і душа. Це дві окремі субстанції в одній сутності, що називається людина. Тіло - це все матеріальне що в нас є, в тому числі і кров. А душа - нематеріальна, вічна сутність людини. Душа є там де людина, всюди і не тільки у крові. Це вже інше питання - християнська антропологія....

(Левит17:10):
10 Если кто-нибудь из дома Израиля или живущий среди вас пришелец будет есть какую-либо кровь, я обращу своё лицо против того, кто будет есть кровь, и истреблю его из его народа. 11Ведь душа плоти в крови, и я предназначил её для жертвенника, чтобы вы совершали искупление своих душ, так как именно кровь совершает искупление, потому что в ней душа. 12 Вот почему я сказал сыновьям Израиля: „Никто из вас не должен есть кровь, и никакой пришелец, живущий среди вас, не должен есть кровь“.
13 Если кто-нибудь из сыновей Израиля или живущий среди вас пришелец поймает на охоте зверя или птицу, которых можно есть, то пусть выпустит из добычи кровь и покроет её землёй. 14 Ведь душа всякой плоти — это её кровь; душа — в крови. Вот почему я сказал сыновьям Израиля: „Не ешьте кровь никакой плоти, потому что душа всякой плоти — это её кровь. Любой, кто будет её есть, будет истреблён“

Навіщо на вашу думку Бог давав ці настанови євреям,які стосувались і християн поганського походження Нового Завіту?
Востаннє редагувалось Перлинка в 11 квітня 2011, 14:10, всього редагувалось 1 раз.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 11 квітня 2011, 14:08

Біблія настільки багатозначна і глибока книга, що завжди існувала спокуса накопати там аргументів та доказів під власні потреби, мабуть, через те і з'являлися різноманітні єресі.

Спираючись на це ,думаю,можна взагалі Біблію не читати і не брати до уваги того що там написано.

Ну я особисто ,колись дуже любила і кровянку і гематоген ,тому в мене немає власної потреби копати докази що того не можна робити,швидще навпаки.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Nymydora » 11 квітня 2011, 14:37

Хі, та чому ж не читати, дуже навіть читати :) :) Хтось читає і бачить там рівно те, що повинен бачити згідно із вченням церкви, хтось бачить дещо інше (підозрюю, що протестанти бачать не те, що ортодоксальні католики ;-) ). Питання в тому, що кожна людина шукає в Біблії. Врешті, її можна читати просто як видатну літературну пам'ятку. Ну і ще такий момент, що ми маємо справу далеко не з оригіналом, а з перекладом, часто перекладом з перекладу. А при цьому багато значень губиться чи видозмінюється - такі закони мови.

Перлинко, коли я говорила про власні потреби, я говорила загалом і це не був жодною мірою камінь у твій город. Ти висловила власну думку, спитала фахівця, його відповідь тебе не задовільнила, ти гаряче відстоюєш свою позицію. Маєш право :гуд:
Я висловила свою приватну думку і абсолютно не маю наміру вступати у дискусію - це не в моїх правилах. Тема зацікавила - от я і відписалась ;-)
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Перлинка » 11 квітня 2011, 14:52

Нє ,не гаряче,я вже давно тут не відписуюсь

особисто не приймала,просто відповіла на власному пркладі.

Протестанти бачать інше ,власне ,тому що читають,бо католики читають рідко,вони навчені ,що там все дуже складно,і розуміти треба лиш через призму церкви,то який смисл?краще катехизис почитати,де вже все розжоване тим кому ти свято довіряєш.

що до видозмін в перекладі ,тут вже я свято вірю,що воля Всемогутнього Бога ,щоб його послання до людей доходило в первинному змісті,а відтінки різних мов на нього великого впливу не мають

Досі ніхто крім свідків єгови до Біблії нічого не додавав і не віднімав.і як не дивно всі християни читають однакову Біблію.

а мене більше дивує,що декому простіше сказати,що Біблія не правильна,ніж відмовитись від крові.

п.с. тебе на увазі не маю,бо знаю що ти її ітак не їж ;-)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marta » 11 квітня 2011, 14:59

Перлинка а ти сама вегетеріанка?
вибач, що так питаю, просто цікаво. Адже м"ясо вбитої тварини, то, певне, ще гірше..... :omg:
Marta Офлайн

Повідомлення Перлинка » 11 квітня 2011, 15:05

Если кто-нибудь из сыновей Израиля или живущий среди вас пришелец поймает на охоте зверя или птицу, которых можно есть, то пусть выпустит из добычи кровь

Ні ,я не вегетаріанка,бо мясо їсти в Біблії дозволено,а тим більше в Новому Завіті дозволено їсти всяке мясо в тому числі і свинину і не кошерне.О.Мартин вище наводив цитати .Ісус не був вегетаріанцем.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marta » 11 квітня 2011, 15:31

Для мене там де м"ясо, там і кров, логіки не бачу зовсім, що їсти м"ясо можна, а кров-то гріх.
Але кожен дійсно бачить своє і вірить в своє.
Якщо я була б проти крові, то була б проти того, щоб ту кров спускати і вбивати тварин. О, це так.
А якщо ти вбиту тварину споживаєш, то яка різниця, що саме-тіло, кров, потрохи-то все одне. На мою думку.
І якщо вже вбиваєш тварину, то так само є велика різниця, з якими саме думками-задля того, щоб з"їсти, тобто, як здобич, чи задля втіхи, чи задля азарту, чи просто щоб помучити, і таке буває.
Тобто важлива ДУШЕВНА сторона вчинків.
Marta Офлайн

Повідомлення Перлинка » 11 квітня 2011, 15:47

Марта ми не все божественне поки що можемо осягнути розумом ,бо бачимо та розуміємо частинно ,як через матове скло ,і не все можемо обгрунтувати логічно.
Але в тому то й полягає смисл вірити.Я вірю у все що написано в Біблії.Те як мені виходить то виконувати то вже інша справа,і я за те буду відповідати перед Богом.Але я не шукаю собі виправдань,що того чи того робити не треба,бо то не логічно,чи тому що Біблія не правильна.
Ти що не читала цитити з Святого писання наведеної вище ?
(Левит17:10):
10 Если кто-нибудь из дома Израиля или живущий среди вас пришелец будет есть какую-либо кровь, я обращу своё лицо против того, кто будет есть кровь, и истреблю его из его народа. 11Ведь душа плоти в крови, и я предназначил её для жертвенника, чтобы вы совершали искупление своих душ, так как именно кровь совершает искупление, потому что в ней душа. 12 Вот почему я сказал сыновьям Израиля: „Никто из вас не должен есть кровь, и никакой пришелец, живущий среди вас, не должен есть кровь“.
13 Если кто-нибудь из сыновей Израиля или живущий среди вас пришелец поймает на охоте зверя или птицу, которых можно есть, то пусть выпустит из добычи кровь и покроет её землёй. 14 Ведь душа всякой плоти — это её кровь; душа — в крови. Вот почему я сказал сыновьям Израиля: „Не ешьте кровь никакой плоти, потому что душа всякой плоти — это её кровь. Любой, кто будет её есть, будет истреблён“

не мені вирішувати що краще мясо чи кров,вбити чи не вбити тваринку .Є інструкція,і треба намагаись її дотримуватись.Якщо ти з нею не згідна.то не згідна з Тим хто її надав.Якщо ти в це питання глибоко не вникала,то тебе від відповідальності всеодно не звільняє.

Правильно писав о.Мартин,що від того їсти чи не їсти крові швидше за все спасіння не залежить.Але ще мабуть не залежить від дуже багатьох факторів які ми зрештою вважаємо не важливими,що в сумі виглядають не дуже втішаюче,яко ми ними нехтуємо.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення christian » 11 квітня 2011, 15:52

о.Мартин написав:Дуже цікаво дізнатися чи існує якийсь документ про заборону кров'янки... але більш сучасний!!!

Хоча я сам не фанат кров'янки, цікаво мені знати чому (крім біблійної заборони) їсти кров є гріхом???

:men:

Окрім біблійної заборони більше немає (хоча в сирому споживанні - кров токсична)(можна ще тут подивитися http://hramnagorke.ru/question/6833 думку РПЦ). Я ще писав про Правила святих апостолів 63, 67, вони теж не визнаються?
christian Офлайн

Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість