Глобальні оголошення!

Чи читаєте ви Біблію?

Модератори: олеся, Tajga

Чи читаєте ви Біблію?

Повідомлення happymami » 11 квітня 2011, 16:33

Я знаю, що є на форумі люди, котрі точно читають Святе Письмо. А такі, котрі точно НЕ читають. Особисто мені байдуже, до котрої групи ви належите, бо сприймаю всіх не за релігійними чи іншими переконаннями, а за тим, чи комфортно мені спілкуватися з тою людиною.
Так от, хто хоч раз відкривав Бібілю, то чи ви змогли її зрозуміти з першого разу? шо ви про неї подумали?
Хто читає частіше, ніж раз, то чи маєте свої улюблені фрази, притчі, місця з Письма? Який завіт вам легше читати? З чого порадили б почати новачкам?

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: Чи читаєте ви Біблію?

Повідомлення flower » 11 квітня 2011, 16:51

Я читала... вже декілька раз намагаюся прочитати від початку до кінця, але ше так і непрочитала повністю. Також розумію не зовсім все, та розумію. В те шо там є відповіді на всі запитання я вірю, але найкраще як на мене біблію читати з священником, щоб він пояснював те чи інше, бо кожен розуміє біблію по свому...
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення mavpusya » 11 квітня 2011, 17:09

Читала повністю. Другий раз перечитувала уривками. Хоча бачила речі, на які раніше уваги не звернула. Дуже хотіла прочитати за вагітність, було якесь таке велике натхнення. То почала, але чомусь так на половині і зупинилась. Може знову прийде натхнення...
Я б рекомендувала починати із Псалмів і притч Соломона. Ще дуже подобається книга Еклезіаста. Та багато яких моментів подобаються. Був тяжкий період в моєму житті, то я відкривала спеціально приблизно посередині Біблію, щоби на псалми натрапити і завжди знаходила відповідь на своє питання, чи якусь натхненну думку, щоби заспокоїтись, чи налаштуватись. Варто погортати хоча б, обов"язково знайдете місце, яке Вас зачепить. :heart:
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Любов » 11 квітня 2011, 17:15

Почала читати з Старого завіту, ну дуже важко мені давалося те читання, питалася священника чого так, він сказав, що всім радить починати читати Біблію з Нового завіту. От тепер не доберуся до читання ніяк.
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення happymami » 11 квітня 2011, 17:19

Ого. Ви круті :гуд: :tipok: . Дякую за поради. Пробуватиму ;-) Про Соломона я вже не раз чула хороші відгуки. Угму. А про те, щоб читати зі священиком трохи таки підтримую. Дійсно легше розібратися, коли хтось збоку ще є, що може розтлумачити

Я чула різні версії, Люба. Ну кажуть люди знаючі, що з Нового завіту легше, бо: 1. ми то вже частково читали і в дитячій Біблії, і на проповідях чули в церкві. 2. Бо там вже йдеться про життя Ісуса і то може бути захопливіше. 3. Бо Старий завіт і новий були писані різними мовами, відповідно, Старий завіт перекладений з однієї мови, а Новий з іншої. Це теж може бути причиною іншого сприйняття

До речі, а чи читали ви в дитинстві Бібілю для дітей? Подобалося вам тоді? я сприймала її як казку, а не як шось супер-пупер важливе, цінне, чи цікаве
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення flower » 11 квітня 2011, 17:35

Дитячу біблію читала і ше й в недільну школу ходила в церкву... Зрозуміти те все було легко і сприймала не як казку, а як історію шо колись таке було.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Vika » 11 квітня 2011, 18:09

Ми з братом в дитинстві мали багато Біблій для дітей . Постійно перечитували . Нам було цікаво і ми сприймали їх не як просто історії .Памятаю одного разу побачили в книжковому таку товсту різнокольорву з великими ілюстраціями Біблію і напевно місяця з 2 збирали гроші щоб її купити . Паралельно бігали постійно провіряли чи її ніхто ще не купив :) А як попала нам в руки ми натішитися не могли . перечитували її по кілька разів . А вже Біблію для дорослих так часто не читала . Важко написано . Хоча раза 2 я її перечитувала .другий раз був неповний .
Vika Офлайн

Повідомлення Melisa » 11 квітня 2011, 22:32

Я ще ні разу до кінця не дочитувала. Починала, потім спинялась. Так само нічого не розуміла. Згодом почала читати Новий Завіт.
Найбільше зосереджувлась на Псалмах. У особливо важкі хвилини вони мене рятували. Навіть є вже улюблені.
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення Sawwku » 11 квітня 2011, 22:43

не читала жодного разу. не відчуваю потягу до того діла, тому і не силую себе. може, колись і доросту до бажання ознайомитися... в дитинстві читала дитячу, бо бабця нічого іншого не давала :cry:
Sawwku Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення TanenRom » 11 квітня 2011, 22:56

і я дитячі Біблії читала, у мене їх є щось 5 штук різних - дуже любила і сприймала як щось важливе, ось чекаю коли донечка підросте, і ми читатимем разом.
а дорослу Біблію, до кінця так ні разу і не дочитала :(
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей