Глобальні оголошення!

чи можна торгувати в храмі ?

Модератори: олеся, Tajga

Re: чи можна торгувати в храмі ?

Повідомлення Shalimar » 22 січня 2012, 23:05

олеся написав:Не хочу дискутувати з вами, але висловлюся ще з приводу нового року та Різдва: я була в церкві 1січня і наш священник особливо не акцентував що то новий рік, а типу початок календарного року... А от на Василія (14січня) вітав всіх з початком нового року. Так що якщо я не помиляюсь таки спершу йде Різдво, а потім новий рік :?

ну, по старому календарю так и есть, вернее, было - НГ с 13 на 14 января....
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення олеся » 22 січня 2012, 23:08

Shalimar так, але люди самі тепер святкують НР 31-1 , а не 13-14. А релігійні свята ніхто не переніс, ми їх і далі святкуємо за старим стилем.
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 23:11

Тань написав:напевно те що й тобі

значить тобі тоже можна поспівчувати :emphaty: ;-)

тільки рівень розмовної культури у нас різний

чого ж ?особисто я різниці абсолютно не бачу :)

Скажу словами китайського мудреця Конфуція: тому, хто знає, далеко до того, хто любить, а тому, хто любить, далеко до того, хто радіє. Тобто, дух сильний радістю, досягла духовних вершин та людина, яка знає чому радіти, бачи в цьому сенс. Як сказано в Письмі "Радійте та веселіться.." Отже, знати добре, робити - краще, а отримувати від життя сердечну радість - це основа любові і зміст людського існування.

то ти вже досягла духовних вершин?бо я особисто ще-ні
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Shalimar » 22 січня 2012, 23:12

олеся написав:Shalimar так, але люди самі тепер святкують НР 31-1 , а не 13-14. А релігійні свята ніхто не переніс, ми їх і далі святкуємо за старим стилем.

то есть это государство сдвинуло?
пойду почитаю про юлианский и грегорианский календари...
а ксто сдвинул дни недели? не ВС-СБ, а ПН-ВС?
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення олеся » 22 січня 2012, 23:17

Наскільки мені відомо УГКЦ та УПЦ (різних патріархатів) дотримуються юліянського календаря.
Shalimar написав:а ксто сдвинул дни недели? не ВС-СБ, а ПН-ВС?

А як було раніше? Я про це зовсім не знаю...
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення Тань » 22 січня 2012, 23:22

я теж на пів дорозі. Вершин як правило досягають дві категорії людей - орли :tipok: і плазуни :niger: , тому бажаю тобі окриленого польоту :emphaty: у твоїх духовних пошуках :зірка:
Мода - приходить і відходить, а шарм залишається завжди. Коко Шанель
Тань Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 50 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення Shalimar » 22 січня 2012, 23:26

олеся написав:
Shalimar написав:а ксто сдвинул дни недели? не ВС-СБ, а ПН-ВС?

А як було раніше? Я про це зовсім не знаю...

ВС - первый рабочий день, и надо было "почитать день субботний", "Шесть дней работай, и делай всякие дела твои; а день седьмый — суббота Господу, Богу твоему.", 4-я заповедь?..
В Израиле так и есть - работают с воскресенья по четверг, пятница и суббота - выходные дни. В субботу все закрыто, практически и машин в городе нет...
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення олеся » 22 січня 2012, 23:35

Shalimar написав:В Израиле так и есть - работают с воскресенья по четверг, пятница и суббота - выходные дни. В субботу все закрыто, практически и машин в городе нет...

та тим людям що живуть в Ізраїлі взагалі не прийнято (на скільки мені відомо) робити навіть мінімальну роботу по дому, один знайомий їздив там то заможні люди наймають прислугу і та їм навіть світло в суботу чи свята виключає. Навела приклад про світло бо це найбільше запамяталося з тої розповіді, бо це було трохи давно. Я чомусь думала що то їх особливість шанувати суботній день...
Shalimar написав:ВС - первый рабочий день

Я ще памятаю зі шкільних уроків англ мови що йде по рахунку днів тижня нед, пон, вів.....субота цікаво чому тоді так?
Shalimar написав:и надо было "почитать день субботний", "Шесть дней работай, и делай всякие дела твои; а день седьмый — суббота Господу, Богу твоему."
мені ще багато чого треба читати, бо читаючи щось одне виникають питання, коли знаходиш відповідь на це постають інші.................
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення олеся » 22 січня 2012, 23:42

Shalimar написав:4-я заповедь?.

Так прийнято особисто для мене, так вчили в школі, так мене вчила моя бабця і так вчили ми перед шлюбом
1Не знай інших Богів, крім Мене.
2 Не взивай марно імені Господа Бога твого.
3 Пам'ятай день святий святкувати.
4 Шануй батька свого й матір свою, щоб було тобі добре і щоб довго прожив ти на землі.
5 Не вбивай.
6 Не чужолож.
7 Не кради.
8 Не свідчи ложно на ближнього твого.
9 Не пожадай жінки ближнього твого.
10 Не пожадай ніякого добра, що є в твого ближнього.
цитата Перлинки з іншої теми вона вказала що матеріал з вікіпедії. Може не дослівно так але суть саме ось ця що вказана вище.
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення Lusik » 23 січня 2012, 00:14

Моя думка на рахунок продажу у храмах така(неосуджуючи інших дописів і їх авторів):
кожну неділю і свята , а інколи в будень по можливості іду до церкви. І в нас в церкві теж є відділення, де продають церковну атрибутику і дійсно ніколи не задумувалася над тим чиможна чи не можна, але надіюсь і вірю усі гроші , які отримує церква від продаж цієї атрибутики ідуть на добре діло (на утримання церкви , на будівництво нового величного храму біля церковки). Церква потребує матеріальної підтримки також , хоча більше звичайно молитви і віри від її прихожан.
А насамперед я завжди знаю, що куплена в церкві мною річ принесе мені користь у духовному плані , а гроші підуть на Боже. І завжди є бажання дати більше , набагато більше ніж даю,якби була така можливість. Чи за куплену мною річ чи на пожертви.
Lusik Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 1183 раз.
Подякували: 609 раз.
Діти: Синусик-котусик
(29.10.2010)

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість