Глобальні оголошення!

Про відмінність декалогу, писання, шанування образів і т.д.

Модератори: олеся, Tajga

Re: десять заповідей

Повідомлення гра з вогнем » 23 січня 2012, 00:56

Шалімар, я не сперечаюся, але те, що є місця, котрі говорять про пошук істини і що це благо не спростовують й того, що є цитати, котрі вказують, що сумніви, а тим паче сумніви у вірі - то є зле і йде від темної сторони .
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Shalimar » 23 січня 2012, 04:01

гра з вогнем написав:Шалімар, я не сперечаюся, але те, що є місця, котрі говорять про пошук істини і що це благо не спростовують й того, що є цитати, котрі вказують, що сумніви, а тим паче сумніви у вірі - то є зле і йде від темної сторони .

Перлинка, как я поняла, в Библии не сомневается. И в своей вере - тоже нет. Интересно услышать позицию и аргументацию других верующих.. относительно тех вещей, в которые они верят, но которым нет подтверждения в Писании.
Мы ищем истину в Слове Божьем, а не подвергаем сомнению написанное.

п.с. Я раньше сомневалась. Но именно соприкосновение со злом привело меня к Свету))
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення гра з вогнем » 23 січня 2012, 06:04

пошук істини не можливий без піддання сумніву тих чи інших постулатів.
власне з сумніву й почалася ця тема.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 09:43

гра з вогнем
от власне,що постулатів,придуманих людьми ,які не мають підтвердження в Біблії
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 10:16

Чому ти дозволяєш собі сумніватись в медицині,в якості купованих продуктів,в політиці а в тому що навчають нас духівники ,які є і були у всі часи також живими людьми не можна сумніватись?Ніде не написано в Бібілії що не можна сумніватись у тому чого тебе вчить людина!

навть он хеппімама каже ,що в нас в кожній церкві по різному ,є хороші священники-є погані,десь займаються здирництвом з людей зробивши з святих таїн бізнес,десь -ні.Так було у всі християнські часи ,і час від часу то хороші то погані люди добирались до вершин влади придумуючи при цьому щоразу нові церковні закони.Деяких таких як індульгенції знайшовся розум зректися,а багааато чого,чому нема ні логічного виправдання ні підтверження у Слові тягнеться з тих часів до наших днів .
От і доводиться або щось викидати з Біблії,як другу заповідь до прикладу,або допридумувати і узаконювааати догматами те своє,людське .

18 Свідкую я кожному, хто чує слова пророцтва цієї книги: Коли хто до цього додасть що, то накладе на нього Бог кари, що написані в книзі оцій.

19 А коли хто що відійме від слів книги пророцтва цього, то відійме Бог частку його від дерева життя, і від міста святого, що написане в книзі оцій.
Об 22,18-19

Це останні рядки Біблії ,дослівно стосуються пророцтва , Обявлення Св.ап Івана .
але напевно спраедливо віднести і до всього Писання,якщо ми приймаємо його як цілісну книгу.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 10:29

Сумніватись що Ісус Христос наш Господь і що в Божому Слові істина -це від лукавого
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 10:38

От навіть подивитись як обрядово грекокатолицька церква відрізняється від католицької ,що по суті є одне і те ж,бо перша підвладна другій.
чому?тому що людина завжди хоче принести щось своє ,прийти зі своїм Я і посадити його на трон ,відсунувши Боже тому що церква має здатність підлаштовуватись під людей,так як їм звичніше миліше,традиційніше.
А це все в першу чергу політика,влада,гроші ,аби люди які на цій території спочатку були язичниками не пручались їм залишили одні традиції,потім коли вони стали православними,але їх завоювали католики їм залишили інші традиції,все лиш для того щоб було легче підмяти під себе.А яка воля Божа,що на це все сказано в Біблії на жаль ніхто не дивився.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 23 січня 2012, 16:14

Перлинко, ти знаходиш біблейні цитати лише для підтвердження своїх слів і не бачиш, що їх можна застосовувати з таким самим успіхом для підтвердження слів твоїх опонентів?

Ти вважаєш, що Бібілію, яку ти читаєш дав БОГ, а те, що вона писана-переписана ЛЮДЬМИ - це не суттєво, чому тоді це не суттєво для твоєї Бібілії, але суттєво для грекокатолицької? Бо там нема того, що ти бачиш у своїй?
Ти писала цитату, що будь яке слово Боже - то є повчання добра. Чому ти тоді вибірково ставишся до тих повчань? Що тобі дозволяє робити ций вибір? На яких підставах ти відрізняєш що одне слово Боже є Божим, а інше людським? Особливо зважаючи на те, що таке благо як істино слово Боже, як вже я не раз казала нам давно не достуне.

Читаючи і трактуючи Бібілію на свій лад, зацмаючись пошуками що де не так ти піддаєш сумніву ті істини, що в Бібілії, і навіть якщо ти робиш це з благою метою, рухатися, вчитися, поглиблюватися, це від ЛУКАВОГО. Тому що це перш за все СУМНІВ, а потім вже рух, навчання і розвиток.
Піддаючи сумніву слова свого духівник, ти піддаєш сумніву віру. Піддаючи сумніву Бібілі, та її редакції ти так само піддаєш сумніву віру у вищій її іпостасі! Богу потрібні ці редакції і потрібні різні конфесії і різні підходи.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 16:20

гра з вогнем написав:Читаючи і трактуючи Бібілію на свій лад, зацмаючись пошуками що де не так ти піддаєш сумніву ті істини, що в Бібілії

я на свій лад не трактую ,як там написано так і розумію,нічого абсолютно не перекручуючи ,все приймаю до єдиної буквочки.
істини які є в Біблії я сумніву нвколи не піддавала,піддавала лиш те чого нема,що люди додумали від себе

гра ти ттак замути свій останній допис шо навряд чи сама розумієш шо там понаписувала ,бо я смутно
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 16:25

гра з вогнем написав:Ти вважаєш, що Бібілію, яку ти читаєш дав БОГ, а те, що вона писана-переписана ЛЮДЬМИ - це не суттєво, чому тоді це не суттєво для твоєї Бібілії, але суттєво для грекокатолицької? Бо там нема того, що ти бачиш у своїй?

бо той варіант Біблії який читаю я був першим це загальновизнано,можеш дослідити,католики самі не заперечують що вони викинули другу заповідь,[mod]Упереджене ставлення, яке не підтверджується фактами![/mod]

більше нічим ,здається істотно не відрізняється,тому католицька Біблія в моєму домі також є
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість