Глобальні оголошення!

Греко-католицька церква та український націоналізм

Модератори: олеся, Tajga

Re: Націоналізм і християнство

Повідомлення Перлинка » 29 грудня 2011, 18:03

А ще так і не розтолкували нам з грою яким боком в цій темі притча про монаха ,ми двічі просили :)
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 29 грудня 2011, 18:05

Тетянка написав:
яке ваше відношення ,як поміркованої націоналістки до інших націй проживаючх на території України?зокрема російськомовного населення
- пряме, є родичі-росіяни. Якщо ви мали на увазі, ставлення, то толерантне.
а також до Росії ,яка на даний момент веде агресивну загарбницьку політику щодо нашої країни?
Звісно, негативне, я ж таки "поміркована націоналістка")))

А як ви вважаєте заборона писати на цьому форумі російською прояв толерантності чи чого?І якби ваша воля,ви б дозволили ?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Тетянка » 29 грудня 2011, 20:34

Перлинка написав:
Власним прикладом гідної національноідейної поведінки, збереженням мови та культури, просвітницькою роботою з людьми, які на жаль, слабо орієнтовані в найпростіших поняттях, таких як "нація", "патріотизм", "націоналізм".

а якщо вам заборонять показувати власний приклад, та займатись просвітницькою роботою,як це було за рад.влади,готові згнити на соловкахи за українську націю?

А якщо вам заборонять бути християнкою, як це було за радянської влади, ви готові згнити на соловках? Чи просто будете приховувати свою суть (брехати заради спасіння дочасного буття)? Як на мене питання ці надто риторичні і дякувати Богу ми з вами не стоїмо перед таким страшним вибором. У будь-якому випадку живий націоналіст більш потрібний своїй державі, ніж хоч і славно, але убієнний.

Стосовно ваших уявлень щодо націоналізму. Нам, не лише конкретно нам з вами, вдалося б уникнути багатьох непорозумінь, якби ми усі користувалися конкретними поняттями конкретних речей, а не керувалися своїми емоційними емпіричними переконаннями. Часто люди бачать лише зовнішній примарний прояв і не звертають увагу на суть. Для прикладу: ви помилково звернулися до мене за тлумаченням притчі чи то її причетності до дискусії лише через схожіть ніків. Зовнішній прояв схожий, а наповнення належить іншому. ;)

Питання про мову проігнорую. Вважаю його тут недоречним і провокативним. Не гоже вам, як добрій християнці, таким бавитися)))
Тетянка Офлайн

Повідомлення Перлинка » 29 грудня 2011, 21:40

Тетянка написав:А якщо вам заборонять бути християнкою, як це було за радянської влади, ви готові згнити на соловках? Чи просто будете приховувати свою суть (брехати заради спасіння дочасного буття)?

якщо б склалось так,я би дуже хотіла мати на той момент сили та достатньо віри аби не зректися
як би я вчинила насправді ?-не знаю,аби не бути голослівною,але хочу бути готовою до всього

У будь-якому випадку живий націоналіст більш потрібний своїй державі, ніж хоч і славно, але убієнний.

а навіщо державі паралізований живий націоналіст?

ви знаєте якими чином націоналісту можна було тоді отримати життя та свободу? настучати на когоспь,зрадити,звести наклеп та перйти на їхній бік а також зректись своїх ідей.

отже з того що ви не готові лягати на амбразуру за україну ,можна зробити висновок,що ви хибно називаєте себе націоналісткою,будучи просто патріоткою
а тема як вам відомо до патріотизмунічого немає

і ще таке питання задавала ,на яке не отримала відповіді

як вважаєте свідомі громадяни мали б боротись та захищати свою націю ?

за притчу ,вибачте,дійсно переплутала,смішно що це для вас такий серйозний аргумент з якого можна зробити сейозні висновки у моїй кометентності в понятті націоналізм :lol:
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 29 грудня 2011, 21:45

Тетянка написав:
Питання про мову проігнорую. Вважаю його тут недоречним і провокативним. Не гоже вам, як добрій християнці, таким бавитися)))

а що провокативного в тому аби відповісти дозволили б ви писати тут російською чи -ні?я б, до прикладу, дозволила
а з вашої відповіді ми могли б зробити висновки про ступінь вашої толерантності до російськомовного населення про яку ви нам до цього розповідали

і до чого тут докори мені ,як добрій християнці,я себе хіба позиціонувала десь доброю християнкою?

добра християнка у вільний час молиться та читає Біблію,а не висить на форумі.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Тань » 29 грудня 2011, 22:19

[quote=
добра християнка у вільний час молиться та читає Біблію,а не висить на форумі.[/quote]
Вважаю, що таке зауваження не досить коректне, бо проблема особистого, вільного часу завжди індивідуальна. Тільки Господь вимірює рівень святості людини і знає що таке справді бути добрим. В сучасному інформаційному суспільстві, форум є однією з форм спілкування, а якщо тема розмови торкається різних аспектів християнства, то й своєрідного богоспілкування. Не забуваймо що написано:"... де двоє збираються в Моє Імя, там Я посеред них..." Сучасна Католицька Церква широко застосовує онлайн-богослужіння, конференції, дистанційне християнське навчання тощо.
Мода - приходить і відходить, а шарм залишається завжди. Коко Шанель
Тань Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 50 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення Перлинка » 29 грудня 2011, 23:07

Тань

пробачте ,шо мимоволі й вас зачислила до злих ,а не добрих християнок :lol:

я взагалі то лиш себе мала на увазі
,тому прошу не приймати на свою адресу,бо насправді не знаю ким ви є і ким себе вважаєте
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Тань » 29 грудня 2011, 23:16

таке "розгрішення" в час посту мені як бальзам на душу :lol:
Мода - приходить і відходить, а шарм залишається завжди. Коко Шанель
Тань Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 50 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення ЗІрка » 30 грудня 2011, 00:48

а тут заборонено російською? :shock: але ж Шалімар спілкується і ніби нічого.
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення Shalimar » 30 грудня 2011, 05:50

У меня привилегии :niger: и блат :men:
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей