Глобальні оголошення!

Таїнство хрещення: особливості обряду, прикмети і застороги

Модератори: олеся, Tajga

Re: Забобони - від незнання?

Повідомлення Перлинка » 27 січня 2012, 10:48

Цікаво,яка офіційна думка церкви тепер на рах.відвідування храму в період місячних?
Бо по Старому Завіту вона так само як і після пологів вважалась нечистою.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення katia » 27 січня 2012, 12:43

Раніше проблеми з гігієною були (не мились і не було прокладок),тому не пускали до церкви
katia Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 153 раз.
Подякували: 138 раз.
Діти: Донечка Маргарита

Повідомлення happymami » 27 січня 2012, 12:50

Перлинка написав:до речі я тоже не можу від одного позбавитись-не вертатись

от якшо ше по мєлочам то без проблем,а якшо в далеку дорогу ,вже виїхали і шось забули,то не вертаюсь,напевно тоже того шо досі вірю в це-мені збувається

оооо. це мене теж довго тримало. А зараз вже стараюся зюиватися. І навіть якшо в далеку дорогу. то вертаюся. Правда так, Як в омут з головою - типу, вертаюся, як в вогонь, шоб доказати самій собі шо то чуш, тіпа всеодно через себе переступаю. То чось самий тяжкий забобон, який з дитинства так в'ївся шо труба
А про дзеркало і діток теж раніше чула. то малу і не показувала. А потім в односу сучасному журналі прочитала шо то брєд і так собі подумала - блін, а дійсно ж брєд. І малого навпаки до дзеркала підносила. шоб себе вивчав
А про вивід в церкві - я питалася колись в О.Мартина - є там в консульт розділі.
Особисто я була в церкві на хрестини. Потім сказали підійди аж до виходу і там стояти. Але там є частина, коли треба дитину тримати мамі на руках, то я була в церкві всередині, все норм
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення happymami » 27 січня 2012, 12:55

Перлинка написав:Цікаво,яка офіційна думка церкви тепер на рах.відвідування храму в період місячних?

от хоть вбий, пам'ятаю, шо вже десь було таке саме питання і шо вже чула відповідь церкви, але де - ніяк не можу згадати. Чомусь впевнена шо в нас на форумі, але може й ні. Правда там було питання не про відвідування, а саме про причастя в період місячних. Бо навіть я колись до сповіді не ходила, якшо місячні почалися. але таки згодом отримала відповідь церкви, шо це фігня. Модна. Головне - дотримуватися гігієни.
Але от де та відповідь - зараз не скажу. пошукаю на форумі якось - може й знайду. Бо крім форуму не думаю. шо я би ще десь таке могла прочитати :?
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Перлинка » 27 січня 2012, 13:02

happymami написав: це мене теж довго тримало. А зараз вже стараюся зюиватися. І навіть якшо в далеку дорогу. то вертаюся. Правда так, Як в омут з головою - типу, вертаюся, як в вогонь, шоб доказати самій собі шо то чуш, тіпа всеодно через себе переступаю. То чось самий тяжкий забобон, який з дитинства так в'ївся шо труба

якщо шось дуже сильно важливе,то я таки вернусь ,але якшо по великому рахунку можна обійтись,то краще нє :grin:
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення katia » 27 січня 2012, 13:11

Перлинка написав:якщо шось дуже сильно важливе,то я таки вернусь ,але якшо по великому рахунку можна обійтись,то краще нє

Хороша прикмета-стараєшся все необхідне взяти,щоб не вертатись. Головне,щоб користь від прикмет була,тоді можна вірити ;-)
katia Офлайн

Впевнено спілкуюся

за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 153 раз.
Подякували: 138 раз.
Діти: Донечка Маргарита

Повідомлення Ira » 27 січня 2012, 13:14

happymami написав:
Перлинка написав:Цікаво,яка офіційна думка церкви тепер на рах.відвідування храму в період місячних?

от хоть вбий, пам'ятаю, шо вже десь було таке саме питання і шо вже чула відповідь церкви, але де - ніяк не можу згадати. Чомусь впевнена шо в нас на форумі, але може й ні.

Мені теж здається, що явже десь читала відповідь на це питання, мабуть, тут на форумі. І по-моєму, відповідь була така, як пише katia:
katia написав:Раніше проблеми з гігієною були (не мились і не було прокладок),тому не пускали до церкви
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 326 раз.
Подякували: 390 раз.

Повідомлення Перлинка » 27 січня 2012, 13:39

це не просто не пускали,в старому завіті Бог через прорків говорив шо не можна,тобто в цьому питанні простежується не лиш гігієнічний аспект,але й містичний,бо навіть коли людина була вимита,всеодно вважалась нечистою і все чого вона торкалась також

http://ulenspiegel.od.ua/levit/15

http://ulenspiegel.od.ua/levit/12

Але Ісус прийшов ,щоб звільнити нас від закону ,і дарувати благодать

15 Для чистих все чисте, а для занечищених та для невірних не чисте ніщо, але занечистилися і розум їхній, і сумління.
Тит.1,15
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 27 січня 2012, 15:33

якщо потрібно вернутися, то тре обов'язково подивитися в зеркало, тоді нічо не станеться :)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 27 січня 2012, 15:36

гра з вогнем

то ж забобон :evil:
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість