Глобальні оголошення!

Греко-католицька церква та український націоналізм

Модератори: олеся, Tajga

Re: Націоналізм і християнство

Повідомлення Тетянка » 29 грудня 2011, 13:32

Справді просили. Вибачайте, читала неуважно, по діагоналі. Спробую повніше окреслити власне бачення.
Надмір проявів, у даному випадку, виявляється у діях, які шкодять іншим чи нівелюють класичне означення толерантності. Це все, що виходить за межі суспільних норм і заважає повноцінному існуванню чи самого радикаліста чи стороннім особам. Теж саме і з фанатиками. Хоч поняття далеко не тотожні, але мають багато спільного.

Зустрічне питання. На загал. Чи могли б ми зараз говорити про Ірландію як, якби не поєднання націоналізму та католицизму?
Тетянка Офлайн

Повідомлення Перлинка » 29 грудня 2011, 14:17

Тетянка написав:
Зустрічне питання. На загал. Чи могли б ми зараз говорити про Ірландію як, якби не поєднання націоналізму та католицизму?

то ірландія стала незалежною лиш тому що була таким собі мирним смиренним острівком сповідуючим католицизм?

чи тому що пролила чимало крові своїх громадян та так званих ворогів за всю історію
і неспокій та ненависть на тій землі досі не вщухає

http://www.rosbalt.ru/main/2011/05/17/849644.html

думаю дії ірландських націоналістів мають багато спільного з описаним вами вище

Надмір проявів, у даному випадку, виявляється у діях, які шкодять іншим чи нівелюють класичне означення толерантності. Це все, що виходить за межі суспільних норм і заважає повноцінному існуванню чи самого радикаліста чи стороннім особам.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 29 грудня 2011, 14:51

Прошу звернути увгу на це
ИРА в своей деятельности опирается на поддержку части католического населения Северной Ирландии.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1% ... 0%B8%D1%8F
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Тетянка » 29 грудня 2011, 14:53

А хто говорить про схвалення їх методів чи виправдання кровопролиття? Можна не приймати, але розуміти, що певні чинники створили певні наслідки.
Ще один приклад: шовіністична Росія, що сповідує православ"я.
Тетянка Офлайн

Повідомлення Тетянка » 29 грудня 2011, 15:01

Перлинка написав:Прошу звернути увгу на це
ИРА в своей деятельности опирается на поддержку части католического населения Северной Ирландии.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1% ... 0%B8%D1%8F

Цитата звідти ж
Противостоит как британским силовым структурам, так и протестантским военизированным группировкам (см. «Лоялизм Ольстера»).
Вони ж по-ідеї теж християни...
Тетянка Офлайн

Повідомлення Перлинка » 29 грудня 2011, 15:15

по ідеї

ті що беруть до рук зброю,лиш по ідеї хрисиияни як католики так і так звані протестанти
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Тетянка » 29 грудня 2011, 15:18

Тобто у вашому розумінні націоналізм і християнство узагалі не поєднувані речі? Чи у вас своє уявлення. Поділіться.
Тетянка Офлайн

Повідомлення Перлинка » 29 грудня 2011, 15:22

Тетянка написав:А хто говорить про схвалення їх методів чи виправдання кровопролиття? Можна не приймати, але розуміти, що певні чинники створили певні наслідки.

а мені чогось подумалось,шо дехто говорить про схвалення :?
Якщо націоналізм не радикальний, а віра не фанатична, то дуже навіть і співіснують, навіть доповнюють один одного.

Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 29 грудня 2011, 15:23

Ще один приклад: шовіністична Росія, що сповідує православ"я.

може для когось і приклад,а для мене ні український ні ірландський націоналізм не приклад як і російський шовінізм
Востаннє редагувалось Перлинка в 29 грудня 2011, 15:27, всього редагувалось 1 раз.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Тетянка » 29 грудня 2011, 15:25

Перше - це власна позиція.
Друге - незаперечний історичний факт цікавий для обговорення.

Вашу особисту думку таки б хотілося почути.
Тетянка Офлайн

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість