Глобальні оголошення!

Греко-католицька церква та український націоналізм

Модератори: олеся, Tajga

Re: Націоналізм і християнство

Повідомлення ЗІрка » 28 грудня 2011, 19:51

але іноді доводиться припинити дискусію, коли бачиш, що результату однаково не буде. бо є люди, які шукають відповіді, а є й такі, що просто люблять доводити своє...
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення Shalimar » 28 грудня 2011, 20:41

ну, Ты не видишь смысла в здравом споре между христианином и мусульманином, например? Каждый будет приводить доказательства в пользу своей веры.
Мне интересны любые подобные дискуссии, так как "в споре рождается истина"
Мне важно выслушать обе позиции (или сколько их существует), чтобы сложить свое мнение, согласиться с тем или иным.
Может, у Перлинки подача вопросов своеобразная. Ну и что??! это разве не христианский форум?? разве христиане не кроткие терпеливые люди?
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Перлинка » 28 грудня 2011, 21:19

тетяночка написав:Жив у якомусь монастирі недбайливий чернець: він часто спізнювався до служби, засмучував цим братів і змушував гніватися ігумена. Ченці нарікали, і навіть просили настоятеля вигнати його.
І ось цей монах захворів, хвороба посилювалася, і він вже наближався до смерті. Засмучені були брати, що загине душа нещасного. Зібралися вони у одра його, щоб полегшити передсмертні страждання своєю молитвою, але що ж бачать вони? Цей монах помирав смертю праведника. Обличчя його виражало спокій і радість.
Коли він трохи прийшов до тями, браття запитали:
- Яке розраду отримав ти від Бога? З ким ти розмовляв, як з близькими рідними своїми?
І вмираючий, зібравши останні сили, відповідав:
- Браття, ви знаєте, що я жив негідно, і ось я побачив, як демони оточили мій одр, в руках їх була хартія - лист, зверху до низу списаний моїми гріхами. Вони наблизилися до мене, Ангел же охоронець мій стояв далеко і плакав. І раптом я почув голос із неба: «Не судіть, і не судимі будете! Цей монах не засудив нікого, і Я прощаю його »-! І зараз хартія в руках демонів загорілася, і вони з криками зникли. Підійшов до мене Ангел і привітав мене, і я говорив з ним. Брати, - продовжував він, - після прийняття чернецтва я не засудив жодної людини! Брати, - сказав він ще, - ви засуджували мене і засуджували справедливо, а я, грішний, не судив нікого.

а що ця притча має до націоналізму?
може монах був москаль?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Тетянка » 28 грудня 2011, 21:22

Тут виключно дискутувати чи можна просто висловити позицію? Склалося враження, що тема створена не заради обміну думками, а задля високоінтелектуальної сварки)))

Якщо націоналізм не радикальний, а віра не фанатична, то дуже навіть і співіснують, навіть доповнюють один одного.
Тетянка Офлайн

Повідомлення Перлинка » 28 грудня 2011, 21:27

а чим відрізняється радикальний націоналізм від не радикального?
і фанатична віра від не фанатичної?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Тетянка » 28 грудня 2011, 21:28

Перлинка написав:а чим відрізняється радикальний націоналізм від не радикального?
і фанатична віра від не фанатичної?

Надміром проявів)))
Тетянка Офлайн

Повідомлення Перлинка » 28 грудня 2011, 21:34

а якою хє міра міри,де та межа ,коли стає надмірно,хіба можна бути надмірно віруючим?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Тетянка » 28 грудня 2011, 21:44

А надмірний націоналізм не викликав у вас запитань? Його ви уявити, мабуть, можете. Так от, релігійному фанатизму ще задовго до мене дали визначення. Гугл вам в поміч;)
Тетянка Офлайн

Повідомлення гра з вогнем » 28 грудня 2011, 21:50

поясніть мені, нетямущій, які точки дотику цієї притчі з темою обговорення?
:Шампанське:
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 28 грудня 2011, 22:00

Тетянка написав:А надмірний націоналізм не викликав у вас запитань? Його ви уявити, мабуть, можете. Так от, релігійному фанатизму ще задовго до мене дали визначення. Гугл вам в поміч;)

дуже дякую за то шо послали мене до гуглу ,я там часто буваю

мені цікава ваша міра,бо в кожного як відомо вони різні
що для одного надмірно-для іншого норма

надмірний націоналізм у мене викликав запитання кілька дописів вище коли просила дати визначення радикальному націоналізму
як я розумію це тотожні поняття
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей