Глобальні оголошення!

Християнство і атеїзм

Модератори: олеся, Tajga

Re: Християнська етика

Повідомлення Dolorosa » 10 жовтня 2016, 16:06

taranjka кістки реальність, все решта науковий домисел, їх зовнішній вигляд, середовище існування, все це результат роботи вчених, оскільки ніхто ніколи не бачив динозавра во плоті, тобто теоретично ми віримо, що вони були такими, жили приблизно тоді й там і мали такі харчові вподобання
Зображення
Зображення
Dolorosa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 152 раз.
Подякували: 135 раз.

Повідомлення Радмила » 10 жовтня 2016, 16:42

Таранька, "купка галичан" , то камінь в мій город.

По-тернопільски, я поясню. Бо якось так багато хто сприймає, дійсно, наче ми з іншої планети. Чому лідям не вкладається в голову, що корінні тернополяни:
1) можуть бути нехристиянами
2) можуть не носити вишиванок, і вважати себе при цьому українцями
3) можуть мати свій погляд на історію та сучасну політичну ситуацію.

Тому очевидно, що є по-тернопільськи - це думка умовної більшості, і не по-тернопільськи, це думка тих, хто має свою думку, і не завжди вона співпадає з думкою умовної більшості.
Умовної я кажу, бо питання в тому ХТО доносить і пропагує ту чи іншу думку у суспільстві? Як ото, що тернополяни це більшість ревні християни, чи якщо ти не у вишиванці, то ти непатріот і взагалі не українець.

erinaceus - ця тема саме по урок ХЕ, тому тут саме про це дописи. І 13 сторінок негативу я не помітила. Є обговорення даного питання, є висловлювання думок, є суперечка, але аж ніяк не було тут образ, чи взаємних претензій.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Кокетка » 10 жовтня 2016, 17:42

оскільки немає однієї достовірної інформації щодо винекнення світу то зараз у книжках пише, що є три версії щодо винекнення людства на Землі, це еволюційна теорія де вважається що ми походимо від мавп, це релігійна теорія , типу все створив Бог, і космічна, типу інопланетяни були причетні))) ну от щось таке ми недавно з сином читали, у підручнику шкільному :yes: тому дітям дають на вибір, до ознайомлення в що вірити . я не є надто релігійною людиною, коли не прийду до церкви то все паску святять)
на рахунок ХЕ то в школі її не оцінюють, у нас приходить сестра Ліля до школи і читає їм предмет, вона ласкава і добра, діти її люблять, тому цей предмет ніякого негативу не несе. може вони не все розуміють, все ж таки то не релігієзнавство)) але якесь поняття дають, я вдома не розказую такого.
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка

Повідомлення vikilandi » 10 жовтня 2016, 20:16

Natalinda, згадуючи про адміністрацію, я не тебе мала на увазі, бо взагалі мені були не відомі твої погляди. До адміністрації я зараховую також і модераторів. Але дискусія вже розвінчала міф про християнськість форуму. Більше питань до адміністрації немає. Модерують модератори - тай добре) Мені як "понаєжавшим новочкам" уже відомо більше про форум, його зміст та цілі.
Вибач,якщо сказане мною про адміністрацію ти прийняла на свій рахунок.
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення taranjka » 10 жовтня 2016, 20:29

vikilandi вам справді має значення чи всі на форумі християни? я от чесно не розумію чим це заважає і чому вражає?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Ulkanet » 10 жовтня 2016, 20:33

такий негатив зараз усюди ((
навіть на чоловчих форумах (((
ви почитайте на росіських форумах, як там брудом поливають різних блогерів - особливо слінго-мамусь. Ото як Мірту забанили, хтось в коментах написав про той негатив, я в гугле зайшла на два форуми і прочитала по пару сторінок - це жах! як так можна ненавидіти чужих і не знайомих тобі людей!

так що ваші тьорки тут - то лиш "дитячі забавки". хоча мені вже не то шо страшно писати - страшно лайкати пости :crazy:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення taranjka » 10 жовтня 2016, 20:42

Ulkanet де тут негатив? звичайна і досить спокійна дискусія, без образ і іншого :wink:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Natalinda » 10 жовтня 2016, 20:44

vikilandi та мене особисто то не зачіпає зовсім, я з того віку вже виросла :wink: Мене ким не назви, я своє все одно знатиму) Просто оскільки я тут так би мовити дууже давно, то багатьох і про багатьох не форумчан багато чого знаю, зокрема й про модераторів :wink: Із списку в 12 чоловік половина точно є віруючими людьми, і церкву відвідують не тільки тоді коли Паску святять, це як то кажуть "зуб даю". Далі не розписуватиму, щоб не мучився ніхто в здогадках "ху із ху", бо то таки особисте :wink:
"За дєржаву абідно" просто, не розумію на що впливає чиясь віра/невіра на форумі, того й поцікавилася що не так з адміністрацією і модераторами в тому числі.

Я наприклад до сьогодні була впевнена що Радмила прихожанка православної церкви) От просто так собі була колись придумала таке та й все :hi: але це не заважало мені при можливості долучатися до тих добрих справ, які вона робить для діток, та й надалі не заважатиме. Бо моє тверде переконання, що головне щоб людина була хороша, а в кого вона вірить чи не вірить то не принципово
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Natalinda » 10 жовтня 2016, 20:48

Я тут повторюся із своїми питаннями, бо тільки одна людина поки відповіла (пожалійте нашу вчительку з ХЕ :hi: )
Natalinda написав:Мене от цікавить питання до християн.. Що будете робити з теорією еволюції? Будете казати дітям, що вчителька і книжка гонить собі? Я почала ходити до церкви вже після того як в школі пройшли ці теми (вдома на той час ніхто церкву не відвідував), то просто якось не думала про це. А от з дитиною думаю.....впевнена що запитає. Він і зараз мене питає коли Бог створив динозаврів, чи задовго до людей. Ви вірити в динозаврів? Що будуте робити чи робите зараз якщо в когось вже діти теми еволюції в школі проходили?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Tajga » 10 жовтня 2016, 21:24

Natalinda, я поки повз пробігаю, але на рахунок еволюції все-таки три слова скажу.
Уяви собі, що прогресивні віруючі християни вже давно дві теорії (Дарвіна та створення Богом) з*єднали в одну і їх то не смущає ні разу. :wink:
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість