Глобальні оголошення!

Сповідь при використанні контрацепції і ППС

Модератори: олеся, Tajga

Re: Ви ходите до сповіді?

Повідомлення Перлинка » 03 квітня 2012, 09:37

мешканка написав:відкритість для дару життя

про яку відкритість йде мова,якщо стільки зусиль прикладається для того щоб її уникнути?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення мешканка » 03 квітня 2012, 09:41

Перлинка написав:

про яку відкритість йде мова,якщо стільки зусиль прикладається для того щоб її уникнути?

Відкритість, розуміється в тому, що ППС не дає 100% гарантії і людина, яка користується ппс, хоче уникнути зачаття, але , в той же час, допускає, що Бог-творець життя і що зачаття можливе. Така людина глибоко поважає дар життя, власну плідність (а не намагається всіма силами її усунути) і дитина, з самого початку, приймається як дар.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення мешканка » 03 квітня 2012, 09:42

в той час як контрацептиви усувають всяку плідність, хоча й не дають 100% гарантії і, кооли зароджується життя, людина схильна його усунути, як "небажану помилку контрацепції"
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)

Повідомлення mari » 03 квітня 2012, 10:04

Лада_Ладочка написав:Ох, засмутили ви мене ще більше ніж я була засмучена до того як створила цю тему, навіть не знаю чи варто перепитувати в священника в консультаційному розділі про оці повторювані гріхи....

Якщо ви хочете знати відповіді на свої питання то варто; може просто ви боїтесь їх почути. Людина яка сповідається і кається за свої гріхи, стає завжди навіть трішки, але кращою, "вимитою", це шлях до досконалості. Цього не треба боятись чи стидатись. Людей ідеальних не має.

А форум в нас класний, але згідно правил ми не дозволяємо образ католиків і їх церкви і т.і. Цікаво що навіть якщо комусь не подобається, то він все рівно повертається щоб тут посперечатись і показати свої знання. У спорі можна знайти щось, але істину знайдете лише у фахівця. Якщо хочете сповідатись- ви з не йдете на вулицю і питаєте хто що порадить, ви йдете до особи яка вам скаже як це зробити.Рекомендую теж знайти вам свого сповідника, може декількох, і разом з ними поступово рухатись в напрямку змін. І звісно треба мати бажання мінятись. Тому якщо перекладати відповідальність, а я хотіла знайти але то не так як мені подобається;або шукаю лише те що мені зручно; то це не зовсім те.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Перлинка » 03 квітня 2012, 10:08

мешканка написав:Проте, сповідь є значно кориснішою ніж таке "домашнє" покаяння, бо священик часто бачить причину гріха або може порадити правильно як поводитись, тощо.

Не знаю ,практично всі ті сповіді на яких я раніше була,були схожими на конвеєр
Востаннє редагувалось Перлинка в 03 квітня 2012, 10:17, всього редагувалось 1 раз.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mari » 03 квітня 2012, 10:15

це не схоже на конвеєр, окрім можливо 2 останніх днів перед Пасхою тому що вже не має часу на розмову так як дуже=дуже багато людей. Якщо зробити аосціацію, то це близько як зустріч з психологом, вона ніколи не схожа на конвеєр, завжди різна, а це ще в тисячу раз вагоміше, тому що це зустріч з Богом але через іншу особу. І ця зустріч залежить від підготовки цієї людини, бо багато просто так собі йдуть, щоб швидше то відбути, швидко клякнути і встати, і думають що їх мають все випитати(певно на рівні якогось екстрасенса чи що..) і від бажання цієї людини отримати прощення. На сповідь треба готуватись і не має такої речі яка б могла цю ласку замінити.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Перлинка » 03 квітня 2012, 10:15

мешканка написав:
Перлинка написав:

Відкритість, розуміється в тому, що ППС не дає 100% гарантії і людина, яка користується ппс, хоче уникнути зачаття, але , в той же час, допускає, що Бог-творець життя і що зачаття можливе. Така людина глибоко поважає дар життя, власну плідність (а не намагається всіма силами її усунути) і дитина, з самого початку, приймається як дар.

згідна з шалімар,що це ніщо інше як самообман

о.Мартин написав:Будь-яке навмисне старання "не дозволяти" зачаття є гріхом.

о.Мартин написав:Будь-яке навмисне старання "не дозволяти" зачаття є гріхом.

2. Щодо нашого статевого життя – кожен статевий акт повинен бути відкритий до зачаття, тоді цей акт є природнім, людським та не образливим ні для людини ні для Бога.

Навмисне старання вишкувати спеціальні дні,коли зачаття практично неможливе і тільки тоді кохатися ,хіба не є навмисним старанням не дозволяти зачаття?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 03 квітня 2012, 10:18

мешканка написав:а чо "в нас"? :confused:

ну тоді в " вас"
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення мешканка » 03 квітня 2012, 10:19

між іншим, ппс був дозволений церквою як альтернатива для подружь, які по медичних показах мусили уникати зачаття і не могли утримуватись повністю. Ну і залишається і зараз лише альтернативою. Завжди заохочується бути повністю відкритим на життя. Прийняти стільки діток, скільки Бог дасть. Як на мене-то є найвищим щаблем довіри до Бога і, нажаль, я до такого ще не доросла.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 03 квітня 2012, 10:23

mari написав:це не схоже на конвеєр, окрім можливо 2 останніх днів перед Пасхою тому що вже не має часу на розмову так як дуже=дуже багато людей.

хіба така сповідь має силу та сенс?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей