Глобальні оголошення!

Про віруючих, стиль життя, погляди і т.д.: офтоп

Модератори: олеся, Tajga

Re: Забобони і правда про хресних батьків

Повідомлення Перлинка » 08 лютого 2012, 12:06

чому не можемо?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Lusik » 08 лютого 2012, 12:14

чому не можемо?

А для тебе означає Свята Євхаристія? Святе Причастя-це тльки символ Тіла і Крові Христової чи це істинно Христос?
Lusik Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 1183 раз.
Подякували: 609 раз.
Діти: Синусик-котусик
(29.10.2010)

Повідомлення Перлинка » 08 лютого 2012, 14:20

Lusik написав:
чому не можемо?

А для тебе означає Свята Євхаристія? Святе Причастя-це тльки символ Тіла і Крові Христової чи це істинно Христос?

я навчена ще католицькою церквою що це не символ,що це насправді тіло і кров Ісуса в момент коли я їх приймаю з вірою

якщо чесно навіть не задумувалсь що може бути інакше ,почитала в неті що деякі протестанти перетворяння сприймають лиш символічно а не фізично,бо фізично науково доказано що молекулярний склад не міняється

я вважаю що по великому рахунку різниці немає ,чи ми віримо в фізичне перетворення чи містичне ,символічне,не думаю що це якимось чином впливає на спасіння

от до теми попалась мені цікава стаття

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 08 лютого 2012, 14:28

Люсік,ти так і на це не відповіла

Перлинка написав:чому не можемо?

бажано місцеписаннями з Нового Завіту
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Tajga » 08 лютого 2012, 14:38

Перлинка, дай будь ласка лінк на оту свою величезну цитату в спойлері.

Перлинка написав:Якщо поряд з тобою є живі твої близькі, ,ти часто незважаючи на їх присутність береш до рук їх зображення чи то фото ,чи то якісь статуетки або інші неодухотворені предмети і спілкуєшся з тими речами?Цікаво якщо таке відбувається що залишається робити тим живим ,які поряд і яких не помічають.
....

чи вважається в католіків гріхом відмова цілувати та поклонятись неживим предметам таким як ікони та хрести?

Відмова цілувати гріхом не вважається. ;-) Щодо поклоніння неживим предметам, то це загалом називається ідолопоклонством і є порушенням першої з десяти заповідей. Щодо ікон та хрестів, на мій погляд, варто спочатку розрізнити для себе різницю між поклонінням і шануванням. Якщо говорити за ікону, то поклонінням іконі буде віра в те, що ця окремо взята дерев'яна дошка з певним чином нанесеним на неї певним зображанням має незрозумілого походження силу, що здатна впливати на моє життя, здоров'я і т.п, таке ставлення до ікони, звісно, що є гріх. Натомість в Церкві ікона вшановується як зримий, матеріальний образ незримого Бога. Іконі не поклоняються, вшановуючи певним чином ікону, ми віддаємо шану Тому, Хто зображений на ній. Зрештою, не слід забувати про глибоку символічність ікони, писаної за певними канонами зображення образів, визнаними в Церкві. В іконі немає нічого випадкового, ні кольору, ні пози зображуваної особи, ні предметів, що присутні на ній, ні місця розташування цих предметів. Завдяки цій символічності, молячись біля ікони, роздивляючись зображене на ній, ми маємо змогу глибше пізнати правди віри. Тож шанування ікон - практика, яка підтримується в Церкві, як така, що допомагає вірним йти дорогою пізнання Бога. А цілування ікон та хрестів як один з проявів шанування Церква залишає на розсуд віруючих.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Tajga » 08 лютого 2012, 15:07

Lusik написав:якби не було таких посередників як священники, то хто б тоді проводив Тайну Покаяння, давав розрішення і звичайно ж Святе Причастя. Не можемо ж ми самі в дома цього зробити.

Перлинка написав:чому не можемо?

Перлинка, а чим докажеш, що можемо? ;-) Це десь написано в Писанні?
Навіть священник сам собі не може сповідатися і сам собі гріхи відпускати.
А що скажеш про тей уривок з Євангелія, де Ісус дихнув на учнів і сказав: приміть Духа Святого, кому відпустите гріхи, тому відпустяться, кому затримаєте, то затримаються (цитата не дослівна)? Я вже не кажу про настанови Тайної Вечері ("чиніть це на мій спомин"). Для мене очевидно, що апостоли не були пересічними людьми в очах Господа і ті, кого вони обирали проповідувати Євангелія, і накладали на них руки, тим самим передаючи Духа Святого (Ді 9,17), так само і священники сьогодні, що так само через Таїнство священства мають владу відпускати гріхи, та здійснювати Євхаристію.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Lusik » 08 лютого 2012, 15:24

Люсік,ти так і на це не відповіла

Перлинка написав:
чому не можемо?

бажано місцеписаннями з Нового Завіту

Вибач, що не можу тобі відповісти місцеписанням із Нового Завіту, тому я ще досить компетентна у питанні Бібілії, але дійсно читаю і намагаюсь в цьому розібратися.

А щодо того чому не можна самим вдома здійснювати Тайну Євхаристії, то я навчена змалку, що лише в церкві я можу отримати це Таїнство, а точніше з рук отця (священника). І вдома я не можу його готувати!!!!!!!Все на цьому дискусія з моє сторони вичерпана.
Lusik Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 1183 раз.
Подякували: 609 раз.
Діти: Синусик-котусик
(29.10.2010)

Повідомлення Перлинка » 08 лютого 2012, 16:54

Tajga написав: А цілування ікон та хрестів як один з проявів шанування Церква залишає на розсуд віруючих.

тобто нецілування -не гріх ?

чого ж тоді ,священник ,коли я відмовилась це зробити,позаочі сказав мамі
-моліться за них,бо диявол не спить

тобто чому ,якщо це не гріх, моя відмова автоматично трактувалась що я знаходжусь під дією диявола?
Востаннє редагувалось Перлинка в 08 лютого 2012, 17:01, всього редагувалось 1 раз.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 08 лютого 2012, 16:56

Tajga написав:Перлинка, дай будь ласка лінк на оту свою величезну цитату в спойлері.

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 08 лютого 2012, 17:07

Tajga написав:Зрештою, не слід забувати про глибоку символічність ікони, писаної за певними канонами зображення образів, визнаними в Церкві. В іконі немає нічого випадкового, ні кольору, ні пози зображуваної особи, ні предметів, що присутні на ній, ні місця розташування цих предметів.

І при цьому її може хто завгодно взяти собі намалювати чи вишити хрестиком або бісером?

Завдяки цій символічності, молячись біля ікони, роздивляючись зображене на ній, ми маємо змогу глибше пізнати правди віри.
Яким чином відбувається глибше пізнання правд віри шляхом розглядання ікони,цікавить сам процес?

тайга якшо чесно ,я не бачу різниці між шануванням і поклонінням
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей