mari написав:Якщо ти хочеш порівняти католиків і протестантів, тобто навіть не так, якщо ти хочеш вивищити і зробити праведними і спасенними лише свою віру, що ти постійно тут і робиш, і для чого й буде твоя тема називатись :дискусія з протестантами, то останні певно змушені її читати набагато частіше, але чи впливає це на духовність і спасіння? І добрі католики які щотижня ходять до церкви, сповідаються і причащаються, хрестять дітей і вінчаються- ні трохи не стають менш духовними, тому що можливо менше читають Біблію ,аніж інші віруючі християни, бо читання Письма не єдине що потрібно робити щоб спастись.
Марі ,я ні в якому разі не вивищую і не роблю праведними та спасенними лиш протестантів ,вважаю це наклепом і за твоїм прикладом також можу попросити вибачень ,чи тебе не можна забанити за нанесення образи учасникам форуму ;-) ?
Я жодного разу не писала що лиш протестанти праведні мають право на спасіння ,інакше прошу навести мені підтверджуючі цитати.
А навпаки я писала що визнаю всіх хто визнає Ісуса Христа своїм Господом вважаю братами та сестрами.Також писала що ніхто не може тут на землі вирішувати(до речі католики вважають інакше ,якоби папі належать ключі від раю та він вирішує)хто спасеться ,а хто-ні.Ми можемо лиш вірити у своє спасіння.І мені хотілось би щоб спаслись всі ,всі кого я люблю і на кого по слабкості бракує любові ,всі кого знаю і не знаю.Мене щиро болить що люди не знають Бога ,не знають де Його шукати,хоча мають в Ньому велику потребу .Не знають що Він поряд ,зовсім близько ,у Слові Божому,через яке хоче говорити до нас у серце.Тому я також не розумію чому католицька церква вважає таке спілкування через читання Біблії не обовязковим.
Подивіться на статистику,більшість моїх знайомих католиків ходять неділями та в свята не літургії,шанують традиції,не курять ,не пють не матюкаються і не дивляться порнуху чомусь тільки в піст ,ніби й нічого поганого не роблять ,нікого не вбивають,але дозволяють собі іноді мати коханців чи коханок,жінки бояться старіти,аби їх не поміняли на красивіших та молодших ,розлучаються через одного,заробляють гроші часто сумнівними шляхами,гнівються,судяться між собою,брат з братом,син з батьком ,сусід з сусідом,буває до бійки,до крові .І вони ніколи не читали Слова Божого,або читали дитячу Біблію,яка не має сили ,а містить в собі лиш біблійні оповідання для того щоб діти просто були в курсі.
То чому ж тоді їм не допомагає вдосконалення в правдах віри шляхом споглядання та цілування образів а також слухання літургій,які як правильно писала хеппімама в одне вухо заходять,а з іншого виходять?
Для мене колись було мукою то відбути,нічого не зрозуміло ,навіть якщо читається чи співається зрозумілий україномовний текст ,вимовляється такими інтонаціями та наголосами що важко з того шось розібрати.Стояти ,чому весь час стояти?Приносити жертву ?Чому урочиста ,недільна зустріч з Богом має бути таким тягарем,який важко відбути?
я не буду сперечатись ,є такі християни що вміють знаходити і в тому радість,але знову ж таки впевнена що таких -одиниці.
Про протестантів,коли я вперше до них потрапила,то подумала що то святі люди ,святий народ,між ними я дійсно бачила любов,так як і має бути в церкві ,як написано в Слові Божому,як заповідав Ісус.
може через те що я надто ідеалізувала мені з часом важко було справитись і зрозуміти що вони такі самі грішні люди ,які щодня падають і піднімаються,але люблять Бога.Але я над цим працюю)))
Там я бачила як наркомани,злодії ,алкоголіки стають праведниками буквально на очах ,тобто реальне переродження ,коли грішна людина вмирала .чому я про католиків знаю дуже мало таких випадків ?Зокрема лиш серед католицьких харизматів.Чому католиків не болить що їхні діти пють,вживають наркотики займаються блудом ,а якщо болить,то чому кожен з тою бідою сам на сам,один на один?Найбільше що можна зробити то написати записку шоб в неділю церква ліниво помолилась.а далі кожен пішов до своїх вареників.
але ж триває війна,духовна війна за душі ,за які потрібно стояти в проломі,в постах та молитвах день та ніч ,але ж серед вас навіть проблема зібратись як пише мешканка в неформальній обстановці ,аби помолитись один за одного ,підтримати,розрадити,прославити Бога в піснях.Чому так?Чому це нікому не потрібно?Може тому що нема віри ,що від цього буде плід?А де ж її взяти як не в Слові?хто мені може відповісти?