Глобальні оголошення!

чи можна торгувати в храмі ?

Модератори: олеся, Tajga

Re: чи можна торгувати в храмі ?

Повідомлення о.Мартин » 22 січня 2012, 12:52

Де написано у Біблії слова: "продавати чи торгувати у храмі не можна! Заборонено!"
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.

Повідомлення Shalimar » 22 січня 2012, 13:27

mari написав: на 1 відповідь буде 100 уточнень що всі не праві

но если отвечающий уверен в своей правоте, почему не привести свои 100 на те 100 уточнений в ответ, чтобы открыть вопрошающему глаза?
ведь правда - ОДНА
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення олеся » 22 січня 2012, 13:50

Перлинка написав:цікаво хто знає чи дадуть свічку безкоштовно тому в кого немає грошей?бо я не знаю ,вірніше ніколи не просила без грошей

А мені дали. Правда не свічку...До нас в церкву дають для розповсюдження газету вроді МЕТА чи щось схоже. Влітку я хотіла собі купити таку газету а не мала дрібних грошей дала 20гр, то мені так дали газету сказавши що не мають дрібних, щоб дати решту. Я взяла, хоч не дуже хотіла безкоштовно, то на вулиці взяла в сусідки гривню і віднесла...
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення Тань » 22 січня 2012, 14:15

Хоту висловити кілька думок на таку дискусійну тему. Найперше, Храм - це справді не супермаркет, а тим більше не "печера розбійників", у ньому є найбільша повнота Святого Духа, бо це Дім Молитви. Заробляти у ньому не можна, але продавати та пропагувати церковні атрибути, які допомагають людині краще усвідомити релігійну суть речей (хрестики, книги, ікони тощо...), пізнати свій обряд, релігійну культуру народу треба і потрібно. А де я маю їх купувати?...на базарі? Напевно що ні!. Щодо місця продажу церковної атрибутики - в храмі чи коло нього - це речі не суттєві, другорядні. Головне не де, а хто їх продає чи освячує, важлива не форма, а зміст. І останнє, чим добріша людина, тим більше вона помічає добра в інших людях, намагається знайти те, що обєднує. У свою чергу прискіпливо ставитися до "святих" речей, навіть формальних, церковних, це не ознака мудрості , освіченності чи любові - це прояв егоїстичної натури людини, ознака замаскованої гордості та зарозумілості.
Мода - приходить і відходить, а шарм залишається завжди. Коко Шанель
Тань Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 50 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 14:26

о.Мартин написав:Де написано у Біблії слова: "продавати чи торгувати у храмі не можна! Заборонено!"

Вам потрібно ,власне саме слово заборонено ?

а того що це розлютило Самого Ісуса ,Вам недостатньо?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 14:29

Тань

то те що ви в інших добре бачите замасковану гордість та зарозумілість ,а не бачите доброго можна сприймати що вищенаписане писали про себе?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Тань » 22 січня 2012, 14:41

вести діалог чи розмову треба теж вміти не ображаючи релігійні почуття інших людей, зокрема християн. Я не маю нічого проти того, коли людина щукає відповіді на так звані "вічні" питання, але коли перебирає цитати з Біблії чи вишукує дискусійні моменти з приводу обрядовості чи релігійних традицій - то чим вона відрізняється від сектантської закваски.
Мода - приходить і відходить, а шарм залишається завжди. Коко Шанель
Тань Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 50 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 14:45

Тань
Ати знаєш що Ісуса та його учнів фарисеї також сектою називали?

що по твоєму сектантська закваска?

Я від себе нічого не пишу,все підтверджую цитатами з Біблії ,а де ваші цитати на цю тему?

той хто хоче образитись побачить образу в будь чому ,а людина духовна ,не горда вільна від такої звички
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 14:50

Пане Мартине ,рада знову Вас бачити :)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення krapk@ » 22 січня 2012, 14:56

В нас в Бучачі є гарний храм-монастир отців Василіан. Там дуже мені подобається. Свічки стоять у вільному доступі, але біля них є скринька для грошей. Є крамничка, де продають духовну літературу, але вона не в цій залі де правится служба, а акінці коридору в окремій кімнаті. Думаю нічого такого в цьому нема. де ж іще мені купити молитовника, якщо не в церкві?
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість