Глобальні оголошення!

Греко-католицька церква та український націоналізм

Модератори: олеся, Tajga

Re: Балачки: ні про що і про все 3

Повідомлення ЗІрка » 14 листопада 2011, 21:43

Перлинка написав:
ЗІрка написав:
з цим повністю згідна. але ти не подібна до людини що підставить кривднику другу щоку. і я не така :!:

звідки тобі знати міру до якої я можу прощати?

я повідомила про своє враження. нема такої мірки, я сама своєї міри не знаю, дуже субєктивно це і залежить від ситуативних обставин.
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення мешканка » 14 листопада 2011, 22:05

Перлинка написав:мешканка

мені цікаво ,якщо ти не любиш москалів ,то чим відрізняєшся від гри,яку забанила за расизм?

1.Чому ж неприязнь до москалів є основною рисою націоналістів? Для мене це далеко другорядне, а основне: любов до рідної землі, до мого народу, до культури, до спадщин наших предків, до історії і до віри, в якій були охрещені мої діди-прадіди і повага до тих людей, які не пожаліли свого життя заради цих цінностей. З-відси логічно випливає зневага до будь-яких загарбників, гнобитилів, висміювачів, які топчуть мої цінності. (не тільки у питанні нації)
2.гру забанили за конкретне порушення правил, а не за її переконання. (не бачу сенсу піднімати це питання)
3. націоналізм не проповідується в Біблії, але в Біблії ( в старому заповіті) чітко сказано воювати проти окремих народів, що Господь благословляє війну проти загарбників, також і зневажаються язичники і возвишується народ ізраїльський. (чим не націоналізм)
І коли прийдуть загарбники вбивати і нищити чи потріюно з любов"ю їх стрічати? Толерувати їх насилля, бо ми християни?
Перлинка, уявімо собі ситуацію, коли на твоїх очах будуть вбивати твоїх рідних, що ти робитимеш, як християнка?
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення мешканка » 14 листопада 2011, 22:09

Інформація для роздумів:
| +
Що Біблія каже про патріотизм? Вона яскраво говорить про той факт, що найбільші біблійні діячі, були великими патріотами. Наприклад Мойсей, «коли виріс, відрікся зватися си¬ном дочки фараонової. Він хотів краще страждати з народом Божим, аніж мати дочасну гріховну потіху» (Євр.11:24-25). Чи це не патріотизм? Через любов до свого народу Мойсей відрікся всіх розкошів, привілеїв і навіть перспективи стати фараоном, що вспадкував би, будучи сином дочки фараонової. Він волів краще страждати зі своїм народом, аби досягнути для нього чогось кращого. В дорозі до обіцяної землі Ізраїль грішив. Бог бажав покінчити з ним. Мойсей заступається й просить прощення: «А тепер, коли б Ти пробачив їм їхній гріх! А як ні, витри мене з книги Своєї, яку Ти написав» (Вих. 32:32). Покласти своє життя за свій народ це оптимальна жертва патріота, але бути витертим із книги Божої — це щось поза межами людського розуміння. Мойсей був готовий на все ради свого любого народу.
Візьмімо приклад із Нового Заповіту ап. Павла. Він уважав себе «з роду Ізраїля, з племени Веніяминового, єврей із євреїв» (Фил.3:5). Його ми називаємо апостолом народів, але він ніколи не вагався визнавати свою національність і любов до свого народу. Як Мойсей, так і Павло, були готові на все ради свого народу. Зверніть увагу на наступні слова ап. Павла: «Кажу правду в Христі, не обманюю, як свідчить мені моє сумління через Духа Святого, що маю велику скорботу й невпинну муку для серця свого! Бо бажав би сам бути відлучений від Христа замість братів моїх, рідних мені тілом» (Рим.9:1-3). Як патріоти, найбільше добро, що можемо зробити для свого народу — це передати йому спасаючу вістку Христової Євангелії на його рідній українській мові.
Можна було би багато сказати про патріотизм Естери, Мордехая, Неємії, Ездри й інших, які були готові пожертвувати своїм життям ради добра свого народу. Вони поризикували своїм добробутом і життям, аби спасти свій народ від загибелі.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Перлинка » 15 листопада 2011, 00:17

ЗІрка написав:
Перлинка написав: відстояла і розчапувалась

я ще своє не відстояла. а в ідеї не розчаровуються, люди ж можуть розчарувати завжди. тому особливих надій на них не покладаю (за винятком найближчих, перевірених роками і спільними справами) наша помилка - робимо ставку на людину, а не на ідею, справу (не говорю про тимчасові проекти, слова можуть бути дуже красномовні, але час стирає їх з політкарти України)

зірка :lol: ,а хто генерує,придумує ті ідеї для вас ?

хто ти? - людина - це лише перший етап

а другий етап хто?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення ЗІрка » 15 листопада 2011, 00:42

просто
Перлинка написав:хто генерує,придумує ті ідеї для вас

ідея нації є у багатьох народів, тому не можна сказати, що є якийсь конкретний сірий кардинал. але так, саме воно звісно з повітря не виникає... значить народ має у цьому потребу. община, яка підтримує свої прадавні звязки, має спільну мову, культурні надбання набагато міцніша, коли йдеться про національні інтереси, місце у світовій спільноті, розвиток її як окремої одиниці серед інших держав.

щодо другого запитання, то я просто не встигла сформулювати думку (випадково натисла відправити) бо й сама не знаю як правильно виразитися. просто для мене це надто розпливчасто. ми ж не є планетою людей, ми поділені на певні групи, які мусять триматися разом і відстоювати свої інтереси.
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Перлинка » 15 листопада 2011, 00:44

мешканка написав:1.Чому ж неприязнь до москалів є основною рисою націоналістів? Для мене це далеко другорядне, а основне: любов до рідної землі, до мого народу, до культури, до спадщин наших предків, до історії і до віри, в якій були охрещені мої діди-прадіди і повага до тих людей, які не пожаліли свого життя заради цих цінностей. З-відси логічно випливає зневага до будь-яких загарбників, гнобитилів, висміювачів, які топчуть мої цінності. (не тільки у питанні нації)

зовсім неважливо другорядне це чи первинне,ненависть до іншого народу має місце,цього предостатньо.

мешканка написав:3. націоналізм не проповідується в Біблії, але в Біблії ( в старому заповіті) чітко сказано воювати проти окремих народів, що Господь благословляє війну проти загарбників, також і зневажаються язичники і возвишується народ ізраїльський. (чим не націоналізм)

Альоу ,мешканка перепитай в свого духовного наставника за яким Завітом ми нині маємо жити

в старому було око за око ,а в Новому любити попри все і ворогів в тому числі

дві нових заповіді "Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. Це найбільша й найперша заповідь. А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе" (Матвія 22: 37-39).

якщо ми нівелюватимемо Новий Завіт ,а впершу чергу шукатимемо вигідних нам відповідей в старому,то навіщо тоді приходив і помирав за нас Ісус?

я розумію що це важко ,і я на жаль не можу і не вмію всіх любити на даний момент,але принаймні я б цього хотіла і вважаю що це правильніше ніж завідомо зневажати людей за національною ознакою

І коли прийдуть загарбники вбивати і нищити чи потріюно з любов"ю їх стрічати? Толерувати їх насилля, бо ми християни?
Перлинка, уявімо собі ситуацію, коли на твоїх очах будуть вбивати твоїх рідних, що ти робитимеш, як християнка?

я не хочу уявляти собі таких дурних прикладів,якщо тобі приємно таке уявляти,то уявляй на прикладі своїх рідних

і не хочу плекати в собі ненависть до будь кого ще до того як мені завдали шкоди
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 15 листопада 2011, 00:53

ЗІрка написав: ми ж не є планетою людей, ми поділені на певні групи, які мусять триматися разом і відстоювати свої інтереси.

чому не є планетою людей ?

мене поділили проти моєї волі ,я з цим поділом не згідна,тому я нічого не мушу і в мене немає спільних з кимось національних інтересів
Поділ відбувся в старозавітні часи як прокляття людям за гординю .Зараз християни вільні від проклять.Нас від них звільнив Христос.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення ЗІрка » 15 листопада 2011, 01:13

подібні думки зустрічаю у свідків єгови. вони не голосують, бо єдина влада - це царство Боже і вважають за краще взагалі не брати участі в діяльності держави. при тому заробляти хочуть добре і з ближніх друть "три шкури".

вважаю що відсутність громадянської позиції не може прикриватися релігією, бо це є паралельні складові принаймні цього нашого життя на землі. у житті після смерті цього мабуть не буде. а будуть лише люди...

от ти наприклад виокремлюєш християн, наче Христос не приходив до всіх людей. Ти говориш НАС і виокремлюєш теж окрему общину (нехай за релігійною ознакою) і це теж поділ
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Перлинка » 15 листопада 2011, 01:23

подібні думки зустрічаю у свідків єгови. вони не голосують, бо єдина влада - це царство Боже і вважають за краще взагалі не брати участі в діяльності держави. при тому заробляти хочуть добре і з ближніх друть "три шкури".

я не свідо Ієгови ,вони не християни

краще я буду працювати та заробляти ,аніж бити байдики та ходити з голою дупую та з гаслами
вважаю що відсутність громадянської позиції не може прикриватися релігією, бо це є паралельні складові принаймні цього нашого життя на землі. у житті після смерті цього мабуть не буде. а будуть лише люди...

це ти так вважаєш
а я наприклад вважаю,що основним пороком традиційної як прав.так кат. церкви є втручання в політику

тому треба для себе визначити хто ти є в першу чергу християнин чи громадянин

я хожу голосувати при можливості і як може ти помітила також частково цікавлюсь політикою

але я проти масових заворушень ,результатом яких можуть бути кровопролиття та війни

краще жити погано,але жити

от ти наприклад виокремлюєш християн, наче Христос не приходив до всіх людей. Ти говориш НАС і виокремлюєш теж окрему общину (нехай за релігійною ознакою) і це теж поділ

я говорила що не згідна з поділом за національною ознакою
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mari » 15 листопада 2011, 01:54

Перлинка написав:тому треба для себе визначити хто ти є в першу чергу християнин чи громадянин

А це несумісне?
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість