мешканка написав:1.Чому ж неприязнь до москалів є основною рисою націоналістів? Для мене це далеко другорядне, а основне: любов до рідної землі, до мого народу, до культури, до спадщин наших предків, до історії і до віри, в якій були охрещені мої діди-прадіди і повага до тих людей, які не пожаліли свого життя заради цих цінностей. З-відси логічно випливає зневага до будь-яких загарбників, гнобитилів, висміювачів, які топчуть мої цінності. (не тільки у питанні нації)
зовсім неважливо другорядне це чи первинне,ненависть до іншого народу має місце,цього предостатньо.
мешканка написав:3. націоналізм не проповідується в Біблії, але в Біблії ( в старому заповіті) чітко сказано воювати проти окремих народів, що Господь благословляє війну проти загарбників, також і зневажаються язичники і возвишується народ ізраїльський. (чим не націоналізм)
Альоу ,мешканка перепитай в свого духовного наставника за яким Завітом ми нині маємо жити
в старому було око за око ,а в Новому любити попри все і ворогів в тому числі
дві нових заповіді "Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. Це найбільша й найперша заповідь. А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе" (Матвія 22: 37-39).
якщо ми нівелюватимемо Новий Завіт ,а впершу чергу шукатимемо вигідних нам відповідей в старому,то навіщо тоді приходив і помирав за нас Ісус?
я розумію що це важко ,і я на жаль не можу і не вмію всіх любити на даний момент,але принаймні я б цього хотіла і вважаю що це правильніше ніж завідомо зневажати людей за національною ознакою
І коли прийдуть загарбники вбивати і нищити чи потріюно з любов"ю їх стрічати? Толерувати їх насилля, бо ми християни?
Перлинка, уявімо собі ситуацію, коли на твоїх очах будуть вбивати твоїх рідних, що ти робитимеш, як християнка?
я не хочу уявляти собі таких дурних прикладів,якщо тобі приємно таке уявляти,то уявляй на прикладі своїх рідних
і не хочу плекати в собі ненависть до будь кого ще до того як мені завдали шкоди