Глобальні оголошення!

Чи читаєте ви Біблію?

Модератори: олеся, Tajga

Re: Чи читаєте ви Біблію?

Повідомлення loljka » 17 жовтня 2011, 13:07

переважно на старості починають читати, бо людина на пенсії та має більше часу. я читала дитячу,дуже просто розписано і сподобалось. дорослу теж починала читати десь два рази, але до кінця не дочитала, весь час якісь справи знайдуться((
loljka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 91 раз.
Подякували: 152 раз.
Діти: донечка Роксоланка

Повідомлення happymami » 17 жовтня 2011, 13:13

lerumpochka написав:а тут в темі можна ще й відкриттями ділитись?

думаю навіть варто. Якшо для тебе то стало відкриттям, може й нам очі на шось вумне відкриє. Чом би й ні ;-)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення lerumpochka » 17 жовтня 2011, 14:30

happymami написав:
lerumpochka написав:а тут в темі можна ще й відкриттями ділитись?

думаю навіть варто. Якшо для тебе то стало відкриттям, може й нам очі на шось вумне відкриє. Чом би й ні ;-)

то стосовно мого читання. ми розбирали як читати правильно, щоб розуміти і т.д. Основний принцип - поставити до тексту як омога більше запитань - хто, куди, де, навіщо, чого і т.д. до одного місця їх можна більше сотні скласти запросто))))
то напишу як то було. якраз за приклад взяли одне місце Ісуса Навина 1:8 про читання біблії ;-)

"Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі"

| +
1. спочатку треба подивитись контекст - тобто не виривати місце і розуміти його як окрему цитату, а прочитати в намагатись осягнути в контексті усього як мінімум розділу, а то й книги: купу раз читала цей вірш, але тільки вчора зрозуміла, шо то сам Бог йому таке сказв, перед тим, як він став вождем ізраїльського народу замість моісея - відповідально!

2. потім перейти до термінів: шо вони означають, дл ячог овжиті і т.д.
наприклад

книга Закону - раніше я думала шо то 10 заповідей))) але насправді йдеться про закон моїсея, в якому бог давав повеління, стосовно найменших дроібниць в житті ізраїльтян - як істи, що їсти, як вдягатись, як поклонятись богові, де і шо садити, що робити в тих чи інших моментах (про те все пише в книгах Левит, Числ, Повторення закону - можна почитати)

не відходить - означає постійність і регулярність, якшо коротко)

від уст - і чого не від очей, як я раніше уявляла? бо то в нас зараз біблія, а колись їхнє святе писання було написано не укр.мовою))) а на древньоєврейській (якшо не помиляюсь, вже забула) і в них не було головних букв. тобто записували тільки приголосні і читати "в умі" було неможливо - треба було промовляти слова, от! ну і взагалі, коли читаєш в голос, то краще запамятовуєш (бо ще й чуєш) і т.д.

роздумувати - означає не просто читнув і забув))) а думаєш, співставляєш прочитане зі своїм диттям, дивишся, де б то можна таке застосувати і т.д.

вдень та вночі - це гіпербола - перебільшення. мається на увазі важливість того роздумування і його постіність, регулярність і т.д.

щоб - це сполучник (чи як воно правильно), який вказує на причинно-наслідковий звязок між двома фразами. а по простому це означає , що те, що написано в попередній фразі не просто само по собі, а для того щоб, тобто "роздумувати" не для роздумування, а для того, щоб...

чинити все - ВСЕ одзначає не лише першу і пяту заповідь, або тільки девять з них, або тільки те, що подобається, чи те, що підходить чи ще там щось. а все це ВСЕ!

2а. розібрали слова, тепер збираємо до купи : книгу закону треба читати в голос постійно і регулярно, думати над прочитаним, щоб воно з думок в дії переростало і матеріалізувалось (так по модному кажуть тепер))))

йдемо далі:

бо - теж сполучник, вказує на те, що далі буде йти пояснення попердньосказанного, тобто "нашо воно мені те читання, роздумування і виконування"

зробиш - не хтось там тобі зробить, не бог, не люди, не ангели, не обставини чи доля... а ТИ САМ ЗРОБИШ! о евріка. все в моїх руках!
щасливими - тут і в словник можна заглянути (до речі це можна і треба робити і з іншими словами), абопросто для себе визначити "що таке щастя" - щоб зрозуміти, чого прагнути і що отримаєш ,від того "роздумування і виконування"

дороги - переносне, так скажемо, значення. означає багато більше ніж просто дорогу по вулиці київська, чи шлях до маршрутки чи ше шось подібне))) життєві дороги, тобто саме життя

свої - дороги СВОЇ, означає, що змінити ти можеш СВОЄ мислення і СВОЄ життя, а не життя тих, хто тобі не подобається чи хто тобі заважає чи ще там щось. відповідальність на тобі за твоє життя!

і тоді - те саме - причинна-наслідок. тоді, то коли? коли ти все ото поперднє робитимеш, матимеш мудрість в дорогах своїх і т.д.

буде щастити тобі - отут можна сказати, що все сприятиме тоді твоєму щастю...

3. збираємо всі пазлики в одну картинку підсумуємо: (моїми словами)
перед важливою подаєю в житті Ісуса Нвина (типу інагурація президента) сам бог дає йому пораду: каже: "Читай Ісусе, те що я сказав був моєсеєві, читай в голос, читай постійно, воно закарбується в твоєму розумові і ти будеш думати про це завжди, тоді тобі легко буде виконати все, що я сказав, і тоді, ти матимеш мудрість жити так, як треба, для того щоб бути щасливим, і навіть всі обставини і т.д. буде цьому сприяти"

4. а потім можна задати запитання : а як це стосується мене... і тут кожен сам за себе))))

от "коротко" про моє відкриття щодо цього уривка і зокрема читання біблії
а взагалі, то тут можна ше купу всього взяти для себе - тільки б бажання, виділений час і побільше запитань)))
Секрет ,батьківського виховання не в тому, що роблять батьки, а в тому, ким вони являютьсядля дитини. (Гордон Ньюфелд)
lerumpochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 221 раз.
Подякували: 369 раз.
Діти: маленька Магдаленка:)

Повідомлення Оксанка » 22 грудня 2011, 16:06

Незнаю, як можливо перечитати всю Біблію, колись мені один священник казав, що ту Велику Книгу перечитати не можливо! Може він мав щось інше на увазі... Особисто я не перевіряла, чи це можливо, але потрохи читаю, не все зрозуміло, але часто трапляються дуже зрозумілі і очевидні уривки, настанови. І справді, добре мати поряд священника, котрий би пояснив всі незрозумілі тобі речі з Бібілії.
Оксанка Офлайн

Повідомлення lerumpochka » 22 грудня 2011, 16:50

Оксанка написав:Незнаю, як можливо перечитати всю Біблію, колись мені один священник казав, що ту Велику Книгу перечитати не можливо! Може він мав щось інше на увазі... Особисто я не перевіряла, чи це можливо, але потрохи читаю, не все зрозуміло, але часто трапляються дуже зрозумілі і очевидні уривки, настанови. І справді, добре мати поряд священника, котрий би пояснив всі незрозумілі тобі речі з Бібілії.

думаю він мав на увазі, що її ПРОчитати не можливо. тобто дійти до такого моменту, коли ти скажеш: "все, я прочитала". БІблію можна читати і читати ,і кожен раз знаходиш щось для себе - на дарма то Боже слово.

а як не розумієш, то перед читання проси, щоб Господь тобі відкрив, пояснив...

Ісус сказав: "краще для вас, щоб я пішов. Бо якщо я не піду, то Втішитель не прийде до вас. Якщо ж піду, - пошлю його до вас.... Коли ж прийде він, Дух правди, наставить вас на всяку правду" (Ів. 16:7-13 )
коли Ісус ходив з учнями, він все їм пояснював,розповідав, навчав... і коли він пішов на небо, то залишив Духа Святого, який мав продовжити це навчання; і відкрити істину, яка записана в Слові Божому - то одне з того, що Він робить для нас!
тому читай, проси. щоб Дух Святий відкрив тобі проситане і наставив тебе на всяку правду - це найціннійший вклад у своє майбутнє ;-)
Секрет ,батьківського виховання не в тому, що роблять батьки, а в тому, ким вони являютьсядля дитини. (Гордон Ньюфелд)
lerumpochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення олеся » 22 грудня 2011, 21:04

Я читала в дитинстві дитячу Біблію, зараз сестра подарила моєму старшому дитячу Біблію. тому читаємол разом все зрозуміло, бо то написано для дітей. Сину подобається розповідь про Ноя і його ковчег.
Щодо "звичайної" Біблії то читала уривками але ніяк не зберусь всю перечитати, важко дається... Треба читати, а потім ще думати що то написано... Принаймі мені так... Особливо про створення світу я раніше думала що то Бог створив Адама а тоді Єву, а виявляється що є різні оповідання про створення світу і людини :oops:
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення Оксанка » 22 грудня 2011, 23:58

lerumpochka можливо й так, ти мабуть права. Я завжди перед читанням Святої Книги молюся до Святого Духа, вірю, що він дає мені більше зрозуміти незрозуміле. Хочу тебе ще запитати, де ти вивчаєш Біблію, при якій церкві? (якщо не секрет).
Оксанка Офлайн

Повідомлення lerumpochka » 23 грудня 2011, 11:50

олеся написав:Я читала в дитинстві дитячу Біблію, зараз сестра подарила моєму старшому дитячу Біблію. тому читаємол разом все зрозуміло, бо то написано для дітей. Сину подобається розповідь про Ноя і його ковчег.
Щодо "звичайної" Біблії то читала уривками але ніяк не зберусь всю перечитати, важко дається... Треба читати, а потім ще думати що то написано... Принаймі мені так... Особливо про створення світу я раніше думала що то Бог створив Адама а тоді Єву, а виявляється що є різні оповідання про створення світу і людини :oops:

нажаль ,багато біблій перекладені давно, тому мова написання дещо застаріла і не зрозуміла (я вже не говорю про тих, хто намагаєтсья читати старославянскою, вважаючи, що то більш духовно :omg: )((( хоча є вже і сучасних перекладів багато, в мене є російський - я ДУЖЕ його люблю, але є й український сучасний - кажуть бомбезний, я, правда, ще не бачила

а щодо створення світу - то варіант тільки один - зписаний в канонічній книзі Буття))) а дитячі оповідання не претендують навіть на те, щоб бути у всьому правдивими і, мало того, інколи так багато зайвого, а деякі навіть суперечать біблії а:( (наприклад щодо того, що зїла Єва і дала Адамові? хто скаже? одразу в голові виникає "Яблуко", проте в біблії навіть згадки про це немає :grin: там є "Плід", тому це може бути, як яблуко так і хурма наприклада, або персик чи ще щось))))

Оксанка написав:lerumpochka Хочу тебе ще запитати, де ти вивчаєш Біблію, при якій церкві? (якщо не секрет).

звичайно не секрет)))))
церква "Відродження", то євангельська церква
lerumpochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення олеся » 23 грудня 2011, 13:57

lerumpochka написав:а щодо створення світу - то варіант тільки один - зписаний в канонічній книзі Буття)))

А я ось що зайшла в Книзі Буття "дорослої Біблії" і писала в цій темі:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
а що може бути різні варіанти Біблії????
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Повідомлення олеся » 23 грудня 2011, 14:02

Доречі ще про "яблуко" в нас в церкві на казанні не памятаю коли саме священник казав овоч а не плід чи яблуко то один хлопчик років 6-7 каже до мами своєї а що яблуко то хіба овоч?
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей