Глобальні оголошення!

Перше причастя. Подарунки, вбрання, святкування.

Модератори: олеся, Tajga

Re: Перше причастя. Подарунки, вбрання, святкування.

Повідомлення nadusha » 08 травня 2016, 09:52

В нас обійшлось по мінімуму. Артем минулого року йшов до Першого причастя. Білу сорочку йому подарувала хресна, вона ж вишила бісером білу краватку. Штани класичні, туфлі нарядні були. Свічку я купила без прикрас, кусочок мережива, прикрасила сама. Були обоє хресних,діти кума, дві пари дідусів, бабусів. На рахунок подарунків, то теж просила, щоб не дарували дорогих. Біблію вже мав, то хресна подарувала декілька гарних ілюстрованих релігійних книг (Біблійні історії для читання дітям, Десять заповідей, Воскресіння Христове...), хресний - образок маленький (але напевно куплений у ювелірному), бабусі хрестики (срібні і прості). Потім в нас вдома всі разом обідали.
Вважаю, що залежить та вся справа від батьків - кому показуха, кому "аби не гірші від інших", а хтось буде мати сміливість зробити так, як вважає за потрібне. Головне, щоб дитина розуміла важливість цієї урочистості і надалі тягнулось до Бога.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Natalinda » 10 травня 2016, 01:05

taranjka написав:якби більшість батьків не поклали релігійне виховання "на плечі" школи - цієї показухи б не було

От не змогла стриматися щоб не процитувати, хоч стараюся оминати останнім часом такі теми. Так дратує ота примусівка в школі. Невже прирівнюючи християнську етику та підготовку до причастя до математики чи читання - можна сподіватися на якусь духовність. Я дуже б хотіла щоб моя дитина не йшла до першої сповіді з класом, хочу щоб йшла тоді - коли буде готова і розумітиме що це і для чого.
Неодноразово була присутня на таких міроприємствах - плакати хочеться((((

Доречі Марі, Марічка, є якись певний вік до якого не сповідають дітей? Чи навпаки з якого сповідають?
Знаю що в одних школах ведуть після третього класу, в інших після четвертого.

Я сповідалася напевне вперше в років 10, без хресних, без подарунків, без плаття і зачіски, і тим більше без бенкету, але я розуміла що я роблю, і привила мені те розуміння бабця, без всяких християнських етик, недільних шкіл і так далі
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення TYulia » 10 травня 2016, 11:21

А мені здається, я сповідалася ще в дошкільному віці, хоча можу помилятись, бо добре пам'ятаю і саму сповідь і що на другий день раненько йшли до причастя. Бабця нас з сестрою водила, без будь яких плать, процесій, зовсім без додаткової уваги.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення Галина » 10 травня 2016, 14:38

Natalinda, насправді, це не примусівка, не хочеш, можеш дитину не вести. В нас з класу 4-ро дітей не йде. Хтось вже раніше ходив до 1-ї сповіді, хтось ще не планує.
Чесно скажу, я не настільки обізнана у всіх релігійних темах, щоб самостійно підготувати дитину до сповіді, причастя.
В нас цілий список із 70-ти питань приблизно, що треба знати, що священник може запитати на сповіді. І особисто я не знаю відповіді на деякі з них. І вважаю, що це не є щось обов’язкове для дитини.
Я пам’ятаю, що до 1-ї сповіді ходила ще перед 1-м класом. Я тоді взагалі не розуміла що це і для чого.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Natalinda » 10 травня 2016, 15:19

Ну нe примусівка, цe коли діти ходять до цeркви в нeдільну школу, а коли урок в розкладі, то....
В мeнe нe було уроку такого, я ходила в своє задоволeння до цeркви, мeнe в школі вчитeлька нe питала чого я нe була в нeділю в цeркві
Віра для мeнe цe особистe.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Галина » 10 травня 2016, 15:21

Я мала на увазі 1-ше причастя з класом не примусівка.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Повідомлення Любов » 10 травня 2016, 15:22

а мені подобалася Християнська етика в школі, тоді в нас цей урок називався катехизм і швидше був як факультатив, хто хотів, то був присутній. Молитву Отче наш і Богородице Діво навчила бабуся, а інші великі молитви я вивчила саме на цьому уроці і досі їх пам'ятаю. Ще ми писали твори-роздуми про прочитане в Біблії, співали пісень і робилося це не з примусу, а з цікавості і пізнання чогось нового.
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення Галина » 10 травня 2016, 15:31

В нас, до речі, цей урок теж не примусовий, за бажання батьків діти можуть його не відвідувати, але ходять всі.
Галина Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 10 травня 2016, 15:56

Я якось чула як вичитувала хлопчика монахиня, що вчить християнську eтику :scare: щось там він шумів на уроці, вигнала його з класу.... я оніміла :impossible:
Була колись в одній цeркві дe було щось типу нeдільноі школи. Діти собі сиділи на коврику разом із свящeнником, щось його розпитували, так якось спокійно і гарно було. Малюнків дитячих морe на стінах цeркви. В Тeрнополі тeж в дeяких цeрквах бачила навіть щось типу стінгазeт. Отакe мeні до душі. :(): в школі звичайній цe малорeально
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення TYulia » 10 травня 2016, 17:58

а я памятаю як нас в школи вчителька малювання відчитувала, що ми олівець стругали, а то було якесь свято в той день. Ще й казала (приказувала) що то ми тепер маєм йти сповідатись за вчинене :impossible:
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей