гра з вогнем написав:ти маєш на увазі дар мов?
я маю на увазі поділ на мови внаслідок падіння вав. вежі,ми кажись про це говорили
це твій особистий вибір, ти його зробила уже чи ще на шляху?
мені здається що вся ця тема створена лише з однією метою підтвердження вибору. вибору, в якому ти сумніваєшся
я цей вибір зробила ще 11 років тому,і ні дня ,ні секунди не сумнівалась в ньому.
Тема створена щоб поділитись,що істина в Слові,я вже про це писала,щоб люди навіть бодай докаазати для себе мою неправоту почали читати його і досліджувати,це перший крок до пізнання.
Я досі не впевнена, що ця заповідь викинута і забута грекокатоликами, я б її не знала в такому випадку :)
то ти поцікався на католицьких ресурсах ,зрештою в п.Мартина запитай ,якби це з мого боку був наклеп,гадаю він би втрутився в таке серйозне питання,адже ж в тему про торгівлю заходив.
Он олеся писаала що вперше почула тут про цю заповідь.а у всіх відомих їй католицьких книжках її нема.
Те що вона тобі знайома-не значить що чула від кааатоликів.Не сотвори собі кумира -крилатий всім відомий вираз.
православні її не викинули

І знову ж таки гра все що ти говориш лиш твої міркування,особисті висновки та гіпотези нічим не підтверджені.Людське.Яке для мене вторинно,і нічого абсолютно не значить ,коли суперечить Слову.
заповідь не сотвори собі ідола є серед заповідей і стосується поганства. ікони ж не є ідолами, як на мене це навіть святотацтво так говорити.
це на мою думку)
Так ,власне ,ж є серед заповідей християн світу але її нема у католиків ,інакше наведи мені докази ,лінки ,документи,праці ,де вказано шо є

в заповіді немає уточнень чи виключень що вона стосується поганства,чи лиш тваринок,як пише хеппімама.Значить треба розуміти,що не можна вклонятись жодному творінню рук людських

Є місце в Біблії ,де написано,що[size=150] Бог Отець ніколи не являвся людям лиш тому ,аби вони не мали спокуси зробити собі Його зображення та вклоятись йому.[/size]
вище по темі є ;)
будь ласка продублюй,бо я не можу знайти
ті, хто приймає писання. як на мене повинні приймати його як істину. інакше віра не щира)
на мою думку))
повинні жити за писаннія. а не вишукувати, де є розбжності. оскільки це хитка дорога. дорога лукавого
Я прийсвю Писання як істину ,там ніде не написано,що сумніватись в людському -гріх і дорога до лукавог,а навпаки
Якби ти читала ,то знала б
чи тобі самій не смішно,людині яка не читала Біблії,лиш чула дзвін,а не знає де він у вигляді вирваних висловів вказуваати мені як я за нею маю жити ?
ти навіть не знаєш де в Слові те місце ,що сумнів від лукавого і чого саме воно стосується,якого сумніву,у чому і в кому.
Перлинка я не досліджувала це питання настільки глибоко і не маю зараз намірів лазити по джералах і досліджувати.
на вскидку. я знаю, що заповідь не вкради стосувалася работоргівлі початково. малося на увазі не красти і не перепродувати людей.
по моєму цей сенс заповідь вже давно втратила і тепер вживається у значно ширшому сенсі. а про початкове мало хто пам'ятає.
то звідки ти таке знаєш , цікавлять джерела ,я вперше чую ,принаймні в новому Завіті не бачила такого.