Глобальні оголошення!

Про відмінність декалогу, писання, шанування образів і т.д.

Модератори: олеся, Tajga

Re: десять заповідей

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 21:26

гра з вогнем написав:ти маєш на увазі дар мов?

я маю на увазі поділ на мови внаслідок падіння вав. вежі,ми кажись про це говорили
це твій особистий вибір, ти його зробила уже чи ще на шляху?
мені здається що вся ця тема створена лише з однією метою підтвердження вибору. вибору, в якому ти сумніваєшся

я цей вибір зробила ще 11 років тому,і ні дня ,ні секунди не сумнівалась в ньому.

Тема створена щоб поділитись,що істина в Слові,я вже про це писала,щоб люди навіть бодай докаазати для себе мою неправоту почали читати його і досліджувати,це перший крок до пізнання.

Я досі не впевнена, що ця заповідь викинута і забута грекокатоликами, я б її не знала в такому випадку :)

то ти поцікався на католицьких ресурсах ,зрештою в п.Мартина запитай ,якби це з мого боку був наклеп,гадаю він би втрутився в таке серйозне питання,адже ж в тему про торгівлю заходив.
Он олеся писаала що вперше почула тут про цю заповідь.а у всіх відомих їй католицьких книжках її нема.
Те що вона тобі знайома-не значить що чула від кааатоликів.Не сотвори собі кумира -крилатий всім відомий вираз.
православні її не викинули :!:
І знову ж таки гра все що ти говориш лиш твої міркування,особисті висновки та гіпотези нічим не підтверджені.Людське.Яке для мене вторинно,і нічого абсолютно не значить ,коли суперечить Слову.

заповідь не сотвори собі ідола є серед заповідей і стосується поганства. ікони ж не є ідолами, як на мене це навіть святотацтво так говорити.
це на мою думку :)))

Так ,власне ,ж є серед заповідей християн світу але її нема у католиків ,інакше наведи мені докази ,лінки ,документи,праці ,де вказано шо є :!:
в заповіді немає уточнень чи виключень що вона стосується поганства,чи лиш тваринок,як пише хеппімама.Значить треба розуміти,що не можна вклонятись жодному творінню рук людських :!:
Є місце в Біблії ,де написано,що[size=150] Бог Отець ніколи не являвся людям лиш тому ,аби вони не мали спокуси зробити собі Його зображення та вклоятись йому.[/size]

вище по темі є ;)

будь ласка продублюй,бо я не можу знайти

ті, хто приймає писання. як на мене повинні приймати його як істину. інакше віра не щира :)))
на мою думку :))))

повинні жити за писаннія. а не вишукувати, де є розбжності. оскільки це хитка дорога. дорога лукавого

Я прийсвю Писання як істину ,там ніде не написано,що сумніватись в людському -гріх і дорога до лукавог,а навпаки
Якби ти читала ,то знала б
чи тобі самій не смішно,людині яка не читала Біблії,лиш чула дзвін,а не знає де він у вигляді вирваних висловів вказуваати мені як я за нею маю жити ?

ти навіть не знаєш де в Слові те місце ,що сумнів від лукавого і чого саме воно стосується,якого сумніву,у чому і в кому.

Перлинка я не досліджувала це питання настільки глибоко і не маю зараз намірів лазити по джералах і досліджувати.
на вскидку. я знаю, що заповідь не вкради стосувалася работоргівлі початково. малося на увазі не красти і не перепродувати людей.
по моєму цей сенс заповідь вже давно втратила і тепер вживається у значно ширшому сенсі. а про початкове мало хто пам'ятає.

то звідки ти таке знаєш , цікавлять джерела ,я вперше чую ,принаймні в новому Завіті не бачила такого.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 23:11

гра з вогнем написав:
а що ти ,документально з посиланнями на серйозні джерела можеш сказааати про змістовну недостовірність,чи це лиш ля-ля?

Перлинка я не досліджувала це питання настільки глибоко і не маю зараз намірів лазити по джералах і досліджувати.
на вскидку. я знаю, що заповідь не вкради стосувалася работоргівлі початково. малося на увазі не красти і не перепродувати людей.
по моєму цей сенс заповідь вже давно втратила і тепер вживається у значно ширшому сенсі. а про початкове мало хто пам'ятає.

тоді можна розуміти шо ля-ля
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 24 січня 2012, 00:25

Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 24 січня 2012, 00:43

Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Shalimar » 24 січня 2012, 00:59

Перлинка написав:http://nauka.bible.com.ua/noah/noah2-05.htm

"приступает к борьбе с монашеством, которое было им запрещено, как противоречащее Библии." это так??

«Итак мы будучи родом Божиим, не должны думать, что Божество подобно золоту, или серебру, или камню, получившему образ от искусства и вымысла человеческого» (Деян. 17:29). Почему вымысла? Ведь Бог создал человека по образу и подобию своему??...

Меня интересует, почему древние историки, упоминавшие об Иисусе, ничего не написали о свершаемых ним чудесах?..
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Перлинка » 24 січня 2012, 01:33

Shalimar написав:
Перлинка написав:http://nauka.bible.com.ua/noah/noah2-05.htm

"приступает к борьбе с монашеством, которое было им запрещено, как противоречащее Библии." это так??

я не знаю ,не зустрічалаа,або не зауважувала в Біблії таких місць

навпаки

12 Бо бувають скопці, що з утроби ще матерньої народилися так; є й скопці, що їх люди оскопили, і є скопці, що самі оскопили себе ради Царства Небесного. Хто може вмістити, нехай вмістить.
Мат.19 ,12

ще є кажись є місце про лжепророків що заборонятимуть одружуватись ,але не пригадую де

і всеодно це все швидше про целібат ніж монашество ,бо це поняття ширше
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 24 січня 2012, 01:37

Shalimar написав:«Итак мы будучи родом Божиим, не должны думать, что Божество подобно золоту, или серебру, или камню, получившему образ от искусства и вымысла человеческого» (Деян. 17:29). Почему вымысла? Ведь Бог создал человека по образу и подобию своему??...

думаю ,якщо ти захочеш намалювати мене і малюватимеш по своєму образу і подобою(бо ми з тобою однаково люди та жінки)то в результаті не зможеш мене намалювати ,або намалюєш щось схоже швидше на себе ніж на мене,воно не буде означати мене
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 24 січня 2012, 01:41

Shalimar написав:
Меня интересует, почему древние историки, упоминавшие об Иисусе, ничего не написали о свершаемых ним чудесах?..

Я не вивчала це питання,воно мене просто ніколи не цікавило
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 24 січня 2012, 01:44

Перлинка, я не вказую як тобі жити :men: . Я розповідаю яке моє уявлення про віруючих людей та про 10 заповідей, адже саме для цього створювалася тема, чи не так?

про 2 заповідь я чула не тому, що це крилатий вислів. а тому, що це мені говорили люди, котрі сповідували грекокатолицьку та православну віру. гадаю мені краще знати звідки я чула цю заповідь :)

особисто я до своїх дописів як і до цієї теми в цілому не ставлюся інакше аніж "тра-ля-ля" тому суперечностей в тому, що я сюди прийшла "пагаваріть" і в тому, що ти мене зуличуєш в цьому не бачу :)

ще раз щодо Слова. Слово дане тобі людиною. Його записала людина, переклала людина і дала тобі людина. Тому усе Слово опосередковано Людиною. І навіть те, як ти його сприймаєш чи трактуєш - так його сприймає і трактує ТВОЯ людська сутність.
я знаю, що сумніви у вірі, у писанні, у Божому Слові від лукавого. ти це теж знаєш.
мені не потрібно для цього шукати відповідні місця в Бібілії. я не маю сумнівів, тому не маю потреби у пошуку.
Духовна їжа. читання Бібілії дано для збагачення, для того, щоб людина задумалася над СВОЇМИ вчинками. а не над вчинками ІНШИХ

люди котрі сумніваються у вірі, йдуть небезпечними шляхами. невідомо куди ті шляхи їх заведуть.
добре якщо просто поговорити на форумі з такими як я :))))

Щодо суперечностей
Бог Отець ніколи не являвся людям лиш тому ,аби вони не мали спокуси зробити собі Його зображення та вклоятись йому
Отож звідси слідує, що Бог син з'явився, щоб люди могли зробити собі його зображення і вклонятися йому?
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 24 січня 2012, 01:53

гра з вогнем написав:ще раз щодо Слова. Слово дане тобі людиною. Його записала людина, переклала людина і дала тобі людина. Тому усе Слово опосередковано Людиною. І навіть те, як ти його сприймаєш чи трактуєш - так його сприймає і трактує ТВОЯ людська сутність.

Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово.
Ів.1,1
В Слові немає нічого людського!на то воно й Боже,а не людське :!:
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість