Глобальні оголошення!

Про відмінність декалогу, писання, шанування образів і т.д.

Модератори: олеся, Tajga

Re: десять заповідей

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 18:11

lerumpochka написав:не те що б я хотіла долучитись до вашого цікавого діалогу, дівчатка

а чого ти боїшся щоб хто не подумав що ти хотіла долучитись?
думаю тобі також є багато чого сказати ,чи ти вваажаєш що такі розмови марні ,і не принесуть плоду?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 23 січня 2012, 18:30

а твої ,які все ставлять під сумнів не лукаві?

Перлинко, я у свому житті керуюся іншими принципами і не вивірюю кожен свій вчинок з Писанням :)))

тому складається думка шо тобі говорити аби шо ,лиш би бути в оппозиції.

мені не потрібна опозиція. просто моя думка не залежить від Писання :)
тим не менше. я вважаю, що людина яка прийняла ту чи іншу позицію мала б її пояснити не лише емоційно, але і якимись фактами та дослідженнями.
я не приймаю методів природнього планування сім'ї в якості контрацепції незалежно від того що про це кажуть духівники чи пише Біблія.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 23 січня 2012, 18:34

lerumpochka написав:ще один цікавий факт: тексти Писання переписували не словами і реченнями, а по буквам - тобто звірялись після написання кожної окремої букви, і, мало того, якщо переписувач робив хочаб одну помилку, знищувався цілий сувій і переписували заново. думаю їм таки вдалось дотриматись істинності першоджерела ;-)

Якби було все так гарно як ти кажеш ми б усі говорили Бабілон до прикладу, а не Вавілон

не так вже й вивірялися буквочки, не говорячи вже про сенси.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 23 січня 2012, 18:36

Перлинка написав:
Можливо саме так Бог показував нам, що не потрібно сотворювати собі ідола? Фанатіти?

попрошу ширше,що ти маєш на увазі в даному контексті?тобто не вірити сліпо і
сумніватись в Біблії і в Бозі

шось важко тебе збагнути

то сумнівайся,то не сумнівайся

бєдну маму так і бросат :grin:

Я мала на увазі виключно те, що написала. Прошу мені показати. де в моїй фразі слова: "не вірити сліпо і сумніватись в Біблії і в Бозі "

про бросат я не зрозуміла.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 18:37

Перлинко, я у свому житті керуюся іншими принципами і не вивірюю кожен свій вчинок з Писанням :)))

а я вивірюю,лиш не знаю до чого тут авторитет церкви чи духівника,в яких за твоїми словами сумніватись не можна,бо сумнів від диявола.

Виходить що мені та всім іншим не можна, бо це лукаві думки ,а тобі можна?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 18:40

Можливо саме так Бог показував нам, що не потрібно сотворювати собі ідола? Фанатіти?

тоді поясни ,що ти мала на увазі,бо мені не зрозуміло

хто з чого зробив ідола і від чого зафанатів ?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 18:45

гра з вогнем написав:не говорячи вже про сенси.

а що ти ,документально з посиланнями на серйозні джерела можеш сказааати про змістовну недостовірність,чи це лиш ля-ля?
Востаннє редагувалось Перлинка в 23 січня 2012, 18:46, всього редагувалось 1 раз.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 23 січня 2012, 18:46

Перлинка написав:я ніколи не піддавала критиці ні Господні діла ні Слова
спілкування різними мовами не перешкоджає бути єдиними в вірі ,цьому є підтвердження ,що люди які читають Слово Боже і вірять в нього,здебільшого вірять однаково незалежно від мови та національності ,за виключенням певних розбіжностей в трактуванні що насправді не є суттєвими,тьак само як не є суттєвими різні переклади що не міняють змісту :!:

ти маєш на увазі дар мов?

до прикладу я будучи протестанткою можу відвідуваати будь яку протестантську церкву і бажаю їх братаами та сестрами, і католиків та православних що люблять щиро Бога такими вважаю,але належати до їхнїх конфесій мені ,якщо щиро не хочеться ,саме через значні порушення у вченні і нехтування Словом Божим

це твій особистий вибір, ти його зробила уже чи ще на шляху?
мені здається що вся ця тема створена лише з однією метою підтвердження вибору. вибору, в якому ти сумніваєшся

Дуже прошу ще навести суперечності в моїх словах

вище по темі є ;)

не може бути досконалим те звідки викинуто цілу заповідь ,що є недопустимим :!:
що призвело до того що люди вклоняються виробу рук людських,і не шукають Живого Бога,спілкування з ним,не дають діяти в своєму житті,не дають місця в серці,бо там сидить власне Я

Це серйозне,дуже серйозне порушення ,яке просто віддаляє від Бога,його Сили,Слави,Благодаті і в першу чергу шкодить самій людині

Я досі не впевнена, що ця заповідь викинута і забута грекокатоликами, я б її не знала в такому випадку :)
оскільки спеціально Біблії не вивчала, все моє знайомство грунтується на спілкуванні з грекокатоликами і православними :)
Те, що у вікіпедії навели невідомо звідки взятий текст не слугає доказом того, що грекокатолики викинули заповідь.

заповідь не сотвори собі ідола є серед заповідей і стосується поганства. ікони ж не є ідолами, як на мене це навіть святотацтво так говорити.
це на мою думку :)))
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 23 січня 2012, 19:42

Перлинка написав:Виходить що мені та всім іншим не можна, бо це лукаві думки ,а тобі можна?

ще раз кажу, я не живу за Писанням. тому я не трактую свої вчинки грунтуючись на писанні.
ті, хто приймає писання. як на мене повинні приймати його як істину. інакше віра не щира :)))
на мою думку :))))

повинні жити за писаннія. а не вишукувати, де є розбжності. оскільки це хитка дорога. дорога лукавого
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 23 січня 2012, 19:48

а що ти ,документально з посиланнями на серйозні джерела можеш сказааати про змістовну недостовірність,чи це лиш ля-ля?

Перлинка я не досліджувала це питання настільки глибоко і не маю зараз намірів лазити по джералах і досліджувати.
на вскидку. я знаю, що заповідь не вкради стосувалася работоргівлі початково. малося на увазі не красти і не перепродувати людей.
по моєму цей сенс заповідь вже давно втратила і тепер вживається у значно ширшому сенсі. а про початкове мало хто пам'ятає.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість