Глобальні оголошення!

чи можна торгувати в храмі ?

Модератори: олеся, Tajga

Re: чи можна торгувати в храмі ?

Повідомлення Shalimar » 23 січня 2012, 00:16

олеся написав:Так прийнято особисто для мене, так вчили в школі, так мене вчила моя бабця і так вчили ми перед шлюбом
1Не знай інших Богів, крім Мене.
2 Не взивай марно імені Господа Бога твого.
3 Пам'ятай день святий святкувати.
4 Шануй батька свого й матір свою, щоб було тобі добре і щоб довго прожив ти на землі.
5 Не вбивай.
6 Не чужолож.
7 Не кради.
8 Не свідчи ложно на ближнього твого.
9 Не пожадай жінки ближнього твого.
10 Не пожадай ніякого добра, що є в твого ближнього.

Не вижу заповеди про "не создай кумира себе"
Я читала такие:
1 - Я Господь, Бог твой. Да не будет у тебя других богов перед лицом Моим.
2 - Не делай себе кумира и никакого изображения. Не поклоняйся им и не служи им;
3 - Не произноси имени Господа, Бога твоего, напрасно;
4 - Соблюдай день субботний. Шесть дней работай, и делай всякие дела твои; а день седьмый — суббота Господу, Богу твоему.
5 - Почитай отца твоего и матерь твою,
6 - Не убий.
7 - Не прелюбодействуй
8 - Не укради
9 - Не лжесвидетельствуй на ближнего твоего.
10 - Не возжелай жены ближнего твоего, и не желай дома ближнего твоего, ни поля его, ни раба его, ни рабы его, ни вола его, ни осла его, ни всего, что есть у ближнего твоего.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення олеся » 23 січня 2012, 00:24

Shalimar це питання не до мене... Я дотримуюсь (точніше стараюсь дотримуватися) таких які вказала вище. А про цю вперше прочитала тут на форумі і не маю бажання на цю тему сперечатися. Я просто висловила свою думку і багато хто мабуть з нею і не погоджується, але це особисте право кожного з нас.
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення Shalimar » 23 січня 2012, 00:37

олеся написав:Я дотримуюсь (точніше стараюсь дотримуватися) таких які вказала вище. А про цю вперше прочитала тут на форумі і не маю бажання на цю тему сперечатися. Я просто висловила свою думку і багато хто мабуть з нею і не погоджується, але це особисте право кожного з нас.

я не призываю спорить)
а где Ты взяла те, которых придерживаешься? В Библии?
Исх.20:2-17
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 09:57

Lusik написав:Моя думка на рахунок продажу у храмах така(неосуджуючи інших дописів і їх авторів):
кожну неділю і свята , а інколи в будень по можливості іду до церкви. І в нас в церкві теж є відділення, де продають церковну атрибутику і дійсно ніколи не задумувалася над тим чиможна чи не можна, але надіюсь і вірю усі гроші , які отримує церква від продаж цієї атрибутики ідуть на добре діло (на утримання церкви , на будівництво нового величного храму біля церковки). Церква потребує матеріальної підтримки також , хоча більше звичайно молитви і віри від її прихожан.
А насамперед я завжди знаю, що куплена в церкві мною річ принесе мені користь у духовному плані , а гроші підуть на Боже. І завжди є бажання дати більше , набагато більше ніж даю,якби була така можливість. Чи за куплену мною річ чи на пожертви.

Як вам не зрозуміло ,що Богом було сказано не-торгувти в храмі ,нічим :!: ,ні для благих :!: намірів ні для поганих,ні корисними ні шкідливими речами :!:

І Його не цікавить особи ста думка по цьому питанню твоя Люсік,чи тань ,чи хто там ще її має і висловлював тут ,бо Він показав нам всім минувшим і прийдешнім поколінням,що йому це не вгодно :!
Зрозуміло що любить Він нас всіх і такими ,і прислухається і відповідає на молитви ,але чому нема бажання його не засмучувати,такими на ваш погляд дрібязковими та неважливими речами.Невже те що ввівйшло в Святу книгу і пронеслось до нас крізь тисячоліття може бути неважливим,і хто нам дав право цим нехтувати,якщо ми хочемо називатись його дітьми?

вони, дивлячися, не бачать, і слухаючи, не чують, і не розуміють.

14 І над ними збувається пророцтво Ісаї, яке промовляє: Почуєте слухом, і не зрозумієте, дивитися будете оком, і не побачите...

15 Затовстіло бо серце людей цих, тяжко чують вухами вони, і зажмурили очі свої, щоб коли не побачити очима й не почути вухами, і не зрозуміти їм серцем, і не навернутись, щоб Я їх уздоровив!
Мат 13,13-15
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення олеся » 23 січня 2012, 11:54

Shalimar написав:а где Ты взяла те, которых придерживаешься? В Библии?

Я починаю згадувати... В школі ми вчили з книжки Основи Християнської Моралі, вдома читала в кінці книги вроді що на останньому розвороті дитячої Біблії, перед шлюбом читала в книзі Катехизм (точно назви вже не памятаю), зараз читаю в молитовнику там де підготовка до Святої Тайни Покаяння... Так от :)
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення Ludmila » 23 січня 2012, 12:30

В Почаївській Лаврі - справжній бізнес-центр, загалом ми любимо туди їздити, це справжнє "місце сили" в розумінні відчуття наближення до Бога, при наймі мені там стає легко на душі. Одночасно там скрізь відчувається присутність грошей, такого великого магазину з церковною атрибутикою я не бачила ніде, та що там магазину - куполи для новозбудованих церком продають просто на території Лаври, так само і в Києво-Печерській Лаврі.
В Катедрі теж продається і релігійна література, часописи, ікони, але це не скидається на бізнес, як в Почаєві, при наймі не ті масштаби. Моя думка - вважаю, що в храмі НЕ ПОВИННІ торгувати, за межами храму так, в Біблії ясно описано негативне ставлення Ісуса до торгівлі в храмі, вважаю цього досить.
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Повідомлення loljka » 23 січня 2012, 13:03

однозначно - не можні ні торгувати, ні жебракувати у їхрамі :niger:

а про Лавру - так це чиста правда, перетворили на магазин, я вже не говорю на яких авто отці їздять... :scare:
за чиї гроші, цікаво, машинки купували????? :?:
loljka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 91 раз.
Подякували: 152 раз.
Діти: донечка Роксоланка

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 16:08

loljka

ну по перше не всі їздять на дорогих машинах,є й досить скромні

а по друге для мене це таки загадка з огляду на те шо люди в церкві по 1 грн кидають,ну може чуть більш
хіба на тих же христинах весіллях похоронах

до речі колись в дитинстві читала кажись в катехизисі чи може іншій грекокаатолицькій літературі шо говорити про священника погане-гріх(думаю мається на увазі не наклеп,а навіть констатація факту) ,то якшо ти льолька католичка -тобі такого не можна
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 16:14

Цікаво,якшо люди допустимо знають шо священник педофіл,гомосексуаліст чи має позашлюбних дітей про це потрібно мовчати?і продовжувати цілувати йому руки та величати отче?

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 23 січня 2012, 17:37

Так ,а ще про гроші священників,кому так подобається їх рахувати ;-)

знаю одного священника,який має якусь мацьопочку парафію ,але має гарний великий будинок і все в ньому та коло нього,тому що вони з дружиною багато працюють,мають поле,вирощують овочі ,худобу ,ваідповідно продають та заробляють.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей