Глобальні оголошення!

Про віруючих, стиль життя, погляди і т.д.: офтоп

Модератори: олеся, Tajga

Re: Забобони - від незнання?

Повідомлення happymami » 05 лютого 2012, 02:26

Shalimar написав:А если ты знаешь - и все равно одеваешь капронки - то что это???

Гріх. Бо ти це робиш свідомо ;) Значить ти лібо Бога ставиш нижче, ніж своє бажання бути модною. Лібо ти просто з мозгами не дружиш))))) Ну тобто - в любому випадку, мені важко протистояти спокусі одягати капронки в мороз. Образно кажучи. Я ше раз повторю, ми ж не говоримо про монахів, чи людей, які згіднго певних обставин живуть супер пупер правильно по заповідях. Я писала про пересічних християн. Мала на увазі, шо їм важко дотримуватися заповідей, бо для пересічних християн, таких як от ми з тобою, то надто ідеальні правила. Нє, ну ми то канєшно прагнемо до вищого. Но ж не всьо зразу.

Про солодкий заборонений плід? Шаааалімаааар. А Адам і Єва? То развє не приклад? ;)
Блін. Дуже цікаво. Але роботи више криші.

Нє. Ну надо воно і в Африці надо. Але особисто я так не можу як ти)))) Якшо я люблю шоколад. А мені по заповідях тоеба від нього відмовитися, то я його починаю любити ще більше)))))) До прикладу))) в мене навпаки характер такий, шо то шо ніззя, то найбільше і хочеться))) Ну це так - не серйозно. А якшо серйозно, то не всі такі кльові, як ти ;)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Shalimar » 05 лютого 2012, 03:00

happymami написав:Гріх. Бо ти це робиш свідомо ;) Значить ти лібо Бога ставиш нижче, ніж своє бажання бути модною. Лібо ти просто з мозгами не дружиш)))))
так если ты решил, что ты с Богом, то в чем сложность одеться тепло?? заботиться о своем здоровье?
happymami написав:Я писала про пересічних християн. Мала на увазі, шо їм важко дотримуватися заповідей, бо для пересічних християн, таких як от ми з тобою, то надто ідеальні правила.

почему??
что в них такого "слишком"?
Я не считаю их трудновыполнимыми
happymami написав:Про солодкий заборонений плід? Шаааалімаааар. А Адам і Єва? То развє не приклад? ;)
приведи мне пример из современной жизни. Пример, с какими такими спрокусами сталкивается человек, который стремится быть религиозным, и который не в силах этим спокусам противостоять?
happymami написав:Нє. Ну надо воно і в Африці надо. Але особисто я так не можу як ти)))) Якшо я люблю шоколад. А мені по заповідях тоеба від нього відмовитися, то я його починаю любити ще більше)))))) До прикладу))) в мене навпаки характер такий, шо то шо ніззя, то найбільше і хочеться))) Ну це так - не серйозно. А якшо серйозно, то не всі такі кльові, як ти ;)

не знаю, меня просто так с детства приучили
"надо" - и все остальное не имеет значения
Мне, может, повезло.. в том плане, что чуждо чувство зависти, и что могу делать то, что "надо", и не делать того, что "нельзя"
Но я выбрала другой путь((
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Lusik » 06 лютого 2012, 01:42

Я думаю, що той хто заможе дотримуватися усіх Божих заповідей постійно, ідеально, тому велика хвала. Можливо його наречуть святим.
Людина взагалі по своїй природі грішна і ми повинні прикладати максимально зусиль щоб дотримуватися 10 Заповідей і наближувати себе до Бога.
Ось для прикладу і обгрунтування своєї думки беру уривок із книжечки Бруно Ферреро вид. Свічадо :
"Однак кажу вам, що на небі буде більша радість над одним гріщником, що кається, ніж над девятдесят девятьма праведниками, що їм не треба покаяння"(Лука,15,7)
Кожна людина звязана з Богом ниткою . Коли вчиняємо гріх, ця нитка уривається. Та коли вболіваємо над нащою провиною, Бог завязує на тій нитці вузлик і , отже, вона стає коротшою. Розрішення наближує нас до Господа.
Це звичайно не означає, що ми повинні багато грішити і часто сповідатися , щоб швидше наблизитися до Господа, аніж ревно працювати на собою і намагатися краще дотримуватися заповідей.

До попередньої післямови ще є повчальна історія

Відпущення гріхів
Один добрий, хоч і слабкий християнин сповідався парохіяльному священикові. А сповідь його завжди нагадувала зіпсовану грамофонну платівку: ті самі провини, а передовсім – той самий поважний гріх.
- Ну, годі! – сказав йому нарешті з досадою отець-парох. – з Богом не жартують. Останній раз я відпускаю тобі цей гріх. Пам’ятай – останній!
Утім, через п'ятнадцять днів чоловік і знову приступив до сповіді, аби сповірити той самий гріх. Сповідникові таки урвався терпець:
- Я застерігав, що не дам тобі розрішення. Тільки це може тебе навчити…
Скривджений і осоромлений, мужчина підвівся з колін.
А просто понад сповідальницею висіло на стіні велике гіпсове розп'яття.
Мужчина звів на нього погляд.
І ту ж мить гіпсовий Христос на гіпсовому хресті ворухнувся, здійняв руку і вчинив знак розрішення: "Відпускаю тобі провину твою…"

http://bible-lessons.in.ua/istorijadushi/zvukuarfu.html
Lusik Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 1183 раз.
Подякували: 609 раз.
Діти: Синусик-котусик
(29.10.2010)

Повідомлення happymami » 06 лютого 2012, 04:06

Я такво згадала про то,чому людям, котрі приймуть Бога в серце,тяжкувто живеться. Бо про то навіть Біблія пише, де Петро звертається до Тимотія
2 тимотія 3. Та й усі, хто хоче жити побожно у Христі Ісусі, будуть переслідувані.

То так, куцо, але просто зараз не знайду більше. Бо просто не памятаю. де єбільше про то, що увіруваним тяжко буде бо матимуть випробування.
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення Перлинка » 06 лютого 2012, 11:54

Lusik написав:До попередньої післямови ще є повчальна історія

Відпущення гріхів
Один добрий, хоч і слабкий християнин сповідався парохіяльному священикові. А сповідь його завжди нагадувала зіпсовану грамофонну платівку: ті самі провини, а передовсім – той самий поважний гріх.
- Ну, годі! – сказав йому нарешті з досадою отець-парох. – з Богом не жартують. Останній раз я відпускаю тобі цей гріх. Пам’ятай – останній!
Утім, через п'ятнадцять днів чоловік і знову приступив до сповіді, аби сповірити той самий гріх. Сповідникові таки урвався терпець:
- Я застерігав, що не дам тобі розрішення. Тільки це може тебе навчити…
Скривджений і осоромлений, мужчина підвівся з колін.
А просто понад сповідальницею висіло на стіні велике гіпсове розп'яття.
Мужчина звів на нього погляд.
І ту ж мить гіпсовий Христос на гіпсовому хресті ворухнувся, здійняв руку і вчинив знак розрішення: "Відпускаю тобі провину твою…"

http://bible-lessons.in.ua/istorijadushi/zvukuarfu.html

не знаю чи сміятись чи плакати над цим
гіпсовий Христос на гіпсовому хресті ворухнувся, здійняв руку і вчинив знак розрішення: "Відпускаю тобі провину твою

Не знаю як не Бояться Бога ті хто такі байки видумує і переповідає
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 06 лютого 2012, 12:00

happymami написав:Хоча, скажу чесно, поки я не познайомилася з Богом ближче, поки він для мене був грозним дядьком на хмарах, який рахує мої гріхи на калькуляторі, я так і робила.

а ти не задумувалась чому так було?

мені здається що сучасна католицька церква всім Його таким показує
[mod]Попрошу не звинувачувати Католицьку Церкву, тим більше не будучи католиком[/mod]

і тобі пощастило що Бог тебе привів до харизматичних католиків де їм відкривається інший Бог ,живий ,а не гіпсовий
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Re: Забобони і правда про хресних батьків

Повідомлення mari » 06 лютого 2012, 23:49

Перлинка написав:мені здається що сучасна католицька церква всім Його таким показує

Перестань звинувачувати католицьку церкву! Вір у своє, не хрестись, не цілуй хрест і т.і.-тобі ніхто не заважає, але перестань на форумі звинувачувати інших, в тому числі і церкву.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення happymami » 07 лютого 2012, 17:42

Перлинка написав:
happymami написав:Хоча, скажу чесно, поки я не познайомилася з Богом ближче, поки він для мене був грозним дядьком на хмарах, який рахує мої гріхи на калькуляторі, я так і робила.

а ти не задумувалась чому так було?
мені здається що сучасна католицька церква всім Його таким показує
і тобі пощастило що Бог тебе привів до харизматичних католиків де їм відкривається інший Бог ,живий ,а не гіпсовий

в тому то й прикол, що я вже не раз задумувалася. І погоджуся з Марі, що, видається мені ти чомусь надто бурно проти католицької церкви налаштована. Я вже думала багато про всякі такі речі і шо я тобі скажу. Особисто в моєму випадку харизмати чи церква тут ні до чого. Проблема була в мені. Я слухала. но не чула. Хоча церква таки показує нам Бога такого, як він є. Просто чомусь не всі готові його дійсно бачити, хоча дивляться. Розумієш? Адже до харизматів я також не зразу попала. а саме тоді, коли була така в мене потреба душевна. Хоча така спільнота в нашій церкві вже давно і про її існування я теж давно знала. Так само і не всім, хто проходить через харизматів, відкривається Бог таким, яким я його побачила. значить не в харизматах також справа.
Справа в самих людях. Бо якшо я слухаю священика раз в тиждень, а далі вихожу і через себе всеодно пропускаю всі його слова, або навіть і не пропускаю взагалі, то це одне. До Бога ж також не всі приходять. Зазвичай, коли в людей горе. то вони більше в Бога увірують, ніж коли в людини все доре. Навіть така приказка якась є, що як хвороба - так зразу до Бога.
Так само і тут - просто кожна людина мабуть має якось дорости своїм розумімо до того, шоб бути готовю сприймати Бога Живого. В мене був якийсь перелом в житті, я його шукала, потребувала, от я його і знайшла. А хто не шукає, не кличе його, а просто живе, знаючи, шо бог десь також собі живе, то так воно і є, тут не має значення, яка структура нам розказує про нього. Всі розказують однаково, як Біблія пише. Але ж навіть Ісус казав. що не всі готові дійсно чути і бачити, хоч є і вуха і очі
Тому вважаю, що дійсно дарма ти так про церкву говориш. Можливо ти так кажеш суто з власного досвіду, бо тобі церква нічого не дала. Але задумайся, може ти помиляєшся, просто тоді був не твій час це розуміти. А коли прийшов час, то ти знайшла те ж саме, но в іншому місці. Але ж знайшла. Значить хотіла. Тому я ще раз наголошу свою думку - не в церкві проблема, а в людях
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 07 лютого 2012, 21:37

Ну мені так і ніхто не відповів вже питала в іншій темі,чи вважається в кат.церкві гріхом не цілувати хрести і образи?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 07 лютого 2012, 21:42

mari написав: Вір у своє, не хрестись, не цілуй хрест і т.і.-тобі ніхто не заважає, але перестань на форумі звинувачувати інших, в тому числі і церкву.

Я не боюсь перехреститись ,не бачу в тому нічого страшного,лиш не знаю нашо?

А шо в християнстві є своє,твоє,моє,їхнє,наше чи як?

про цілування ...як це не заважає ніхто,як навіть ціла радіопередача була на цю тему
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 10 гостей