Глобальні оголошення!

Чи читаєте ви Біблію?

Модератори: олеся, Tajga

Re: Чи читаєте ви Біблію?

Повідомлення happymami » 13 квітня 2011, 15:18

Вау. Яку класну шпаргалку я знайшла :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:

Телефонний довідник християнина
Прочитай цей список і подзвони туди, куди тобі потрібно:

| +
При появі втоми дзвони Матвія 11,28-30.
При появі хвилювання дзвони Матвія 6,25-34.
При появі дипресії дзвони Псалом 27.
При появі гордості і надмірної самовпевненості дзвони Псалом 19.
При появі гіркоти дзвони І Коринтянам 13.
При появі незадоволення життям дзвони Колосянам 3,12-17.
При появі нерозуміння християнства дзвони ІІ Коринтянам 5,15-19.
При появі невпевненості дзвони Римлянам 8,1-30.
При появі самотності дзвони Псалом 139.
При появі небезпеки дзвони Псалом 91, Псалом 121, Псалом 3.
При появі смутку дзвони Івана 14.
При появі пригніченості дзвони Римлянам 8,31-39, Псалом 70
При появі гріхів дзвони Псалом 50.
При появі сумнівів дзвони Євреям 11.
При появі страху дзвони Псалом 23.
При появі страху вночі дзвони Псалом 4,9.
При появі егоїзму дзвони Псалом 68.
У випадку розладу на роботі дзвони Псалом 126.
Під час подорожі дзвони Псалом 121.
При зустрічі із озлобленістю дзвони Івана 15.
При бажанні приносити добрі плоди дзвони Івана 15.
При невпевненості в людях дзвони І Коринтянам 13.
При потребі підбадьорення дзвони Ісуса Навина 1, 5-9
При потребі милосердя дзвони Римлянам 12.
При зраді дзвони Псалом 26.
При захисті від ворогів дзвони Псалом 35.
При хворобі дзвони Псалом 39
При порожньому гаманці дзвони Псалом 26

УВАГА!!!!!!
Всі номери набираються без коду і допомоги оператора.
Усі лінії зв’язку з небом працюють без вихідних і відкриті 24 години на добу.
Якщо, все ж таки, захочете зв’язатись безпосередньо з Оператором, дзвоніть Єремія 33, 3.
Скріплюйте вашу віру!!!!
Даний список не є секретним і призначений для вільного розповсюдження!!!!!!!!!!
http://mdzbarazh.at.ua/load/telefonnij_dovidnik_khristijanina/1-1-0-8
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення мешканка » 18 квітня 2011, 14:03

Чоловік декілька раз перечитував. Я ще досі повністю не прочитала. Торможу на Старому Завіті-дуже важко мені дається його читати. Новий завіт прочитала увесь. Час від часу відновлюємо читання Біблії-часом, щоб щось конкретне дізнатись вишукуємо те. що цікавить на той момент, а часом люблю просто навмання відкрити і читати те, на що натрапила.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Tajga » 18 квітня 2011, 16:30

Я, як happymami, відкривала й закривала Біблію мабуть раз з десять в своєму житті з нульовим результатом, поки не навернулась до Бога. А по тому навчалася на теологічному два роки, де Святе Письмо не тільки читають, а й вивчають, і то кожну книгу окремо... тож тепер ніби більш-менш підкована тими знаннями трохи легше вона мені дається для самостійного опрацювання.
Що стосується самостійного читання, то, дійсно, краще зосередитись на Новому завіті. По-перше, тому, що на ньому базується християнська віра, і нам, як християнам, Новий завіт ближче по духу і легший до сприйняття, звісно, якщо орієнтуватися в правдах віри. По-друге, тому, що для читання Старого завіту, як не крути, бажано орієнтуватися в історії вибраного народу, його культурі і традиціях... Інакше багато що залишиться незрозумілим. Тож заохочую дійсно звернутись до священника за допомогою в цій справі, можливо, він підкаже літературу для допомоги в розумінні тексту, можливо, щось розтлумачить сам. Не раджу намагатися читати "от корки и до корки" і то залпом. Краще вибрати одну книгу і читати по главі в день. Так і запам'ятається краще і можна пороздумувати протягом дня, якщо уривок буде не зовсім зрозумілий чи особливо вразить. ;-)
Ми з чоловіком завели собі таку традицію: намагаємось кожного дня читати вголос одну главу з певної книги. І малі при нас... ;-)
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Marta » 19 квітня 2011, 01:59

Також раніше відкривала і закривала, бо нічого не розуміла. Читала історії з Дитячої Біблії, слухала розповіді.
Але також, як і більшість, напевне, у складний для себе період життя я відкрила Біблію і почала читати, щоб не з"їхати з глузду. Не все підряд, вибране. Спочатку просто читала. Потім почала більше розуміти, почали приходити відповіді на запитання, а потім прокинулась жага, і я почала читати підряд. Чомусь, я так думаю, ця Книга саме дає відповіді на твої запитання і дає тобі підтримку чи навертає тебе на шлях істинний. Те, що тобі непотрібне в даний момент-ти не розумієш, а те, що потрібне- кидається в очі, запам"ятовується і просто пробирає до глибини душі. Ця Книга ніколи не може наскучити, ти постійно знаходиш для себе щось нове. Не знаю, як на рахунок тлумачення, просто кожен священник те ж саме може тлумачити по-свому, а де правда- то знає тільки наше серце, тому я більш схиляюсь до самостійного читання з Вірою.
Каюсь, зараз я не читаю Біблії, а дуже варто. Буду. Не знала, що є Он-лайн Біблія, буду читати в інтернеті.
Marta Офлайн

Повідомлення happymami » 16 жовтня 2011, 22:06

Скільки б не сідала читати - якось не йшло мені. Інколи були пориви, шо хотілося знати ВСЕ і читати залпом. але після пів сторінки тексту бажання зникало. тяжко і не завжди до кінця понятно. Ну і не систематизовано. Відкривала або ті розділи, про які десь почула, або просто навмання. І от тиждень тому мене пробило. Пробило дізнатися абсолютно все про життя Ісуса. І я почала читати Новий завіт з самого початку. правда до сих пір прочитала лише кілька сторінок. може 5. Но зато грунтовно і повертаючись до якихось моментів. дуже багато чого, виявляється, я вже чула і не раз. Чи то в дитинстві, чи то в церкві на проповідях, чи то десь на навчаннях, чи вдома від мами, чи десь в якихось мудрих цитататх, тощо. Сижу, червоною ручкою обмальовую в Біблії ті місця. які найбільше мене зачіпили, або які мені відкривають якусь суть по Бога. Наприклад, нещодавно запав в душу опис, де явно видно, на скільки Бог є великий. На зустрічах молоді в церкві нам розказували колись про це, але тепер я явно виділила це місце жирним, шоб легко було знайти. Ще й на поля виписала "Бог великий". Крім того, шо мені не зрозуміло - ставлю знак питання навпроти - колись в когось при нагоді питатиму, хай роз'яснять. Ой, так цікаво, шо то капєц.
Просто хочу знати попорядку. які чудеса Ісус робив і взагалі. Він на стільки крутий, шо я хочу його пізнати більше. Влюбилася ;-) .
Також інколи чтаю Бібілію Вконтакті. Додаток там такий є. Дуже сходжий на той, котрий гість кинув перед моїм постом. Дуже зручно, що там є пошук по слову. От почула колись десь якийсь уривок, а не записала звідки то місце. Ото в додатку знахожу і читаю

До речі. а хто пам'ятає, яке чудо Ісус зробив першим? ;-)
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення Melisa » 16 жовтня 2011, 22:37

happymami написав: Він на стільки крутий,

:lol: :lol: :lol: :lol: :grin: :grin: :grin: :гуд: :гуд: :гуд:
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення lerumpochka » 16 жовтня 2011, 23:19

happymami написав:До речі. а хто пам'ятає, яке чудо Ісус зробив першим? ;-)

та яке ж яке - воду в вино перетворив))))) на весіллі в канні

до речі, я щойно якраз прийшла з місця, де вчать читати білію (сьогодні був перший урок) - глядь на форум, а тут така тема - то знак))))))))))
тому поділюсь:

біблія - це записане слово боже! хто хоче пізнати бога, почути його, взнати, що він думає на рахунок багатьох речей - велком! читайте те, що він сказав! все просто!

от що пише сама білія:
"Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності, щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова." - 2 Тимофія 13:16,17

" немов новонароджені немовлята, жадайте щирого духовного молока, щоб ним вирости вам на спасіння" 1 Петра 2:2 - думаю тут кожна мамуся зрозуміє, що значить молоко для дитини - бог каже що біблія - то для нас як молоко дня немовлят, мамусі ;-)

давид пише, що слово боде, солодше за мед, хоча, якщо подивитись правді в очі, то так є далеко не для всіх.

є три типи людей: (з тих що християни, принамні себе відносять до таких, не лише по тому, де, хто і ким хрещений. бо інші просто не читають, бо не бачать необхдності )
1. ті, для кого біблія - рибний жир)) - вони знають, що то корисно, але воно для них таке "гидке" і не смачне, що вони якщо і читають її, то "закривши очі і носа"))) - ну ви поняли. прочитав кусочок - поставив "галочку" на сумлінні ;-)
2. ті, для кого біблія - вівсянка. тобто їсти можна, але є і "смачніші" речі. такі люди примушують себе читати, приймаю рішення. часом їм важко, але часом щось таки виходить. то як сісти на дієту - нема нема і зриваєшся)))
3. ті, для кого біблія - полуничка з вершками)))) ага! ці люди відносяться до читання, як до чогось бажаного і очікуваного. вони постійно діляться з іншими: а я сьогодні таке прочитав, і таке прочитав...

так от, виникає питання, а тояніше, два основних:
1.чому я скоріше відношусь до першого типу, ну або принаймні до другого? тобто чому я не читаю і не хочу?
2. як стати тим третім?

відповіді:
на 1 питання можуть бути от, такі:
- Мені здається, Біблія мало відноситься до мого життя.
- Мені дуже важко розуміти Біблію, для мене вона дуже заплутанна, і я не знаю, як в ній взагалі можна знайти якийсь сенс.
- Під час читання Біблії мене мучить відчуття провини.
- Біблія безнадійно застаріла. Можливо, в ній і є декілька цікавих історій, але сьогодні вони практично не мають значення.
- В плані трактування Біблії я довіряю своєму священнику (пастору) і більш мудрішим в цьому питанні людям. Якщо мені щось буде потрібне, вони мені пояснять.
- Я сумніваюся у авторитетності Біблії.
- У мене немає часу.
- Мене Біблія втомлює, вона здається мені нудною.
- У мене немає Біблії.
- Біблія повна міфів і напівправди. Навіщо вивчати те, що неправдоподібно?
- Я взагалі не люблю читати. І крапка.

2 питання:
щоб читати білію, більше того, хотіти її читати і ще й задоволення отримувати - потрібно знати як читати!
...
кого цікавить більше - бомбезна книжка "Жить п окниге" Х.Хендрікса. я вже други раз читаю, а тепер і практикувати буду))
скачати отут можна http://tpor.ru/pedagogika/william-i-hov ... t-po-knige

а ще ходжу на DiscoveryClub - вчимося, як читати)))
до речі, запрошуються всі бажаючі, в неділю на 18 год. а якщо то буде кілька мамусь з дітками, то можемо зробити міні плейгрупу під час))) бо я там одна з магдо ходжу поки, слухаю з коридору))) але як буде більше дітей, то займемо дитячу кімнату і по черзі з мамами чергуватимемо (якщо так вийде)

короче в мене поки все свіже, от і поділилась)))) може комусь в пригоді стане, зокрема книжка, бо тут я толком і не сказала нічого))))))
пробачте, що все з малої букви писала - так вийшло :oops:
Секрет ,батьківського виховання не в тому, що роблять батьки, а в тому, ким вони являютьсядля дитини. (Гордон Ньюфелд)
lerumpochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 221 раз.
Подякували: 369 раз.
Діти: маленька Магдаленка:)

Повідомлення happymami » 17 жовтня 2011, 01:43

Лєра - огого. Нормально :crazy: Цікаві порівняння. І причини НЕ читання теж абсолютно правильні :grin:

А я знайшла своє улюблене з того, що наразі прочитала. Свідчить про те, який же наш Бог великий

То Матвія 6,34-35 "34 А Я вам кажу не клястися зовсім: ані небом, бо воно престол Божий; 35 ні землею, бо підніжок для ніг Його це;"

Тоїсть в моєму розумінні Бог сидить на небі, а ногами достягає аж до землі (так по примітивному). Ну це якшо на хлопський розум так фізично пробувати осягнути його велич бодай просто в сантиметровій формі
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення lerumpochka » 17 жовтня 2011, 12:03

happymami написав:Тоїсть в моєму розумінні Бог сидить на небі, а ногами достягає аж до землі (так по примітивному). Ну це якшо на хлопський розум так фізично пробувати осягнути його велич бодай просто в сантиметровій формі

супер порівняння в "сантиметровій формі"))))))))) тре собі на замітку взяти ;-)
а тут в темі можна ще й відкриттями ділитись?
Секрет ,батьківського виховання не в тому, що роблять батьки, а в тому, ким вони являютьсядля дитини. (Гордон Ньюфелд)
lerumpochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 221 раз.
Подякували: 369 раз.
Діти: маленька Магдаленка:)

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість