happymami написав:До речі. а хто пам'ятає, яке чудо Ісус зробив першим? ;-)
та яке ж яке - воду в вино перетворив))))) на весіллі в канні
до речі, я щойно якраз прийшла з місця, де вчать читати білію (сьогодні був перший урок) - глядь на форум, а тут така тема - то знак))))))))))
тому поділюсь:
біблія - це записане слово боже! хто хоче пізнати бога, почути його, взнати, що він думає на рахунок багатьох речей - велком! читайте те, що він сказав! все просто!
от що пише сама білія:
"Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності, щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова." - 2 Тимофія 13:16,17
" немов новонароджені немовлята, жадайте щирого
духовного молока, щоб ним вирости вам на спасіння" 1 Петра 2:2 - думаю тут кожна мамуся зрозуміє, що значить молоко для дитини - бог каже що біблія - то для нас як молоко дня немовлят, мамусі ;-)
давид пише, що слово боде, солодше за мед, хоча, якщо подивитись правді в очі, то так є далеко не для всіх.
є три типи людей: (з тих що християни, принамні себе відносять до таких, не лише по тому, де, хто і ким хрещений. бо інші просто не читають, бо не бачать необхдності )
1. ті, для кого біблія - рибний жир)) - вони знають, що то корисно, але воно для них таке "гидке" і не смачне, що вони якщо і читають її, то "закривши очі і носа"))) - ну ви поняли. прочитав кусочок - поставив "галочку" на сумлінні ;-)
2. ті, для кого біблія - вівсянка. тобто їсти можна, але є і "смачніші" речі. такі люди примушують себе читати, приймаю рішення. часом їм важко, але часом щось таки виходить. то як сісти на дієту - нема нема і зриваєшся)))
3. ті, для кого біблія - полуничка з вершками)))) ага! ці люди відносяться до читання, як до чогось бажаного і очікуваного. вони постійно діляться з іншими: а я сьогодні таке прочитав, і таке прочитав...
так от, виникає питання, а тояніше, два основних:
1.чому я скоріше відношусь до першого типу, ну або принаймні до другого? тобто чому я не читаю і не хочу?
2. як стати тим третім?
відповіді:
на 1 питання можуть бути от, такі:
- Мені здається, Біблія мало відноситься до мого життя.
- Мені дуже важко розуміти Біблію, для мене вона дуже заплутанна, і я не знаю, як в ній взагалі можна знайти якийсь сенс.
- Під час читання Біблії мене мучить відчуття провини.
- Біблія безнадійно застаріла. Можливо, в ній і є декілька цікавих історій, але сьогодні вони практично не мають значення.
- В плані трактування Біблії я довіряю своєму священнику (пастору) і більш мудрішим в цьому питанні людям. Якщо мені щось буде потрібне, вони мені пояснять.
- Я сумніваюся у авторитетності Біблії.
- У мене немає часу.
- Мене Біблія втомлює, вона здається мені нудною.
- У мене немає Біблії.
- Біблія повна міфів і напівправди. Навіщо вивчати те, що неправдоподібно?
- Я взагалі не люблю читати. І крапка.
2 питання:
щоб читати білію, більше того, хотіти її читати і ще й задоволення отримувати - потрібно знати як читати!
...
кого цікавить більше - бомбезна книжка "Жить п окниге" Х.Хендрікса. я вже други раз читаю, а тепер і практикувати буду))
скачати отут можна
http://tpor.ru/pedagogika/william-i-hov ... t-po-knige а ще ходжу на DiscoveryClub - вчимося, як читати)))
до речі, запрошуються всі бажаючі, в неділю на 18 год. а якщо то буде кілька мамусь з дітками, то можемо зробити міні плейгрупу під час))) бо я там одна з магдо ходжу поки, слухаю з коридору))) але як буде більше дітей, то займемо дитячу кімнату і по черзі з мамами чергуватимемо (якщо так вийде)
короче в мене поки все свіже, от і поділилась)))) може комусь в пригоді стане, зокрема книжка, бо тут я толком і не сказала нічого))))))
пробачте, що все з малої букви писала - так вийшло :oops:
Секрет ,батьківського виховання не в тому, що роблять батьки, а в тому, ким вони являютьсядля дитини. (Гордон Ньюфелд)