Глобальні оголошення!

Подача милостині

Модератори: олеся, Tajga

Re: Подача милостині

Повідомлення Перлинка » 17 листопада 2010, 23:48

Nelya
вибач,образити не хотіла,просто констатую факти,бо досі мені невідомі випадки щоб грекокатолики брали під патронат алкоголіків чи наркоманів,водились з ними щодня як з немовлятами,пускали жити до себе до дому,влаштовували до себе на роботу і т.д,аби бути щохвилини поряд з тією людиною і не дати їй схибити,поки вона бореться та намагається завязати.
Не кажучи вже про реабілітаційні центри,яких у протестантів набагато більше.Мабуть 60% протестантів в молодих церквах ,то колишні наркомани алкоголіки та зеки.Звісно хто вже викарабкався,допомагає таким же,бо сам через те пройшов.

Ну наприкликлад прийде така опущена людина до грекокатолицького храму,стане просити,хіба з ним хтось заговорить?скаже пішли зі мною,розповіш про себе,як ти до такого дожився,може я тобі щось пораджу,підтримаю,допоможу,може ти ще сьогодні не їв,тобі ніде спати і т.д .Дуже сумніваюсь,бо набагато простіше кинути 2 гривні і піти собі до дому їсти вареники.

Нажаль рядовий грекокатолик прийшов у неділю,відстояв службу,і більше його ніц не обходить,рідко коли прихожани між собою знайомі.Нема між ними якоїсь дружби,спорідненості,сімейності,хіба в невеликих церквушках.От була в підмосковї в такій маленькій церкві у православних,там вони дружать між собою ,ходять в гості сімями,якось організовуються для добрих діл.
Я не стверджую,що в грекокатоликів все так мертво,але порівняно дуже і дуже слабо.
Востаннє редагувалось Перлинка в 17 листопада 2010, 23:54, всього редагувалось 1 раз.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Melisa » 17 листопада 2010, 23:53

Згідна, що слабо. Але мені здається, що ДЕЯКІ з них(церков) таки рухаються у правильному напрямку.
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Чи часто ви робите пожертву?

Повідомлення Гість » 03 квітня 2011, 03:24

Більше думаю про людей на вулиці, хто просить. Можливо, я часом чиню без милосердя, але дуже часто, особливо до тих, хто просить усно і нав"язливо, я ставлюсь прискіпливо. Тобто мені приємніше дати милостиню бабці, яка скромно стоїть у куточку чи продає щось символічне, аніж в принципі здоровій і повній сил людині, яка постійно просить, навіть при церкві.

Останнім часом мені трапляються такі люди - цілком пристойно вбрані, які часом з деякою зневагою в очах дивляться на всіх, хто проходить повз них. Можливо, вони думають, що, наприклад, моя поведінка є показовою (ходжу до церкви, але не подаю їм милостині), але від цього робиться некомфортно.
Знаю, мабуть найправильніше чинити так - давати на пожертву всім без винятку, бо це є справжня чеснота.
Але в житті ось так воно :)

Ще також згадую вивіску біля собору Св. Юра в Львові про те, щоб не подавати тим, хто просить біля храму.
Як ви до цього ставитесь?
Гість Офлайн

Re: Чи часто ви робите пожертву?

Повідомлення mala-karta » 03 квітня 2011, 18:17

Гість написав:Ще також згадую вивіску біля собору Св. Юра в Львові про те, щоб не подавати тим, хто просить біля храму.
Як ви до цього ставитесь?

о, мені теж цікаво як хто до такого ставиться

я рідко подаю. Майже ніколи.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення TanenRom » 03 квітня 2011, 19:20

і я рідко подаю...
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення mari » 03 квітня 2011, 23:26

Цю історію розповіла мені одна хороша знайома. Ця історія змусила її замислитися і змінити своє розуміння.
Вона побачила як жінка подавала милостиню жебракові, і це були зовсім не малі гроші. Ця людина стала відразу ж їй старанно дякувати за те, що вона придала йому таке відношення і подала так багато грошей. А жінка відповіла:
- А я не вам подаю, а Богові. Так що і ви дякуєте не мені, а Богові. Це пожертва для Бога, а вже як ви її використаєте- ваш вибір.

Так часто і буває, я й сама інколи думаю як використає цей "просячий" ці гроші, але то не моє завдання роздумувати, ВИДУМУВАТИ, бо ж ніхто й так знати не буде, моє- подавати. Та й жертвувати треба щиро, від серця, скільки можеш.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення happymami » 08 квітня 2011, 13:44

О, Марі, то дійсно варто філософії... Я біля церкви раніше не жертвувала нічого. Бо була впевнена, що ті люди лише зароляють. Але нещодавно задумалася - ну раз вони навіть так заробляють, значить то їхній гріх. То вже не мені судити, а Богу. І почала носити завжди гривню в кишені, щоб бодац так пожертвувати. Бо більше й так не можу. А якшо приходять додому, то даю лише тим. хто збирає на якісь там дитячі будинки чи церкви. Хоча прошу показати документи. А якшо цигани чи просто жебраки - то даю лише їсти, шо в хаті маю

Тим хто жебракує в інших місцях, не під церквою, не даю. Хібащо коли вуличні музиканти, чи явні каліки. Хоча й тут теж бачила одного каліку біля вокзалу який всі гроші пропивав в забігайлівці... Ну але я б на його місці певно теж не могла б мати здорову психіку і почала пити... Такшо інвалідам даю і якшо мама з немовлям. А циганам в маршрутках тіко цукерку якшо маю то можу дати. Гроші ні. Бо за ті молитви їхні перекручені :niger:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення pan_kotskyy » 08 квітня 2011, 14:43

Дівчатка, любі, зрозумійте, поки ми будем подавати милостиню, доти і будуть жебраки! Якось натрапила мені на очі стаття яка відкрила істину і жах цієї справи! :dash: як знайду, дам прочитати.
Якщо ви бачите жінку з дитиною, що спить, не подавайте! Ці бідні діти як засіб для заробляння, їх накачують чимось або напоюють алкоголем, а коли дитинка помирає, на другий деть та ж жебрачка з іншою дитиною, вкаденою чи купленою! Це жах! :scare:
Дитина не може спати цілий день! Це великий бізнес! Дуже багаті дяді і тьоті без душ заробляють на цьому!
Я не подаю нікому і ніколи! Принципово!

Раз було цієї зими, коли до мене підійшов здоровенний дядечко і почав просити 2 грн, бо три дні не їв, то я дала 1 грн, бо просто забоялася, бо була з малим і хтіла поскорше спекатись. Якби була сама, прото б відвернулася. Але на яку їду, ясно що квасити піде! :scare: І він даіл підходив по площі і до жінок і мужчин, хтось там йому пробував щось втерти, направити на шлях, але то певно марна справа.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Ірунця » 08 квітня 2011, 14:54

pan_kotskyy написав:Дівчатка, любі, зрозумійте, поки ми будем подавати милостиню, доти і будуть жебраки! Якось натрапила мені на очі стаття яка відкрила істину і жах цієї справи! :dash: як знайду, дам прочитати.
Якщо ви бачите жінку з дитиною, що спить, не подавайте! Ці бідні діти як засіб для заробляння, їх накачують чимось або напоюють алкоголем, а коли дитинка помирає, на другий деть та ж жебрачка з іншою дитиною, вкаденою чи купленою! Це жах! :scare:

Я читала, що був випадок коли жінка просила милостиню із мертвою дитиною на руках...
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Повідомлення pan_kotskyy » 08 квітня 2011, 14:59

Ірунця написав:
pan_kotskyy написав:Дівчатка, любі, зрозумійте, поки ми будем подавати милостиню, доти і будуть жебраки! Якось натрапила мені на очі стаття яка відкрила істину і жах цієї справи! :dash: як знайду, дам прочитати.

Я читала, що був випадок коли жінка просила милостиню із мертвою дитиною на руках...

Вона мусить досидіти день навіть з мертвою дитиною, така домовленість з "роботодавцями".
Всім, задумайтесь, чому та дитина спить і кому ви подаєте, коли подаєте таким людям?
Краще, що можна зробити - викликати міліцію!
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей