Nelya
вибач,образити не хотіла,просто констатую факти,бо досі мені невідомі випадки щоб грекокатолики брали під патронат алкоголіків чи наркоманів,водились з ними щодня як з немовлятами,пускали жити до себе до дому,влаштовували до себе на роботу і т.д,аби бути щохвилини поряд з тією людиною і не дати їй схибити,поки вона бореться та намагається завязати.
Не кажучи вже про реабілітаційні центри,яких у протестантів набагато більше.Мабуть 60% протестантів в молодих церквах ,то колишні наркомани алкоголіки та зеки.Звісно хто вже викарабкався,допомагає таким же,бо сам через те пройшов.
Ну наприкликлад прийде така опущена людина до грекокатолицького храму,стане просити,хіба з ним хтось заговорить?скаже пішли зі мною,розповіш про себе,як ти до такого дожився,може я тобі щось пораджу,підтримаю,допоможу,може ти ще сьогодні не їв,тобі ніде спати і т.д .Дуже сумніваюсь,бо набагато простіше кинути 2 гривні і піти собі до дому їсти вареники.
Нажаль рядовий грекокатолик прийшов у неділю,відстояв службу,і більше його ніц не обходить,рідко коли прихожани між собою знайомі.Нема між ними якоїсь дружби,спорідненості,сімейності,хіба в невеликих церквушках.От була в підмосковї в такій маленькій церкві у православних,там вони дружать між собою ,ходять в гості сімями,якось організовуються для добрих діл.
Я не стверджую,що в грекокатоликів все так мертво,але порівняно дуже і дуже слабо.