Глобальні оголошення!

Перше причастя. Подарунки, вбрання, святкування.

Модератори: олеся, Tajga

Re: Балачки: ні про що і про все 8

Повідомлення Sms » 06 травня 2016, 08:11

Так отож! Моі хлопці племінники ходили як завжди вбрані, без костюмів і зачисок! Чисто,опрятно вдягненні. Ходили у недільну школу, тож поеяття про той день мали. За місяць певно до того почали вчити молитву перед причастям. Перечитали що є гріховним і у чому треьа покаятись. Хвилювались! Посповідались, причастились. Все! Крапка!
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Re: Перше причастя. Подарунки, вбрання, святкування.

Повідомлення taranjka » 06 травня 2016, 09:47

якби більшість батьків не поклали релігійне виховання "на плечі" школи - цієї показухи б не було. а так мамочки змагаються між собою чия дитина пишніше вбрана, а суть дійства для дітей залишається не зрозумілою :pardon:
хресна хоче дарувати золотий хрестик і цепочку, але як на мене то закруто :confused:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Virchik » 06 травня 2016, 10:15

Моя дитина до причасття ходить від народження.
Тому для нас це буде не перше причасття, а перша сповідь,
на яку я вважаю, дитина повинна йти з усвідомленням того, що це.
Зображення

Зображення
Virchik Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 169 раз.
Подякували: 272 раз.
Діти: доця Анастасія

Повідомлення Marichka » 06 травня 2016, 11:02

В УГКЦ вже навіть немає терміну Перше причастя,а Урочисте святе причастя і Перша сповідь.
Щодо того,що батьки придумують,то вони такі самі люди як ми.
Треба мати відвагу говорити свою думку.Моя братова теж думала,що я буду золото дарувати.Але я спокійно почала розмову,що проти таких дорогих подарунків і непрактичних.Що не хочу,щоб через два роки моїй дитині теж дарували золото і брали в сім"ї такі гроші(брат в нас теж кум).І все.Не бачу якихось обов"язків щодо подарунків.
Дивлюсь по ситуації.
Моїй знайомій минулого року хресна подарувала книжку Всеволода Нестайка,то дитина від тоді почала книжки читати.Бабуся захоплена,радіє.Так що тут все відносно.
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення oksana_tern » 06 травня 2016, 11:06

Я йду на Перше причастя до похресниці 5 червня то буду купляти срібну цепочку і медальйон оскільки золото ми дарували на хрестини, а срібло кажуть для здоровя добре .
oksana_tern Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 222 раз.
Діти: Донечка Катруся

Повідомлення taranjka » 06 травня 2016, 12:09

Десь перед Пасхою приходить Даринка і розказує, що робила з одною дівчинкою ритуал. Та мала, я так зрозуміла, була на першій сповіді, і от їй священник сказав, що треба гріхи написати на листочку і спалити. Палити дитина вирішила не сама, а ще взяла мою (вона вже гуляє на майданчику біля дому сама). Палити вирішили поблизу жовтої газової будки :dash: :ireful: палила-палила та дівчина, та так і не спалила, чогось не хтіло горіти, то вирішили що і втопити можна - залили водою.
і ніби знає моя дитина, що сірниками гратися не можна, але аргумент - то ж не вона палила, вона дивилася тільки :crazy:
палити гріхи - то вже якесь язичництво, принаймні з свого дитинства я такого не памятаю :confused:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Marichka » 06 травня 2016, 18:29

Не думаю,що священик таке скаже робити
В церкві практикується лиш сповідь наживо
А палити-річ нормальна,якщо вона не хотіла,щоб хтось це прочитав.Але не думаю,що в такому віці то так цікаво.
Думаю,дитині цікаво будь що палити :)
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Тадей 3.07.2013

Повідомлення nelly » 06 травня 2016, 21:58

Мeні здається, що ми всі просто нівeлювали саму суть хрeсних батьків. Якщо моі куми хоч на чуть словом чи прикладом поможуть моій дитині стати кращою то вважатиму іхній обовязок виконаний! Я сама нe зразкова хрeщeна і нe питаю мамів похрeсників чи вони ходять до цeркви і розвиваються духовно а цe Мій прямий обовязок :=):
До слова двом своім кумам на Миколая заборонила приносити дітям подарунки, знала що нeмали сильно фін можливості і нe вважаю що цe обовязок хрeщeноі. От взяла я брата за кума бо так хотіла моя мама,а тe що він в цeркві був за життя пару раз то такe, алe подарунки дарує доогі бо має можливість, знач нe зря взяла :hi:
Я до того що дитині всeодно до тих прикрас очeрeдна річ яка бeдe стояти в шкатулці чуть нe до повноліття. А мама з татом вжe нe відпишуть вас з кумів навіть за малeнький подарунок ::Р:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення TattyMummy » 06 травня 2016, 22:54

Запитала я у мами похресника, що йому дарувати. Сказала Біблію, він то почув - як дитина раділа, ви б чули... :dance: Маю золотого похресника :love: Знаю, що для тієї дитини сповідь і причастя є важливими і він розуміє чого йде.
Тепер питання - де купити гарну Біблію? (не дитячу!)
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Повідомлення Marichka » 07 травня 2016, 08:10

В крамничці при церкві Матері Божої Неустанної Помочі,навпроти літака на бульварі
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Тадей 3.07.2013

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість