Глобальні оголошення!

чи можна торгувати в храмі ?

Модератори: олеся, Tajga

чи можна торгувати в храмі ?

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 00:11

Якщо мені не можна питати в священника ,давайте між собою обговоримо це місцеписання

2 Ісус увійшов до храму і вигнав усіх, що продавали й купували в храмі; перекинув столи міняйлів і ослони тих, що продавали голубів,

13 і каже їм: Написано: Мій дім назветься домом молитви, ви ж робите його печерою розбійників.

(Мф.21:12-13

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 0%BC%D0%B0

от мені цікаво чому в сучасній церкві дозволено торгувати,навіть духовною атрибутикою ,хіба не можна робити це за межами в якомусь кіоску ?якщо в Новому Завіті є красномовний приклад того що це невгодно Богові ,чому це ігнорується?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Re: чи можна торгувати в храмі ?

Повідомлення happymami » 22 січня 2012, 00:16

думаю, тому, що Ісус перекидав столи не тих, хто продавав шось, корисне християнам, ну тобто не Біблію ж. А голубів та такі речі, які вели до збагачення тих продавців, га?
А в церкві продають не для збагачення (ну хіба може десь - за всі церкви не розписуюся). Там продають книги та речі, які дозволяють християнам пізнавтаи Бога глибше. Там продають релігійну літературу, без котрої розвиток християнина був би неможливим.
Мені здається - технологічно важко облаштувати кіоск за межами храму. Крім того, не у всіх церквах церквоні магазинчики у приміщенні церкви. Наприклад францисканці мають кіоск у дзвінниці. А на Східному (здається василіани, но не буду стверджувтаи шо саме вони), однии слово, навпроти літака, теж мали магазинчик десь під сходами.
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 00:23

На празднике Пасхи в Иерусалиме евреи были обязаны «заклать пасхальных агнцев и принести жертвы Богу», в связи с чем в храм сгоняли жертвенный скот и устраивали лавки для продажи всего необходимого при жертвоприношениях. Здесь же располагались разменные кассы: в обиходе были римские монеты, а подати в храм по закону уплачивались еврейскими cиклями.

це були речі на той час важливі для служіння християнина ,жертвоприношення було обовязковим для відпущення гріхів

це так як би ти зараз не могла висповідатись без того голуба чи вівці

Кроме того, в храмовом дворе торговали и предметами, не имеющими отношения к жертвоприношению, превратив его в базарную площадь.

а це вже все решта

Мені здається - технологічно важко облаштувати кіоск за межами храму.

ги-ги ,це ти кому мені говориш ?чи Богові ,який не хоче щоб так було
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 22 січня 2012, 02:24

Перлинка написав:ги-ги ,це ти кому мені говориш ?чи Богові ,який не хоче щоб так було

ггИгг. ХЗ. То так - мислі вслух. Я практик по натурі, тому всьо оцінюю з практичної точки зору а вже потімзі всяких інших. Тому й подумала в першу чергу. шо це ж шось коло церкви добудовувати тра :lol:
Слухай, а грати на гітарах в храмі можна? Про це десь є в Біблії? А танцювати?
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 03:50

happymami

Храм же не будують за один день з бухти барахти

я точно не знаю ,але здогадуюсь що є критерії по яким обирається місце для будівництва храму ,що алтар має бути на схід , передбачається місце для дзвінниці,дивно що для кіоска передбачити не можна
це ж не сьогодні придумано

цікаво хто знає чи дадуть свічку безкоштовно тому в кого немає грошей?бо я не знаю ,вірніше ніколи не просила без грошей
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Liljondr » 22 січня 2012, 04:23

Перлинка

а ти права ! (згідно моєї позиції)
а чого в священника питати не можна?
happymami написав:ггИгг. ХЗ. То так - мислі вслух. Я практик по натурі, тому всьо оцінюю з практичної точки зору а вже потімзі всяких інших. Тому й подумала в першу чергу. шо це ж шось коло церкви добудовувати тра

думаю що людям за часів Ісуса Христа, теж було практично - не йти на місцевий ринок по голуба (ягня, оливу, борошно тощо. читай третю Книгу Мойсеєеву. Левит 1-7) на жертвоприношення. А вже так сказать на місці купити. Прийшов, купив, і одразу до священника здійснювати жертвоприношення.
Але Бог вказав як на мене чітко (дивись вище в Перлинки цитати) - така практичність йому не довподоби

happymami написав:Слухай, а грати на гітарах в храмі можна? Про це десь є в Біблії? А танцювати?

грати на гітарах мабуть можна
в Біблії ж написано що використовувалися музичні інструменти для пісень у храмі.

а ось про танці в храмі ніде не було написано . але то краще в богословів питати
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 04:54

happymami написав:
Перлинка написав:ги-ги ,це ти кому мені говориш ?чи Богові ,який не хоче щоб так було

ггИгг. ХЗ. То так - мислі вслух. Я практик по натурі, тому всьо оцінюю з практичної точки зору а вже потімзі всяких інших. Тому й подумала в першу чергу. шо це ж шось коло церкви добудовувати тра :lol:
Слухай, а грати на гітарах в храмі можна? Про це десь є в Біблії? А танцювати?

взагалі то про храм

16 Які взаємини між храмом Божим та ідолами? Ми бо храм Бога живого, як сам Бог сказав був:
«Я поселюся в них, і (посеред них) буду ходити. Буду їхнім Богом, вони ж будуть моїм народом.
2Кор. 6, 16

про танці і гітари є таке
служіть Господеві в веселості, вийдіть перед Ним в радості.

(Псалми 100:2)
Але все хай відбувається пристойно і статечно.
1кор.14-40
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 04:55

про те що не можна на гітарі чи танцювати -нічого нема
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 22 січня 2012, 05:25

Перлинка написав:цікаво хто знає чи дадуть свічку безкоштовно тому в кого немає грошей?бо я не знаю ,вірніше ніколи не просила без грошей

дають. Є церкви, в яких свічки просто стоять в коробочці. Приходиш, береш, і кладеш гроші. Хтось більше, хтось менше... Навіть якшо в церквах є подажі, то всеодно ж всьо в розумних межах, без фанатізма. Хоча знову ж таки - не розписуюся за всі церкви, бо бачила багато вже чого і думаю, шо не всі ті церкви котрі тільки називаються церквами. На жаль, люди і в африці люди, навіть якшо вони монахи священики чи віряни. Одна Почаївська лавра чого варта. На жаль зараз вона далеко не схожа на справжню святиню :(
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 22 січня 2012, 05:27

happymami написав: Приходиш, береш, і кладеш гроші. Хтось більше, хтось менше...

або ззовсім не кладеш?

а похрестять дитину чи дадуть шлюб без грошей?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей