Хочу створити тему про те, що вимагають у вагітних жінок їхні дільничі та інші лікарі. Що з цього є справді обов"язковим, а коли вагітних просто "розводять"? Різноманітні обстеження та аналізи - коли й від чого можна відмовитись, а від чого не відвертишся ніяк.
Перше, про що хочу у вас запитати, це донорство на кров в станції переливання. Наскільки мені відомо, вимагати такого не мають права, але тим не менше вимагають, і не лише у вагітних. З того, що я чула, то банк крові в Терн. обл. дуже бідний на кров, і тому медпрацівників зобов"язують, грубо кажучи, підганяти клієнтів, щоб хтось таки ту кров здавав. А медпрацівники, в свою чергу, тиснуть на тих, на кого мають вплив. На кого ж іще, як не на вагітну жінку. З першою вагітністю дільнича моя за це не казала нічого, в роддомі казали при виписці, але якось так дивились на це крізь пальці, тобто нема та й нема. Зараз мій дільничий лікар каже мені за того донора, щоб я принесла. І я би вже нічого не казала, якби мій чоловік міг здати, але він гіпертонік і в нього не беруть, треба шукати когось іншого. І я лікарці сказала, що чоловік не може. Вона каже, що шукай кого завгодно - брата, свата, друга. Ну але то легко сказати, реально серед близьких таких людей немає. Можна, звісно, купити того донора, є люди, що роблять це за гроші, але, кажуть, за таку послугу беруть приблизно 300 грн. І я от в роздумах. Таки купити того донора і зберегти собі нерви чи стати в позу і сказати лікарці, що ви не маєте права? Що підкажете? Таки ж не мають права примусити. А як не здам то що?
А друге, то аж смішно про це писати, але тим не менше. Що є, то є. Каже мені медсестра моєї лікарки, що такого-то числа у мене починається декрет і треба буде піти до завідуючої, щоб вона підписала. І каже: "Візьми якийсь могорич" Я так трохи несміливо перепитую: "Могорич?" Вона каже: "Ну так. Якийсь коньяк, зо дві пачки цукерок". Я не сказала нічого, перебуваючи в стані легкого шоку. Та й думаю, що буду казати тій медсестрі, вона ж не собі просить. Тому я змовчала, обдумуючи інформацію. (Це, до речі, вперше в житті мені отак прямо хтось сказав принести могорич). Звісно, могорича давати ніякого не буду. І пригадую, минулої вагітності у декрет відпускали без коньяків. Мені цікаво, комусь про подібне говорили? Це ЖК №2.