В нас не було жодних емоцій. Боялися після двох перших невдач "злякати" вагітність.
Але я знала вже, що вагітна ще десь за тиждень до місячних.
Але давайте по порядку.
Першу вагітність ми хотіли планувати. Але вона сама спланувалася. В мене варикозна хвороба спадкова, то не є добре, і ми почали здалеку - я лягла на операцію. Памятаю досі: 1 листопада місячні, 14 листопада - я на операційному столі (типу приблизний день овуляції), а 3 грудня тест і дві полоски. Затримка вже була кілька днів, та я все списувала на стрес організму, наркоз і т.д., ну бо ж не могла я завагітніти!!! Емоції???
Страх за дитину, бо купа ліків випито і вколото, радість, невпевненість, щастя, одним словом цілий букет вперемішку. Я тоді просила лялю, щоб вона була сильною, але на жаль....На 6 тижні почалася кровотеча і лікар мене направила на чистку. Чесно скажу - шкодую досі, картаю себе, все думаю, а шо як вона помилилася, а я.....
Вагітніти не можна було півроку, а ше півроку ми самі не наважувалися.
Рівно через рік ми поїхали в Трускавець, приїхали, і я згадую, що мали б прийти оті самі, а шось нема...Роблю тест - ура, є....Чоловік в лікарні (ми в Трускавці дробили камінці і ото вони виходили), я лечу до нього на крилах хвалитися. Емоції - радість, радість, радість - вже ж не пила ніяких ліків, тільки вітамін Е та фолієву, ще й чоловіка напрягала. На цей раз все має бути добре.
Восьмий тиждень, почало мазати. Я до лікаря, вона мене на УЗД, і чую від узистки ті ж самі слова, що й рік тому
. Але я вибила направлення на збереження. Не вірила до останнього. Провалялася там два тижні, чемно виконувала всі рекомендації лікарів. Крім одного - на чистку я не погодилася, хоч вже три УЗД підтвердили, що надії нема. А я надіялася. Та марно.
Так, як чистки не було, а мене вже аж зло взяло, чого ж то так, чоловік сказав, що нічого ми вичікувати вже не будемо, і будемо старатися поки не буде результату.
Лікарі мені розказували, що то через токсоплазмос, до якого в мене були антитіла ще рік тому, і повторний показав те ж саме. Тому я на токсоплазмос не грішила і взялася за самолікування. Я вже була начитана :D
Назначила сама собі здачу аналізів на гормони і пішла здала. Пішла на УЗД, щоб вияснити, що там з ендометрієм. Відмінила всі вітаміни і взагалі ліки, лиш ще більш здорове харчування призначила.
Пройшов місяць, перші місячні, я здала аналізи на гормони в першій фазі, потім в другій і бачу по результатах, що щось тута не те...Два цікавих гормони- прогестерон та естрадіол - трохи завищені....і по нормах як на перший триместр.
і я вже була впевнена, що вагітна. А потім почало токсикозити, і коли була затримка, то тест зробила вже просто так, щоб 100% бути впевненою. Чоловік до тесту вже знав і сам мені говорив - та ти вагітна!!!
Емоції? Їх не було. Я боялася вже радіти наперед, але дуже-дуже хотіла і вірила, що все буде добре. Раділи ми вже, коли на першому УЗД в 11 тижнів почули серденько нашої лялі. Раділи, коли відчула перший рух синочка....