Глобальні оголошення!

Допологова депресія

Допологова депресія

Повідомлення Nymydora » 01 жовтня 2015, 11:31

Ніколи не думала, що схильна до депресій - при моєму-то темпі життя. І от накрило. Оце сьогодні нарешті зрозуміла, що це все, що мені робиться, називається допологовою депресією :sad: Хто стикався? Розкажіть мені щось, бо ще два місяці, а дах вже зриває :cry:
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Допологова депресія

Повідомлення Marichka » 01 жовтня 2015, 13:49

Ой,Немидорочко,тебе можна вітати?
В мене зажди було відчуття страху під час вагітності,бо боялась самих пологів і фізичного болю.
А за депресію-зовсім не пам"ятаю.Ніби обидва рази не було такого.
Мені особисто при любій хандрі допомагає спілкування(навіть по телефону),шопінг,зміни в макіяжі(чи просто догляд за собою,як за жінкою),чоловік теж,або вихід з ним "в люди"(на піцу,морозиво,каву з тортом)...
Все буде добре!!!То осінь,похолодало-то може і від такого бути неприємно.
Я тепер,як маю роботу на кухні,то включаю Панянку-селянку і так підношу собі настрій :pardon:
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення Nymydora » 01 жовтня 2015, 23:28

Та вітати мене можна )))) Воно ніколи не зашкодить :hi:
Я просто помітила, що цей раз, на відміну від двох попередніх, мене все дуже дратує, особливо все, що пов'язане з вагітністю: мій слонопотом'ячий вигляд, постійна втома, я весь час ходжу і нию, як мені важко і яка я бідна-нещасна. Це при тому, що в принципі, виглядаю я не так і страшно, практично не розповзлася, шкіра-волосся в нормі, навіть нігті собі наростила, про що давно мріяла. І кав'ярнями-ресторанами чоловік не ображає. Але все-одно, нічого не радує, на дітей кричу, постійно нюняю, шопінг рятує ненадовго. І вдома не сиджу - практично весь час в місті, між людьми. От пишу - і так мені себе шкода... Почитала в неті про допологову депресію - все, як про мене :scare:
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення erinaceus » 02 жовтня 2015, 00:48

Nymydora Та це стан тимчасовий. Навіть як не вийде розслабитись, через два місяці цей етап закінчиться і почнуться інші клопоти :wink: Подумайте про позитивне у вашому стані. Що ви здорові і з дитинкою все ок. А це найголовніше. Що ви разом з сім'єю, і незабаром у вас стане на одного члена більше. А ще листя починає жовтіти, золота осінь на носі. Краса яка! Помічайте лише хороше :yes:
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення mari » 02 жовтня 2015, 09:30

Думаю тут є 3 причини:
1. Втома. Це не вже не так ейфорично як вперше. Але це пройде вже незабаром.Можна ввоити в своє життя покращуваі життя. Дуже ефективно, вписуючи їх у тижневий розклад діяльності, тобто відволікаючись від втоми, але заодно знайшовши час і на відпочинок.
phpBB [video]

2. Осінь. У більшості населення зараз меланхолія. Ловити слід сонце там де що воно є. Насолоджуватись красою. Можливо пити вітамінні комплекси.
Зображення статусы про жизнь
3. Гормони. :scare: ТУТ не сильно повпливаєш. Але пробуй: Музика, танці вдома, мінімальне фіз.навантаження- контролює горм.с-му, обовязково повноцінний сон!!! Любов! Тактильні відчуття по тілу: масаж, т.і. :cleaning: :working: :help:
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення TattyMummy » 03 жовтня 2015, 12:24

Як я тебе розумію.

Я після пологів страшенно була зла на себе за той свій стан. Тільки тоді зрозуміла, що це швидше за все моя остання вагітність.
І як то страшенно приємно, коли в тобі живе маленьке чудо. Як приємно коли дитятко ворушиться, коли ти чуєш поштовхи. :love: :love: :love:
Ми ще зробили фотосесію десь на 8 місяці. І от після пологів, переглядаючи фото було дуже сумно, що не взяла себе в руки тоді і не в повній мірі насолоджувалась вагітністю.

Знаю, що то в великій мірі не від тебе залежить (бо то все гормони!) Але постарайся думати про те, як це класно бути вагітною (не зважаючи на всілякі труднощі пов"язані з вагітністю). Як класно твоїй дитинці там у маминому животику :love: :love: :love:
Зробіть сімейну фотосесію, дуже приємно переглядати такі фото. Думаю, якщо побачиш фото себе вагітної, то настрій підніметься, бо ти побачиш, яка ти класна зараз ;)
Намагайся приділити більше часу дітям, старайся приємно проводити з ними час. (Включіть собі сімейний, дитячий фільм, мультфільм, купіть попкорн і т.п.). Потім з трьома це буде набагато складніше виділити час тільки для старших.
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Повідомлення Nymydora » 05 жовтня 2015, 01:09

У мене якраз напряг зі сном і з вільним часом. Зазвичай я сплю 6 годин, але часто і менше. Напевно це і є основна причина. А ще постійний біг кудись, відчуття, що нічого не встигаю, постійний бардак в хаті, бо на прибирання мене вже не вистачає. Якось не можу сісти і розслабитися. Якщо десь затримаюсь на роботі чи на каву піду - вже думаю, що там вдома, що треба бігти, бо ж мама з дитиною, а старшого з садка забрати і по гуртках повезти. Якщо сиджу вдома з дитиною - то переживаю, бо не встигаю заняття підготувати і відчуваю, що нема часу на себе. Бавлю дітей - не мию посуд, мию посуд - не бавлю дітей, працюю - не можу бути вдома, сиджу вдома - не встигаю з роботою, роблю маму щасливою в перукарні чи кав'ярні - одночасно нервуюсь, що хазяйка нікудишня, бо в хату не зайти. Нема кнопочки стоп в голові. :crazy: :crazy: :crazy: А оце вчора зробила подвиг - помила і попилососила. Ага, а потім лягла і встати не могла, на заняття ледь пішла.
Одним словом (чи то реченням) - тіхо шифєром шурша...
І ще кохана родина: з одного боку мама вичитує - ти шо, з таким пузом бігаєш, добігаєшся, інші в твоєму стані лежать, а ти нагрузила сама себе і мене при тому, ні дня вільного, ні вихідного і т.д. З другого боку чоловік - давай, ти все можеш, давай ми няню, давай прибиральницю, а ти будеш займатися роботою. А мені хочеться тільки одного - скрутитися клубочком і під ковдру, щоб ніхто не чіпав
Стала на облік
Йду здавати аналізи. Варикоз мені вже знайшли. Про гемоглобін боюся навіть і думати ...
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Nymydora » 05 жовтня 2015, 01:15

А ще я страшенно собі зараз не подобаюся і на фотках тим більше - яка там фотосесія. Мені чомусь соромно, що я така животата - хоча мала би гордитися, знаю. Це ж прекрасно, вагітність жінку прикрашає і всяке таке. Мене це мучить, але нічого не можу з собою зробити. Мені здається, що моя теперішня зовнішність відлякує від мене людей, всі дивляться і думають: ого, яка пузата, і чого вона ще по вулицях ходить, сиділа би дома... А тут доводиться постійно з людьми спілкуватися...
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 05 жовтня 2015, 09:22

Нимидора, якось дуже сумно читати... Думаю, більшість форуму тримає за тебе кулачки, щоб все налагодилось, покращився настрій і з'явилось вдоволення від ситуації. Дозволь собі не встигати все: так не зроблено задумане, але зате ти зробила іншу справу добре. Ти дуже творча людина, може варто написати казку про невдоволену дівчинку, яка змогла сприймати все по-іншому. Попроси своїх діток намалювати малюнок, може навіть твій портрет, думаю вони зроблять це з великою любов'ю...
Мені здається, що ти звикла всюди встигати, добросовісно виконувати задумане, і тепер переживаєш, бо трохи все змінилось... Я колись читала про "Комплекс відмінниці" - жінка ставить собі надто високі вимоги ( і господиня, і мама, і дружина, і кар'єра - все має бути на 100 відсотків ), а коли в якійсь сфері не йде так, як треба - то накопичується невдоволення собою, потім йдуть зриви і т. д... Намалюй собі схематичний малюнок-пірамідку, те, що найважливіше має бути найвище, далі те, що трішечки може почекати, нижче - ще менш нагальніше... Як на мене, то найперше маєш стояти ти і маленька ляля в животику, далі діти, потім сім'я, побут... (Така би була моя піріміда, зараз, коли не вагітна, то на першому місці, певно, діти, потім я...) Отоді, коли плануватимеш справи на день, думай, зважуй подумки "Зробити те або те", а не "І те, і те, і ще те...". То може не дуже в тему, але гарна стаття
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

: Я впевнена на 100 відсотків, що ти прекрасно виглядаєш :kiss: і все буде добре! :yes:

Тут
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Marichka » 05 жовтня 2015, 09:29

То в кожної мами і в декреті невстигання,неговорячи про роботу.
Я б собі сама поставила пріоритети.Вибрала б заслужено піти в декрет.І від домогосподині чи няні хоч коли не коли,не відмовилась-не бачу в тому нічого поганого.
Відмовитись від чогось треба,бо ще в лікарню попадеш на відпочинок :)
Все буде добре!!!
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Далі

Повернутись до Емоції майбутньої мами

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей