http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0% ... 0%BE%D0%BA
Але зараз зустрічаються штами стійкі і до метіциліну, у зв'язку з чим штами золотистого стафілокока ділять на метіцилін-чутливих і метіцилін-стійких (MRSA [1]), також виділяються ще стійкіші штами: ванкоміцин-резистентний (VRSA) і глікопептид-резистентний (GISA). Серед пацієнтів, заражених метіцилін-стійкими штамами, смертність складає 31 %. Бактерія має близько 2600 генів і 2,8 мільйона пар основ в своєму геномі, довжина 0,5-1,0 мкм.
А мій лікар так спокійнесенько ,без паніки назначила масляний хлорофіліпт розведений з оливковим маслом,на ватку пхати до носа.На інших форумах також пишуть,шо фігня,головне до пологів вивести його.
Ще цікаво чому лікування назначили лиш мені,а іншим членам сімї -ні?(забула лікаря запитати)Наскільки мені відомо в пологових його бояться ,бо він заразний.
Ну і ще на форумах пишуть,що часто по ньому результати аналізів хибні,краще перездати в кількох лабораторіях,що я й завтра буду робити.
В кого був це проблема чи ні?
Памятаю у родичів чоловіка малий був заражений ще в пологовому,то мали біду,дуже намучились з лікуванням ще й пригадую,що ліки були дуже дорогі,але я сильно не цікавилась,то не памтаю,власне як він проявлявся і чим такий небезпечний.І ще не знаю точно чи то був золотистий,чи який інший,чи може іншого не буває :head: