Глобальні оголошення!

Аптечка кожної вагітної

Re: Аптечка кожної вагітної

Повідомлення Natalinda » 27 травня 2011, 10:09

Lesya написав:Головний біль: парацетамол, цитрамон - категорично ні!

В мене питання на уточнення, тобто парацетамол можна, а цитрамон ні, чи і то і то не можна?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Lesya » 27 травня 2011, 11:17

В цитрамон, якщо пам"ять не зраджує, крім парацетамолу входить ще ацетилсаліцилова кислота (аспірин) і кофеїн. Грубо кажучи, можна зробити міцної кави а замість цукру кинути туди аспірин з парацетамолом, ну або щось одне - в них всеодно дія аналогічна. І закусити печеньком.
Проблема в тому, що кави вагітним і годуючим не можна. В цієї категорії і так часто тиск скаче вгору. А якщо його ще більше підняти цитрамоном, то голова точно боліти не перестане, а от в патологію з тиском запхати можуть.

Найкращий спосіб - лягти і вологий рушничок на голову. А ще випити чаю з меліси, або зеленого. Якщо такої можливості немає, то просто постаратися заспокоїтись, відключитись хоч на кілька хвилин.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення Mary Awa » 10 липня 2011, 15:22

А мені лікар дозволив чашку легенької кави з молоком вранці :tipok: (щоб десь не знепритомніла через низький тиск :omg: )
Ще призначали Магне-В6 для підтримки серця (через "страшну" тахікардію, хоча тахікардія так і залишилась)
При печії - Ренні, гавіскон, але мені чомусь краще допомагало молоко і халва, або просто насіння соняшника :гуд:
Якщо набряки на ногах зявляються під вечір і зникають до ранку, то лікування не потребують. Якщо ж набряки стійкі, то приймають канефрон. І не потрібно при набряках дуже обмежувати пиття, оскільки для того щоб вони зійшли, в організмі має бути обмін води.
Mary Awa Офлайн

Повідомлення Olyana » 31 січня 2013, 13:03

Бронхіпрет - при кашлі, можна? лікар виписала
кардіомагніл також прописала, правда, не розумію НАШО???!!! :impossible: бо прочитала, що у ІІІ триместрі взагалі заборонено!
Зображення

Зображення
Olyana Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 99 раз.
Діти: Даринка і Боженка

Повідомлення Тиха » 30 липня 2013, 19:09

Поділіться досвідом! Кому призначали кардіомагніл в ІІІ триместрі? Якось після прочитання інструкції і протипоказань, рука не піднімається... Може, є якісь безпечні аналоги? Цікаво, начкільки часті випадки, коли призначають цей препарат.. :confused:
Тиха Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 397 раз.
Подякували: 277 раз.
Діти: Хлопченя

Повідомлення Dribchuk » 30 липня 2013, 21:35

Тиха кардіомагніл покращує циркуляцію крові. Призначають досить часто, але є варіанти - порадьтеся з лікарем про заміну. З іншогобоку він безпечніший ніж аспірин.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення Тиха » 30 липня 2013, 22:40

Dribchuk , дякую, кардіомагніл призначила вже друга лікарка, але ті всі протипоказання і можливі наслідки - особливо можливі крововиливи, утруднення родової діяльності - дуже сильно насторожують...Замінила його на курантіл, і тепер думаю, чи рівнозначною є така заміна :=):
Тиха Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Dribchuk » 31 липня 2013, 10:10

Тиха я приймала курантіл. Крім того капали дипіридамол і ще щось (але вже назву не памятаю) - в вас теж проблеми з плацентою? Мені після родів (неплановий КР) теж призначали кардіомагніл, але як профілактику тромбозів - в мене була сильна кровотеча і приймала багато різних препаратів і кровоспинних і інших, а перед родами то в ЖК 2 мені призначили кардіомагніл, а Якимчук (вона в мене роди приймала) відмінила і замінила якраз на курантіл і дипіридамол, ще вроді капали рибоксин і аспаркам.
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Тиха » 31 липня 2013, 10:54

Dribchuk дякую за відповідь! В мене маловоддя, ктг показало невеличку гіпоксію, мале всілось на попу :impossible: Дільнича сказала активно лікуватись, щоб чого не вийшло. Сказала, при маловодді може і не перевернутись... Певно тиждень буду пити курантіл з рибоксином, а через тиждень, після наступного доплера, буде видно :confused:
Тиха Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Dribchuk » 31 липня 2013, 11:07

Тиха тут вже як пощастить, моя сиділа до 34 тижня і перевернулася, в мене маловоддя не було, але була сильно потовщена плацента з вищою ступінню старіння ніж має бути. На фоні того теж гіпоксія.
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до 9 місяців здоров'я

Хто зараз онлайн