Глобальні оголошення!

Як святкуєте 8 березня

Модератор: Сяна

Re: Як святкуєте 8 березня

Повідомлення Natalinda » 05 березня 2015, 20:35

TaniaPicaSSo написав:До речі, вже давно помітила, що в цей день жінки дуже активно вітають одна одну з цим святом, більше аніж чоловіки

Я теж давно це помітила)))))
В нас в садочку готують подарунки дітки. Юра сьогодні закрився в бабці в кімнаті і заборонив мені заходити))))))
От думаю чи акцентувати йому на тому що потрібно всіх дівчаток і жінок вітати чи ні....
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Ориська » 05 березня 2015, 21:00

А я 8 березня не виділяю ніяк серед інших днів. Чоловіки з квітами на вулицях навпаки не дуже подобаються, бо виникає таке враження, що дарують ті квіти не від щирого серця, а тому що "так треба", "щоб як у людей" (сама я люблю отримувати квіти просто так, а не через те, що настав спеціальний день). Шкода, що (як писали вище) "привітання, подарунки і особливе ставлення" мають бути заплановані календарем, а не йти від душі :(
Ориська Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 35 раз.
Діти: Катруся, липень 2014

Повідомлення taranjka » 05 березня 2015, 21:35

давно не святкую - напевне від тоді, як зрозуміла його зміст :) нє, я не бачу в тому єврейської змови, чи щось таке. це свято в честь того, що жінки отримали рівні права з чоловіками, а в нас воно сприймається як "даруйте мені квіточки бо я така жінка" :hi: як на мене смішно ))
теж не розумію, як можна щось святкувати і не вкладати в нього первинний зміст, а те, що хочеться. хоча кожному своє :pardon:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення TaniaPicaSSo » 05 березня 2015, 21:54

taranjka написав:теж не розумію, як можна щось святкувати і не вкладати в нього первинний зміст, а те, що хочеться. хоча кожному своє :pardon:

Це те саме, що я святкую Хеловін, але для мене це веселе свято гарбузів, а не відганяння злих духів на повному серйозі. Тобто походження свята я знаю, але сприймати його серйозно відмовляюсь. Те саме з 8 березня. Просте скромне свято квітів та весни :pardon:

Християни, зрештою, не вкладають в Пасху чи Різдво первинний язичницький зміст цих свят, а святкують ці свята вже по-новому, по-християнському. Тобто, як я раніше писала, свята видозмінюються з роками самі по собі. Протестувати проти 8 березня, бо його заснували комуністи, все одно що бойкотувати Пасху в знак протесту проти того, що колись Бог вбив цілу купу дітей, від чого власне це свято і пішло.

Часи змінюються, а свята залишаються, тільки дещо видозмінюються.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Тиха » 05 березня 2015, 22:11

якраз читала)
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Тиха Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 397 раз.
Подякували: 277 раз.
Діти: Хлопченя

Повідомлення Natalinda » 05 березня 2015, 22:43

я собі щось слабо уявляю дарування квітів просто так, просто всім
тому мені імпонує сама ідея святкування такого собі жіночого дня, як і дня чоловічого зрештою теж
В цей день привітання не сприймається з якимось прихованим підтекстом, як то день валентина)
В нас так повелося що ми святкуємо 8 березня, бо в цей день народився мій дідусь! ми їдемо вітати його з днем народження, відповідно вітаємо бабусю, тітку, а вони нас з мамою
кум дзвонить завжди вітає по телефону

taranjka а що для тебе значить "не святкую"? Не приймаю привітань і відповідно не вітаю нікого?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення TaniaPicaSSo » 05 березня 2015, 23:34

Я б ще хотіла додати, що практично у всіх народів є якесь свято, що відзначало б початок весни, пробудження природи. У багатьох народів припадали на цей час, чи й зараз припадають, святкування нового року. Тому в кого ці свята є і зараз, їм не треба 8 березня, а у нас так склалось, що альтернативи в якості іншого свята, яке б символізувало прихід весни, немає, тому 8 березня так гарно вписалось і прижилось. Якби була альтернатива, я б не проти. Хочете 5 березня, хочете 10, але якесь свято на початку весни напрошується само собою. То як на мене, най буде вже те 8 березня.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Natalinda » 06 березня 2015, 10:40

TaniaPicaSSo ну із святом весни то ніби пасує всіх вітати і чоловіків і жінок, мені от теж якогось жіночого хочеться, я ніколи не страждала на фемінізм, тому для мене
taranjka написав:"даруйте мені квіточки бо я така жінка"
саме то)))))) Вирішила таки робити з Юрою якісь весняні листівочки, вчора вже познаходила трохи для ідей)

1 березня мали цікаву ситуацію у недільній школі. Дівчинка принесла букетик підсніжників і вітала вчительку із святом весни чи то з першим днем весни. Юра мій розстроївся що він без квіток)))))) Я нагадала йому про Червону книгу і про те що рвати підсніжники неможна, але в його очах було "недоумение" - вчителька то була рада!
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення pan_kotskyy » 06 березня 2015, 11:02

Natalinda написав:1 березня мали цікаву ситуацію у недільній школі. Дівчинка принесла букетик підсніжників і вітала вчительку із святом весни чи то з першим днем весни. Юра мій розстроївся що він без квіток)))))) Я нагадала йому про Червону книгу і про те що рвати підсніжники неможна, але в його очах було "недоумение" - вчителька то була рада!

Ми на днях нарвали підсніжників для вчительки. Але я наголосила, щоб сказав, що рвав в себе на подвір'ї. То прийшов дуже задоволений, сказав, що вчителька подякувала і поцілувала!
...якщо в себе власновирощені, то ж можна рвати, пра? По замовчуванню там підсніжники б самі не виросли...
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Natalinda » 06 березня 2015, 11:21

Дівчинка казала що сама в лісі назбирала....
А твої власновирощені де взялися на городі? :wink: З насіння може? :wink: Бо мої ті що на городі то таки з лісу колись привезені :pardon:
Але я на цьому дитині не наголошувала, казала що з городу можна :wink:
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Поговоримо про свята

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість