Глобальні оголошення!

Проти стереотипу про 8 березня

Модератор: Сяна

Re: я проти 8 березня

Повідомлення happymami » 05 квітня 2011, 18:21

Існує дві історії походження "свята" 8 БЕРЕЗНЯ:
| +
Перша історія:
Рішення про щорічне святкування жіночого дня було прийнято в 1910 році на Другій міжнародній конференції соціалісток в Копенгагені.
Коріння свята, яке так приховувала совєтська пропаганда - маніфестації феміністок, основну масу з яких складали повії.

У 1895 році, 8 березня, повії Чикаго вийшли на демонстрацію з вимогою виплатити матросам зарплату. В останніх просто не було грошей, щоб розплатитися із представницями найдавнішої професії. Через рік, 8 березня, 1896 році, те ж саме відбулося в Нью-Йорку.

В наступні роки демонстрації жінок часто приурочувалися цьому дню. Так, 8 березня 1908 року в Нью-Йорку 15 000 жінок вийшли на демонстрацію, вимагаючи підвищення зарплатні та надання виборчого права. Для закріплення традиції, рішенням Соціалістичної партії США (28 лютого 1909) і Соціалістичного Інтернаціоналу (1910, Копенгаген, з ініціативи німецької революціонерки Клари Цеткін) день 8 березня було проголошено Міжнародним жіночим днем.

Це стало причиною для проголошення дати 8 березня Міжнародним жіночим днем в СРСР. Суть свята полягала в тому, щоб акцентувати увагу на особливому місці жінки в боротьбі за „щасливе комуністичне завтра”, виділивши для неї аж цілий день. Совєтська влада забезпечила цю рівність тим, що дала жінці в руки лопату, відбійний молоток, посадила на трактори – зробивши з неї тяглову робочу силу, відібравши від жінки традиційну функцію – берегині сімейного затишку, жіночність, материнське щастя, одним словом – забрали те, що було даровано їй Богом.

Латвійський сейм відмовився офіційно визнати день 8 березня святковою датою. Депутати парламенту вважають, що „в цьому святі відчувається подих комуністичних привидів – Клари Цеткін та Рози Люксембург”.

Друга історія:
Пурім або Гамана - жидівське національне свято припадає на 23 лютого, за старим стилем це 8 березня. Це не є релігійне свято (про це, до речі, говориться і в «Єврейській енциклопедії»). Це свято знищення усіх ворогів іудеїв. Перський цар, дозволив євреям «винищити, убити всіх сильних у народі, що у ворожнечі з ними, дітей і дружин, і маєтки їхні розграбувати» (Книга Есфірі, 8 -11). І два дні, за підтримки царських вояків, «іудеї били усіх ворогів своїх, і винищували, і діяли з ворогами по своїй волі» (Книга Есфірі, 8 -11). Тоді загинуло 75 тиcяч "ворогів народу", це як зараз напевне 20 міліонів, а день погромів і убивств став «веселим святом Пурим». Це – єдине свято у євреїв, коли дозволяється євреям напитися до такого стану, щоб вони не могли відрізнити обличчя ворога від обличчя друга. По-друге, Оману - першому заступнику царя - за те, що він хотів знищити євреїв, відрізали вуха. На свято печуть трикутні пиріжки з маком, які називаються «вуха Омана». І всі із задоволенням їх їдять.

Комуністка, німецька юдейка Клара Цеткін 1910 р. на конференції жінок-соціалісток у Копенгагені (Данія) запропонувала відзначати 8 березня як день жінки, її підтримала німецько-польська юдейка комуністка Роза Люксембург. Конференція проголосила 8 березня міжнародним жіночим днем. Але це свято не прижилося в світі. Його святкували, крім Ізраїлю, тільки в Московській імперії.

Відзначення цього жіночого дня, що, як правило, припадає на Великий піст, часто супроводжуються гучними пиятиками та забавами, чим порушуються норми християнської етики і зневажаються релігійні традиції християн.
Зображення
http://traditions.org.ua/vesnyaniy-tsikl/istoriya-8-bereznya.html

Але я не казала, що мені не хочеться квітів, коли всі інші таскають оберемками. Звичайно, що троха жаба давить))) Так само, наприклад, як і на Валентина. Чи на чиєсь ДН :lol: . Але якби мені чоловік щодня квіти дарував (ну чи хоч раз в тиждень), то мабуть я би взагалі відмовилася від всіх свят :lol: . Або вимагала в нього на певні свята якихось реативних і не буденних подарунків ;-)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення rusia » 05 квітня 2011, 18:25

Ludmila написав: Та чому б 8 березня не влаштувати їй Свято та оточити її в цей день ОСОБЛИВОЮ увагою та подарунками, милими її серцю? А ще особисто мені було б образливо, якби мій чоловік проігнорував 8 Березня і я залишилася в цей день БЕЗ квітів, привітань, милих подарунків та святкової вечері.

Мені смішно коли на 8 березня всі як один летять на базар за квітками і помагають мити посуду і готувати вечерю.дехто срочно купляє духи.)))
Свято набагато приємніше коли спонтанне і неплановане.Так просто захотів і зробив радість собі і комусь :dance: :dance: :beer:
rusia Офлайн

Повідомлення Перлинка » 05 квітня 2011, 18:34

а новий рік ви коли святкуєте ?серед року спонтанно?за ялинкою та шампанським не смішно бігти як всі?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення happymami » 05 квітня 2011, 18:44

Перлинка написав:а новий рік ви коли святкуєте ?серед року спонтанно?за ялинкою та шампанським не смішно бігти як всі?

чесно? Ти будеш ржати, але смішно :grin: . Коли валю з базару з тими клунками, як всі, і думаю, а якого милого? Ото шоб за 2 дні всьо зжерти? :lol: :lol: :lol:
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення Руженка » 05 квітня 2011, 18:58

rusia і що твій Super Pap не дарує тобі на 8 Березня квітів????????Ви вперто ігноруєте цей день, щоб не бути як всі????
Руженка Офлайн

Повідомлення Перлинка » 05 квітня 2011, 19:02

happymami написав:чесно? Ти будеш ржати, але смішно :grin: . Коли валю з базару з тими клунками, як всі, і думаю, а якого милого? Ото шоб за 2 дні всьо зжерти? :lol: :lol: :lol:

але ж всеодно валиш? бо такий ,особливий новорічний настрій самому створити неможливо ні в квітні ні в серпні,може бути свято якесь інше інші відчуття,але не такі ж ...
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 05 квітня 2011, 19:27

Перлинка так, валю. Але на 8 березня не валю :P . Хоча й не відмовляюся від подарунків, які дарують ті люди, котрі не знають що я не святкую.

Якшо чесно, я не проти 8 березня як такого. Бо наприклад, в мене хресна мама не має дітей. Тобто день матері ніби не для неї. Але ж раз в рік хоче себе жінкою відчути з подарунками.
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 05 квітня 2011, 19:40

Ну й я як таке не святкую,там шоб з застіллям чи обовязково мені має бути подарунок іменно в цей день,а ні - то ображусь,в мене навіть до ДН такого відношення нема,але я не проти свята і атмосфера в цей день мені подобається,тобто я принципово його не ігнорую.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення rusia » 05 квітня 2011, 20:18

Руженка написав:rusia і що твій Super Pap не дарує тобі на 8 Березня квітів????????Ви вперто ігноруєте цей день, щоб не бути як всі????

Не дарує :tipok: .Я не прошу і не ображаюсь.Іноді з друзями за компанію кудись ходем.В нас погляди нарахунок того співпадають.
rusia Офлайн

Повідомлення rusia » 05 квітня 2011, 20:49

Перлинка написав:а новий рік ви коли святкуєте ?серед року спонтанно?за ялинкою та шампанським не смішно бігти як всі?

Чесно взагалі не люблю таких різних свят.Бо готуєшся два тижні,жратви наготуєш і чекаєш "празніка."
Не люблю.Повторюсь для мене краще підходить варіант спонтанності. ;-)
rusia Офлайн

Поперед.Далі

Повернутись до Поговоримо про свята

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість