Marta написав:Перлиночка, знаєш, як буває, те, чого категорично неприємлиш- таки входить в твоє життя для того, щоб розширити твій кругозір і стати менш категоричною в любих питаннях.
навіщо ?ти вважаєш це ступенем еволюції?потрібно розрізняти осуд чи переслідування від невизнання.Я про це вже писала, і прекрасно розумію що -це живі люди такі ж як ви та я які можуть бути добрими та люблячими щирими та вразливими ,але ступили на хибний шлях,який веде до загибелі а не до спасіння та вічного житття.
З твоїх слів мені треба розширити кругозір і спокійно дивитись як поряд зі мною люди йдуть в пекло,тому що це їх особистий вибір ?
Ти не можеш зі 100% гарантією захистити дітей від цього, просто не можеш.
я не можу,але може Господь,на якого я маю надію.
Варто з дітьми дружити, налагоджувати добрі стосунки, на довірі,
100 %,хіба я десь колись писала протилежне?
приймати вибір дітей з повагою, тоді і до тебе будуть прислухатися. (це я не до тебе особисто, а й до себе на майбутнє)..
навіть якщо дитина обирає наркотики,схильність до суїциду та служіння темним силам?
Бо в любому середовищі дитина як захоче, то знайде т е, що їй потрібно, а от чи будеш знати про це ти- то вже не факт....(
треба зробити все для того,аби не захотіла
а якщо ти зазделегідь не вбачаєш в субкультурах зла та небезпеки,то й відповідно не будеш насторожі,бо готова прийняти цей вибір
що й підтверджує нижче написане
Я забороняти самовиражатися не буду, забороняти пити чи курити не буду, я просто буду пояснювати, чим це чревато.
коли до чи після?
я прекрасно розумію що ти маєш на увазі що запретный плод сладок.так і в Біблії написано,що все нам можна,але не все на користь,але не зрозуміла з чого ти зробила протилежні висновки про мене,я ніби своїми планами методів виховання в підлітковому віці не ділилась?
я лиш писала що не хочу щоб діти ступали на такий шлях,і якщо треба буде то й мінятиму середовище і взагалі робитиму все від мене можливе аби дитина знала що то зло ,але ні в якому разі не пускатиму насамотік і не спостерігатиму осторонь бо поважаю вибір.
Як ви думаєте почувається мати в якої дитина померла від наркотиків ?
Я думаю,що до скону картає себе за те що не захистила,не вберегла,не застерегла,щось упустила,не передбачила.
А може свого часу також з повагою віднеслась до вибору .
І от знаєш, знаю просто багато знайомих. Одним батьки все забороняли "таке", сильно сварили, міняли середовище, т.д., то все одно ті діти, як виростають і стають незалежними від мами, пускаються у всі тяжкі, щоб ото надолужити,
а я знаю ,що там де діти ростуть і виховуються в любові і в щирій любові до Бога ,дітям навіть в голову не приходить вступати в субкультури.але коли сімя насправді благополучна ,а не вдавано.
а в старшому віці набагато легше спитися і важче зупинитися.
ну тут ти шось заговорилась :shock: :omg:
А от ті, в кого батьки лояльніше ставились, звичайно, не попускаючи дійсно, щоб дитина в школу не ходила чи постійно п"яна валялась, а просто дозволяли трошки більше, за запах сигарет не били, залишали більше простору для самовираження, ті те пережили, коли було потрібно, а з 20 років приблизно чи далі стали на "праведний шлях", відмовились від алгоголю та сигарет, просто вони це вже пройшли, зрозуміли, і більше це їх "не пре").
а якщо таки не хоче ходити в школу чи постійно пяною валяється ,що робити?
або побриє соб череп як та готка чи наробить дірок на обличчі в решето?
не у всіх же одинаковий спосіб самовираження?
ти впевнена що втигнеш проконтролювати ,щоб не зайшло за межі тобою допустимі?
я не вважаю субкультури способами самовираження
люди приходять в цей світ чистими та світлими ,природнім самовираженням є те як вони виражаються в ранньому дитинстві,а вся оця чорнота,то вже набуте:бунт,якісь внутрішні переживання з якими дитина не справляється,вплив поганих авторитетів і.т.д.
Старатись бути друзями з дітьми, розуміти їх і їхній світогляд, зі свого боку просто пояснювати, чим це може закінчитись, але давати вибір.
а я вважаю що треба всіма силами старатись недопустити,щоб питання вибору постало.
І починати треба від тепер.