Сторінка 1 з 11

Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 09 квітня 2011, 02:13
happymami
Рецепти українських пасок

Рецепт вареної сирної пасхи "Царська"
Потрібно:
Сир (творог) - 1 кг
Масло - 200 гр
Сметана - 400 гр
Яйця - 5 шт
Цукровий пісок - 1,5 склянки
Ванілін - за смаком

Приготування:
Творог (бажано домашній) потрібно збити міксером до кремової маси. Окремо збивайте масло і додаєте до творога
Окремо треба розтирати жовтки і півсклянки цукру. В іншій посудині треба збити білки та залишок цукрового піску.
Потім змішуємо акуратно всі інгредієнти і додаємо ванілін. В емальованому посуді все це варимо на тихенькому огні, весь час помішуючи і не доводячи до кипіння.
Але щойно з'явиться бодай один пухирець - треба одразу вимкнути. Краще недоварити, аніж переварити пасху.
Зваривши, залишаємо її холонути. Після готову пасху пресують у спеціальній деревяній або пластмасовій формі. Якщо немає форми - можна просто зцідити у марлі над чистою каструлькою і подавати в десертних мисочках.
Зберігається така пасха близько тижня.

Рецепт куліча з Одещини:
Потрібно:
Борошно
Кисляк свіжий, не кислий - 1 л
Цукор - 1 кг
Яйця - 10 шт
Жир домашній - 0,5 кг
Сметана - 200 гр
Ванілін - 1-2 пакетики
Сіль
Дріжджі

Приготування:
Спершу змішуємо разом кисляк, цукор, яйця, жир і дивимось, скільки в нас цього вийшло по об'єму. Потім розводимо і додаємо дріжджі магазинні, з урахування 2-2,5 ложки на 1 л.
Тоді додаємо борошно (обов'язково тепле) і замішуємо, поки тісто не стане густим. Залишаємо його в теплому місці на ніч. Вранці все ще раз перемішуємо, ставимо в форми - і в піч.

Поради:
Аби паска була гарною і блискучою, перед тим як ставити її пекти, потрібно помазати сирим яйцем. Прикрасити таку паску можна збитими білками з цукром (тоді треба їх ще трохи запекти в печі), а зверху ще й присипати кольоровою присипкою.

Рецепт печеної паски із Закарпаття:
Потрібно:
Борошно - 2 кг
Масло - 200 гр
Яйця - 3-4 шт
Трішки олії
Трішки молока
Дріжджі
Ізюм - за смаком
Ванілін - за смаком
Вино червоне - 100 гр
Сіль
Цукор

Приготування:
Спершу розводимо дріжджі в молоці. Коли дріжджі підійдуть, розмішуємо і додаємо всі інші інгредієнти. Замішане тісто лишаємо киснути десь на 2 години.
У цей час замішуємо трохи білків та борошна з водою. З цього тіста виготовляємо різні прикраси для паски.
Коли тісто підросте, паски ставлять у форми, приліплюють зроблені візерунки і ставлять у пічку.

Поради:
Аби паска була золотистого кольору, вийнявши з печі, її потрібно змазати жовтком, збитим із цукром, і покласти ще на 5 хвилин у піч.

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 09 квітня 2011, 02:30
Natalinda
Давайте свої провірені рецепти :clapping2:

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 10 квітня 2011, 22:25
Natalinda
Ніхто не пече сам? Не може бути! Таненром пече вроді, нє?

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 10 квітня 2011, 22:27
Natalinda
Осьо мій вже багаторічний рецепт від бабці
1 скл цукру
8 цілих яєць
3 жовтки
то все збити

100 грам дріжджів розбавити в пілітрі молока шоб трішки підійшли

півпачки маргарини розтопити

12 склянок муки

родзинки

Підходити тісто має двічі, третій раз в формах

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 22 квітня 2011, 01:22
гра з вогнем
Дівчатка, поділіться рецептами пасочок :-| Вже напевно всі спекли, розкажіть!!!
Бо я хочу шось таке незвичне, сама не знаю що :))))))))
Хочу банато наповнювачів і хочу щоб такі довгі дірочки були

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 22 квітня 2011, 12:12
Lesya
Я вчора паски пекла. Трохи шляпи їм попідривало. :cry: Рецепт був не той, мама над головою стояла і постійно "ну печи вже", так ніби не розуміє, що то не бісквіт, а тасто, яке має рости, і то не раз. Коротше :istereka: :istereka: :istereka: :istereka: :istereka:
сподіваюсь, що хоч смачні. Якщо добрі, то дам рецепт.

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 22 квітня 2011, 12:44
мешканка
Lesya то що ти їх САМА пекла-то вже величезний плюс! Обов"язково будуть смачні-ти ж вклала в них свою любов ;)

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 22 квітня 2011, 14:06
eney
і я вчора напекла пасок, одна розвалилась, то наше сімейство зразу розідрало її на кусочки, смачна, трошки засолодкувата, я більше на хліб схожу люблю.

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 22 квітня 2011, 17:53
oksana.tesliuk
Я вчора теж три пасочки спекла, але занадто близько поставила їх одна біля одної в духовці, то в них шапочки трошки позлипалися :( Але то ніц, бо ми паски прикрашаємо білком з цукром і цукровими квіточками. То я гарненько все позамазую і піде до кошика. А ще з того ж самого тіста напекла булочок "мазурок". Я про них писала в темі про вміст пасхального кошика. То такі добрі, що я вже їх половину злупила сама, пригостила сусідку, сестру, малому в школу дала, а потім він з подружкою ще й вдома їх з какао наминав і казав, що такі добрі, як паска :grin: Навіть не знаю, чи щось "доживе" до неділі :lol: :lol: :lol:

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 23 квітня 2011, 12:24
Tajga
А я роблю зараз по цьому рецепту. Тісто вдруге підходить, а я сюди, до вас. ;-) Там класні фото пошагові, якраз для таких чайників як я: перший раз сама паски печу... :?
До речі, для бажаючих незвичного там є паска з шафраном і купою наповнювачів.. за дірочки не скажу, бо фото в розрізі немає. ;-)